Mobliel MB-verbruik

Mobliel MB-verbruik discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik ben een nieuwe gebruiker van Iphone 4 en nog een totale beginneling. Bij mijn verbruik blijkt dat er midden in de nacht MB's gebruikt ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 25 October 2011, 11:25
» iPhone 6 64GB (Goud) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2011
Locatie: Brugge
Berichten: 60
Standaard Mobliel MB-verbruik

Ik ben een nieuwe gebruiker van Iphone 4 en nog een totale beginneling.
Bij mijn verbruik blijkt dat er midden in de nacht MB's gebruikt worden, terwijl ik slaap ?? Hoe komt het dat er Kilobytes verbruikt worden terwijl ik niet eens surf.

Sindsdien heb ik m'n internet maar uitgeschakeld en durf ik ze amper nog aanzetten.

Iemand raad ? Ik ben wel Belgische klant en gebruik operator Telenet.
Mailen mag ook naar mayawandelt@gmail.com

Ik heb gezet dat ik geen jailbreak heb, maar ik weet het niet want ik weet zelfs niet wat dat is...

Groetjes, M.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 25 October 2011, 11:31
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 May 2008
Locatie: Duffel, Antwerpen, BelgiŽ
Berichten: 12
Standaard

Kan bv. zijn wanneer je 'push' hebt aanstaan bij je mail-instellingen: dan gaat die regelmatig controleren op nieuwe mails... Sluit zeker ook al je apps
  #3  
Oud 25 October 2011, 12:58
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.756
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mayawandelt Bekijk bericht
Ik ben een nieuwe gebruiker van Iphone 4 en nog een totale beginneling.
Bij mijn verbruik blijkt dat er midden in de nacht MB's gebruikt worden, terwijl ik slaap ?? Hoe komt het dat er Kilobytes verbruikt worden terwijl ik niet eens surf.

Sindsdien heb ik m'n internet maar uitgeschakeld en durf ik ze amper nog aanzetten.

Iemand raad ? Ik ben wel Belgische klant en gebruik operator Telenet.
Mailen mag ook naar mayawandelt@gmail.com

Ik heb gezet dat ik geen jailbreak heb, maar ik weet het niet want ik weet zelfs niet wat dat is...

Groetjes, M.
Hoeveel ben je dan zo kwijt geraakt vannacht, een idee van?
Ik laat altijd mijn emails pushen, logisch je dan wat data kwijt bent. Maar zoveel verbruikt dat niet zenne wat die emails betreft.

Ook onderaan de apps af en toe eens wissen voor alle zekerheid; dubbelklik op de homebutton, je laatste gebruikte apps komen dan onderaan te staan als je 2maal snel op je homebutton klikt.
En telenet als operator nemen had je beter niet gedaan, er zijn er betere .
  #4  
Oud 25 October 2011, 13:00
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.306
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rafpbr Bekijk bericht
Kan bv. zijn wanneer je 'push' hebt aanstaan bij je mail-instellingen: dan gaat die regelmatig controleren op nieuwe mails... Sluit zeker ook al je apps
En wat doet "fetch" dan
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrŁmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #5  
Oud 25 October 2011, 13:10
» iPhone 6 64GB (Goud) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2011
Locatie: Brugge
Berichten: 60
Standaard

Hello Apotheosis,

Dank voor je reactie. Ik was net bij Belcompany (winkel die Telenet verkoopt) en hij gaf me dezelfde raad.

Hopen dat het daaraan lag, want m'n internet stond inderdaad de hele tijd open.

Groetjes, M
  #6  
Oud 25 October 2011, 13:13
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.756
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mayawandelt Bekijk bericht
Hello Apotheosis,

Dank voor je reactie. Ik was net bij Belcompany (winkel die Telenet verkoopt) en hij gaf me dezelfde raad.

Hopen dat het daaraan lag, want m'n internet stond inderdaad de hele tijd open.

Groetjes, M
Je hebt toch een data aboke ofzo dan of toch data om oa mee te surfen enz....?
En kan je eens niet nagaan hoeveel je zou kwijt geraakt zijn vannacht?

Bij telenet enzo die kennen er allemaal nie veel van zenne .
Wat zijt ge mee ne smartphone als ze zeggen, sluit alles af, haha, te gek voor woorden.
Wi-Fi en 3G staat altijd aan bij mij, ik zet dat zelden tot nooit uit behalve als ik naar den buitenlang ga pas ik daar een mouw aan.
  #7  
Oud 25 October 2011, 13:51
» iPhone 6 64GB (Goud) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2011
Locatie: Brugge
Berichten: 60
Standaard

Ik kan online m'n verbruik opvragen en was eens op een nacht zo maar eens een kleine 3MB kwijt (om 4u30 terwijl ik in dromenland was).
Ik hoop dat het probleem opgelost zal zijn door de apps onderaan correct af te sluiten. Ik wist zelfs niet dat dat zo moest
Heb nu voorlopig 3G en push ook afgezet. En nu in de gaten houden...
Thanx ! m.
  #8  
Oud 25 October 2011, 14:05
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.756
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mayawandelt Bekijk bericht
Ik kan online m'n verbruik opvragen en was eens op een nacht zo maar eens een kleine 3MB kwijt (om 4u30 terwijl ik in dromenland was).
Ik hoop dat het probleem opgelost zal zijn door de apps onderaan correct af te sluiten. Ik wist zelfs niet dat dat zo moest
Heb nu voorlopig 3G en push ook afgezet. En nu in de gaten houden...
Thanx ! m.
Maar mijn vraag was nog; heb je data bij je telenet?
Heb je bv per maand 200-500MB per maand je mag opbruiken?

Heb je mails die je ontvangt enz...??
  #9  
Oud 25 October 2011, 16:15
» iPhone 6 64GB (Goud) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2011
Locatie: Brugge
Berichten: 60
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apotheosis Bekijk bericht
Maar mijn vraag was nog; heb je data bij je telenet?
Heb je bv per maand 200-500MB per maand je mag opbruiken?

Heb je mails die je ontvangt enz...??
Eerst wou ik nog wachten (tot na mijn reis naar Egypte) om een abonnement te nemen. Maar vorige vrijdag heb ik surf10 genomen. Daar zit 200 MB in. Gelukkig (nog geen) mail of andere rommel gekregen.
  #10  
Oud 25 October 2011, 16:31
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.756
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mayawandelt Bekijk bericht
Eerst wou ik nog wachten (tot na mijn reis naar Egypte) om een abonnement te nemen. Maar vorige vrijdag heb ik surf10 genomen. Daar zit 200 MB in. Gelukkig (nog geen) mail of andere rommel gekregen.
Zet uwe data maar af als ge naar den buitenland gaat dan want das reteduur.
  #11  
Oud 26 October 2011, 08:32
» iPhone 6 64GB (Goud) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2011
Locatie: Brugge
Berichten: 60
Standaard

Ik heb de indruk dat m'n probleem nog steeds niet opgelost is. Gisteren geraakte ik zelfs niet meer op facebook en de server valt af en toe plat.
Dit terwijl de KB's erdoor sijpelen.
Als er nog iemand raad weet...
Het lijkt alsof hij gegevens binnenhaalt, maar m'n apps staan af en mobiel dataverkeer staat meestal op. Maar als ik 'm weer aanzet gaat er weeral een MB af (of soms meer)...
  #12  
Oud 26 October 2011, 08:45
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.306
Standaard

Als 3G, EDGE of GPRS aanstaan is er dataverkeer, ook als jij niets doet met apps.

Er is dataverkeer nodig om de dataverbinding in stand te houden, de kwaliteit van de verbinding te meten, over te schakelen naar een andere GSM/UMTS/HSPDA-cel en om eventueel het zendvermogen aan te passen. (om het simpel te te drukken).
  #13  
Oud 26 October 2011, 08:50
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Die paar KB's gaan echt het verschil niet maken.
Daarvan kunnen er 1024 in 1 MB
  #14  
Oud 26 October 2011, 09:05
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.306
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
Die paar KB's gaan echt het verschil niet maken.
Daarvan kunnen er 1024 in 1 MB
Citaat:
Fast packet scheduling

The HS-DSCH downlink channel is shared between users using channel-dependent scheduling to make the best use of available radio conditions. Each user device continually transmits an indication of the downlink signal quality, as often as 500 times per second. Using this information from all devices, the base station decides which users will be sent data on the next 2 ms frame and how much data should be sent for each user. More data can be sent to users which report high downlink signal quality.
Je hebt gelijk Het maakt echt niet veel uit, het is zoals een emmer die druppel per druppel volloopt (en dan overloopt bij de laatste druppel)
  #15  
Oud 26 October 2011, 09:16
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Dan zou ik eens graag zien hoelang proximus users het uithouden met hun 50mb pakketjes ...

Het kan toch echt niet zijn dat die zomaar 3-4mb verbruiken per dag?
  #16  
Oud 26 October 2011, 09:33
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.306
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
Dan zou ik eens graag zien hoelang proximus users het uithouden met hun 50mb pakketjes ...

Het kan toch echt niet zijn dat die zomaar 3-4mb verbruiken per dag?
Dan moet je gaan meten, want meten is weten (en al het andere is........).

Met het (dure) Cydia appje "Signal" kan je al wat meten. Dit appje meet ook op OSI-Layer 2 en 3 wat die meet-appjes van de providers niet doen.

Helaas werkt "Signal" (nog) niet op iOS 5.
  #17  
Oud 26 October 2011, 09:44
» iPhone 6 64GB (Goud) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 October 2011
Locatie: Brugge
Berichten: 60
Cool

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Als 3G, EDGE of GPRS aanstaan is er dataverkeer, ook als jij niets doet met apps.

Er is dataverkeer nodig om de dataverbinding in stand te houden, de kwaliteit van de verbinding te meten, over te schakelen naar een andere GSM/UMTS/HSPDA-cel en om eventueel het zendvermogen aan te passen. (om het simpel te te drukken).
Kan je die dan ergens uitschakelen ? 3G weet ik staan maar Edge en Gprs niet. Blijkbaar staat die Gprs vermeld op mijn verbruik.

Verbruikt het dataverkeer telkens weer aan te zetten ?

Dank !
  #18  
Oud 26 October 2011, 09:48
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

instellingen - algemeen - netwerk - mobiele data

Die schakelaar uitzetten.
Maar wat heb je dan nog aan je mobiele data abo?

Uiteraard staat gprs op je overzicht, want als 3G niet beschikbaar is valt hij daar automatisch op terug.
  #19  
Oud 26 October 2011, 10:36
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Gewoon niets uitzetten Maya en kijken hoe lang je met normaal gebruik met je bundel doet.
Als je niet al teveel online video bekijkt zonder op Wi-Fi te zitten of zo moet je het makkelijk een maand ermee kunnen uithouden.

3G uit zetten heeft geen zin. Je verbruikt er niet minder data door, alleen gaat het laden van de data die je verbruikt minder snel.
Apps uit zetten kan wel zin hebben.

Het is natuurlijk van de zotte dat je je nu al druk gaat maken. Daar heb je geen mobiele data abonnement voor toch? Lekker gebruiken en als je echt in de problemen komt kun je hem altijd nog uitzetten.

Als je in het buitenland bent moet je gewoon dataroaming uit houden, dan kan er ook niks mis gaan.
  #20  
Oud 26 October 2011, 11:37
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.756
Standaard

Ik heb 1GB aan data per maand.(proximus).
Moet me niet snel zorgen maken .
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wi-Fi data verbruik het zelfde als mobiel data verbruik ? ceesboersen Wi-Fi 1 24 November 2010 23:06
groot verbruik sarahs Archief 2 28 December 2009 17:50
3G-verbruik overview elco iPhone Apps 8 29 July 2009 14:21
3G verbruik monitoren mattvanwyk Jailbreak apps en thema's 1 9 April 2009 15:40
Wi-Fi verbruik? NNK3 Archief 1 15 July 2008 07:52

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:56.