iPhone zogenaamd simlock vrij

iPhone zogenaamd simlock vrij discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) 2de hands iphone 3g 8GB gekocht - zogenaamd fabrieks simlock vrij Bij het aanzetten van de iphone leek alles ok. Maar bij het invoeren van ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 10 January 2012, 16:03
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard iPhone zogenaamd simlock vrij

2de hands iphone 3g 8GB gekocht - zogenaamd fabrieks simlock vrij

Bij het aanzetten van de iphone leek alles ok.
Maar bij het invoeren van mijn sim kaart. Bleef het bericht "No Sim" Staan.
3 verschillende sim kaarten later. same result...

Dan maar reset in itunes proberen.
OOPS.... ik kreeg error 1015! (jailbroken iphone?)
Umbrella gedownload. En een 4.1 firmware gedownload. etc..
Iphone was hersteld middels deze weg.

Nieuw probleem : bij het aanzetten van de iphone bericht :

Please enter a valid sim card to unlock the iphone.
Itunes zegt hetzelfde.

Ik kan nu helemaal niks meer met de telefoon doen.


Mijn vragen :

Betreft het hier een jailbroken iPhone die nu bricked is?
Is wellicht de simreader echt stuk ?

Extra info: Toen de telefoon de 1ste keer werd hersteld in iTunes zat er ook geen sim in. Maar er kon gewoon gebruik gemaakt worden van iTunes

Na de nieuwe firmware geeft zelfs itunes geen gehoor en vraagt om de sim.

Alvast bedankt voor het lezen!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 10 January 2012, 16:05
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.883
Standaard

Het lijkt dus gewoon een simlocked iPhone die softwarematig was geunlocked.

Waarom denk je dat hij bricked is?
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #3  
Oud 10 January 2012, 16:10
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 8.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 February 2011
Locatie: Den Haag
Berichten: 1.127
Standaard

is niet bricked is gewoon niet simlockvrij. Dus even weer jailbreaken en waarschlijnlijk ook baseband 6.15.00 (ipad baseband) erop gooien en unlocken via ultrasn0w. Maar dan moet je wel weten wat je aan het doen bent....Oh ja en je GPS gaat naar de maan. Voor de rest heb je dan wel weer een werkende iphone.
__________________
Revenge of the nerd..
  #4  
Oud 10 January 2012, 16:12
» iPhone 7 32GB (Goud) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 July 2009
Locatie: Zwolle
Berichten: 540
Standaard

Je kunt als ik het goed is via google je Serienr opzoeken, dan kun je kijken uit welk land deze Iphone komt, dan kan je eventueel daar een simkaart halen, of bestellen via internet.
  #5  
Oud 10 January 2012, 16:31
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard

Bedankt voor de snelle responses!

011775005258219
MB490DN/A

Telefoon komt gewoon uit NL volgens model nr.
En is idd volgens mij t-mobile.

Ik heb dus toen ik de telefoon net kreeg al een vodafone en t-mobile sim gebruikt. Raar dat hij deze toen niet herkende? (No Sim)

Volgens model nr moet het toch een t-mobile iphone zijn?
Kan iemand dat plz verifieren.

Want als het t-mobile is.. Is dan idd me sim reader stuk ?
aangezien de t-mobile sims niet worden gezien.

Bedankt alvast!
  #6  
Oud 10 January 2012, 16:33
Wally©'s schermafbeelding
» iPhone 5s 64GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 September 2008
Locatie: Tessenderlo België
Berichten: 1.877
Send a message via twitter to Wally©
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iNemesis Bekijk bericht
is niet bricked is gewoon niet simlockvrij. Dus even weer jailbreaken en waarschlijnlijk ook baseband 6.15.00 (ipad baseband) erop gooien en unlocken via ultrasn0w. Maar dan moet je wel weten wat je aan het doen bent....Oh ja en je GPS gaat naar de maan. Voor de rest heb je dan wel weer een werkende iphone.
Klopt niet voor de volledige 100% wat GPS betreft...

https://www.orangegadgets.com/shop/p...?products_id=1
  #7  
Oud 10 January 2012, 16:35
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Je kunt het hier proberen: https://t-mobile-simlockportal.arvat...m.com/PUBSILO/

even je imei invoeren.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #8  
Oud 10 January 2012, 16:39
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Je kunt het hier proberen: https://t-mobile-simlockportal.arvat...m.com/PUBSILO/

even je imei invoeren.
Ik krijg dan :
Status: device can be unlocked

Lijkt me goed nieuws!

Maar, aangezien ik geen gebruik kan maken van itunes, of de telefoon met wat voor sim dan ook ontgrendelt krijg vraag ik mij af hoe ik dit ga doen.

Heb je, of iemand, advies ?
  #9  
Oud 10 January 2012, 16:39
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.883
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Je kunt het hier proberen: https://t-mobile-simlockportal.arvat...m.com/PUBSILO/

even je imei invoeren.
Hoe veilig is dat?

Wie of wat is "Arvato Services Mocom"? (het hoofddomein in de URL)

Wat is hun relatie met T-Mobile?
  #10  
Oud 10 January 2012, 16:45
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard

Volgens t-mobile (Nederland) instructies stap 3 :

3. Na het opstarten, kies ‘Ontgrendelen’. Indien gevraagd, voer de pincode in van de desbetreffende simkaart.

En dat werkt dus niet! Ik kan alleen emergency calls maken en niet ontgrendelen.

(vandaar ik ook dacht dat hij nu bricked is)

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 10 januari 2012 om 18:41 ----------

Een andere vraag dan.

Volgens model nr is de telefoon uit nederland en locked naar t-mobile.

Als ik nu een nederlandse t-mobile sim kaart erin duw dan moet ik de telefoon toch kunnen activeren?
  #11  
Oud 10 January 2012, 19:36
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Hoe veilig is dat?

Wie of wat is "Arvato Services Mocom"? (het hoofddomein in de URL)

Wat is hun relatie met T-Mobile?
T-Mobile DE linkt er naartoe vanaf de eigen site... http://www.t-mobile.de/sim-lock

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 10 januari 2012 om 19:38 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sobby Bekijk bericht
Volgens model nr is de telefoon uit nederland en locked naar t-mobile.

Als ik nu een nederlandse t-mobile sim kaart erin duw dan moet ik de telefoon toch kunnen activeren?
Model geeft aan dat het een T-Mobile DE, NL of AU(Oostenrijk) is.

Als het een Nederlandse is dan is de iPhone al meteen te unlocken mbv iTunes. Volg hiervoor AL deze stappen.
  #12  
Oud 10 January 2012, 19:47
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard

Edit (ik moet beter lezen)
Ga ik proberen wouter!

Weer een vraag.

mijn ICCID is leeg. Zoals ik het begrijp, locked of unlocked..

Als ik een simkaart erin doet en ik ga naar info moet hij op zijn minst de ICCID laten zien toch ?

Hij laat namelijk alleen imei nr zien ICCID is unknown.

Ik blijf maar het idee houden dat de simreader gewoon dood is.

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 10 januari 2012 om 20:09 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Model geeft aan dat het een T-Mobile DE, NL of AU(Oostenrijk) is.

Als het een Nederlandse is dan is de iPhone al meteen te unlocken mbv iTunes. Volg hiervoor AL deze stappen.
Zoals ik al schreef wouter.

Dit werkt niet aangezien in niet in mijn menus kan komen.

Voor de duidelijkheid :

Iphone staat vast op "No sim card installed, insert a valid sim with no pin lock to activate

Itunes, zegt hetzelfde. insert a valid sim.

Ik kan alleen emergency calls maken. Dus unlocken zoals beschreven op die site gaat niet lukken.

Laatst gewijzigd door sobby; 10 January 2012 om 20:05.
  #13  
Oud 11 January 2012, 08:43
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Het kan inderdaad zo zijn dat de simkaartlezer defect is. Je kunt ook nogmaals een herstel uitvoeren met iTunes.
Ik neem aan dat er al de laatste firmware versie in zit? (iOS 4.2.1)
  #14  
Oud 11 January 2012, 09:23
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouter1981 Bekijk bericht
Het kan inderdaad zo zijn dat de simkaartlezer defect is. Je kunt ook nogmaals een herstel uitvoeren met iTunes.
Ik neem aan dat er al de laatste firmware versie in zit? (iOS 4.2.1)
Herstel gaat niet. Want itunes vraagt om een sim. En kan niks doen.
Ik kan hem momenteel alleen weer proberen te jailbreken.
En dat heb ik gedaan.

Resultaat :
Toen ik hem kreeg stond ie op 4.1 met ipad baseband.
Kon de telefoon gebruiken. Behalve bellen - want er staat altijd No Sim.

Na een reset in itunes error 1015.
Daarna met umbrella weer terug op 4.1 gekregen.
Daarna weer plz insert a sim. En locked in emergency.

Toen weer jailbroken met Redsn0w. Ging helemaal goed.
Kan de menu's weer in etc - maar weer geen enkele sim kaart pakt ie.

Er staat altijd "No Sim"

Dus idd. ik denk dat het de simreader is.

Kan iemand dit enigszins bevestigen met bovenstaande info?
Of kan het alsnog een software prob zijn ?
  #15  
Oud 11 January 2012, 09:35
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 January 2010
Berichten: 585
Standaard

Als je toestel niet simlockvrij is, moet je na een jailbreak wel unlocken.
Heb je na de jailbreak via Cydia de app: Ultrasn0w, om te unlocken, geïnstalleerd?

Let op: Na installatie van Ultrasn0w moet je NIET op "reboot toestel" of "herstart toestel" tikken. Het toestel uitzetten met de powerknop en de slider, dus de normale manier. Dan 2 minuutjes wachten, sim erin en weer opstarten.

Standaard simpincode is 0000 of je eigen pincode, die je bij de sim kreeg.
  #16  
Oud 11 January 2012, 10:03
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rav3n Bekijk bericht
Als je toestel niet simlockvrij is, moet je na een jailbreak wel unlocken.
Heb je na de jailbreak via Cydia de app: Ultrasn0w, om te unlocken, geïnstalleerd?

Let op: Na installatie van Ultrasn0w moet je NIET op "reboot toestel" of "herstart toestel" tikken. Het toestel uitzetten met de powerknop en de slider, dus de normale manier. Dan 2 minuutjes wachten, sim erin en weer opstarten.

Standaard simpincode is 0000 of je eigen pincode, die je bij de sim kreeg.

Hey, thanks man. Dat was me nog onduidelijk.

Nieuwe update. na redsn0w instalatie via cydia Ultrasn0w erop gegooid.
Na de instalatie stond er waar normaal staat
"NO Sim"

Stond nu "Searching"

Na 1 minuut, wederom weer "NO SIM" (CRAP!!!)

Zijn er nog dingen die ik kan proberen ?
  #17  
Oud 11 January 2012, 17:11
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.6]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 January 2010
Berichten: 585
Standaard

Nog eens opnieuw beginnen. Sim eruit.
1. iOS 4.1 weer nieuw erop.
2. Dan jailbreaken met Redsn0w,
3. Dan nogmaals iPadbaseband erop zetten met Redsn0w, omdat ie nogal eens corrupt kan raken tijdens een iOS-herinstallatie.
In de beschrijving van de iPadbaseband staat staat dit te lezen, alsook dat je af moet blijven van standaard iOS-updates.
4. Dan andermaal unloocken met Ultrasn0w en tot slot weer de stap:
Uitzetten met de slider !! ... niet op "reboot-toestel" of "herstart toestel" tikken.
5. Sim erin en opstarten.
  #18  
Oud 11 January 2012, 17:15
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Rav3n Bekijk bericht
Nog eens opnieuw beginnen.
Tja, why not. Weet nu toch hoe het moet!

Ik heb geen tijd nu. Zal vanavond of morgen een update plaatsen op dit forum.

Dank je voor de hulp tot zover!
  #19  
Oud 11 January 2012, 21:43
hot12345's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Zilver) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 11 January 2012
Locatie: Nijmegen
Berichten: 453
Standaard

Laat even weten van hoe en wat ,
  #20  
Oud 14 January 2012, 18:45
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2012
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hot12345 Bekijk bericht
Laat even weten van hoe en wat ,
Probleem gevonden!

Heb de iphone opengemaakt. Simcard reader mist 1 koperen connector.
Heb al een nieuwe besteld! Ik ga deze zelf proberen erop te solderen.

Bedankt voor alle hulp!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 4S simlock vrij jjkap iPhone algemeen 0 6 October 2011 16:10
iPhone 3G: Help! Jailbreak + illegaal simlock vrij -> Legaal T-mobile simlock vrij Dagavu Unlock 0 25 September 2010 13:22
Iphone 4 simlock vrij?? pepsimax Archief 53 9 July 2010 13:45
Simlock vrij toestel, krijgt simlock door Jailbreak? Rub3n Archief 4 27 February 2010 10:22
Zogenaamd te weinig vrij geheugen voor installatie? Cgold iPhone algemeen 2 20 August 2009 10:01

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:12.