iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Scherm dimt uit zichzelf heel langzaam (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/155497-scherm-dimt-zichzelf-heel-langzaam.html)

ballegooier 15-06-14 13:31

Scherm dimt uit zichzelf heel langzaam
 
Sinds een tijdje valt mij het volgende op: bij schemering dimt mijn iPhone soms het scherm te donker.
Het gekke is ook, dat dat gebeurt terwijl de omstandigheden niet of nauwelijks veranderen.

Ik zit nu bijv op de slaapkamer van m'n dochtertje beetje te surfen op m'n iPhone, gordijnen zijn dicht maar lekt nog wel aardig wat daglicht door.
'S avonds op de bank als het buiten donkerder wordt en binnen de lampen nog niet aan zijn, merk ik het ook. Onder wat lijkt gelijke omstandigheden begint het scherm ineens langzaam te dimmen. Maar daar kan je nog van zeggen; die schemering verandert (de zon gaat immers onder)

Telkens dimt het scherm dan tot de donkerste waarde. Als ik via het controle centre de helderheid weer wil opschroeven, zie ik dat.

Kan de lichtsensor in de war raken? Kan het een hardware matige fout zijn, of zou de sensor het of helemaal wel of helemaal niet moeten doen in dat geval? (bv kabel stuk)

Corch 15-06-14 21:58

Heb je misschien een screenprotector voor de sensor zitten? Zou weinig moeten uitmaken maar je kunt het niet uitsluiten.

faire4u 15-06-14 22:18

Mij is verteld dat de iPhone het moet leren wat jij voor helderheid wenst door helderheid op automatisch te zetten en wanneer die vanzelf te donker of te licht scherm geeft je dit handmatig moet aanpassen. Na een paar dagen weet de iPhone welke helderheid je wenst bij een bepaalde omgevings licht.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:43.