iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iMessage probleem (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/147785-imessage-probleem.html)

ibico 11-11-13 21:04

iMessage probleem
 
Hallo allen, ik ben hier nieuw op het forum. En natuurlijk hier geland omdat ik een oplossing zoek voor een raar probleem.

Wat doet zich voor. Ik was in het bezit van een Iphone 4s, deze is nu van mijn vrouw, daar ik de nieuwe 5s heb. Om het verhaal nog even compleet te maken, onze dochter heeft nog een iphone 4. Alle telefoons draaien de laatste Ios 7.0.3

Alle telefoons hebben data. Nu kan ik naar iedereen, inclusief mijn vrouw, imessage sturen, en natuurlijk ook ontvangen.

mijn vrouw kan ook naar iedereen Imessage sturen, en ontvangen, BEHALVE naar mijn 06 nummer.

Als ik haar een Imessage stuur (nieuw bericht vanaf mijn 06, en dus niet vanaf een email adres) en zij antwoordt, dan kan ze alleen sms sturen. andere iphones kunnen wel gewoon imessage sturen. Ik heb al van alles geprobeerd, nummers opnieuw aangemeld, imessage afmelden, en weer aanmelden. Gecontroleerd dat ook met nummer word verstuurd enz. Ik kom er niet uit. Iemand enig idee wat het kan zijn?

Freeltd 11-11-13 22:00

Volg ik ook even. Heb dit met sommige mensen voor en ben er ook nog altijd niet achter hoe dat komt

cln 11-11-13 22:03

Kijk eens in het adressenboek op de iPhone van je vrouw. Staat jouw nummer geregistreerd als mobiele telefoon of als iPhone. Als het niet als iPhone in haar adressenboek staat kan dat de oorzaak van je probleem zijn.

iphoneEd 11-11-13 22:34

Ik volg deze ook even.
Dus als in mijn contacten iemand met een iPhone erin staat met "mobiel" nummer ipv "iPhone" nummer doet iMessage het niet?

Freeltd 12-11-13 06:47

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door cln (Bericht 933236)
Kijk eens in het adressenboek op de iPhone van je vrouw. Staat jouw nummer geregistreerd als mobiele telefoon of als iPhone. Als het niet als iPhone in haar adressenboek staat kan dat de oorzaak van je probleem zijn.

Dat dacht ik voorheen ook, maar bij 1 persoon biedt dit niet de oplossing.

Techfreak 13-11-13 08:29

Dan moet je het email adres bij je iMessage instellingen eens verwijderen zodat enkel het telefoonnummer er blijft staan.

Dit lost bij vele het probleem op.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:48.