iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   iPhone 6s scherm valt uit een dag na blootstelling aan water (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/171313-iphone-6s-scherm-valt-dag-na-blootstelling-water.html)

thomas999 29-02-16 20:04

iPhone 6s scherm valt uit een dag na blootstelling aan water
 
Gisteravond mijn iPhone 6s in de toiletpot laten vallen. De pot was ondiep en de onderkant (waar de aansluitingen zitten) kwam voor zover ik kon waarnemen niet in aanraking met water. De telefoon heeft denk ik 2 á 3 seconde in het water gelegen.


Nu dacht ik veels te nonchalant zal wel niks aan de hand zijn. Telefoon uit het hoesje gehaald, ff helemaal droog gemaakt (was niet erg nat) en terug in mn zak gedaan. Alles deed het gewoon nog. Was het alweer snel vergeten. Vannacht gewoon opgeladen. Vandaag de hele dag gewoon de telefoon gebruikt, muziek luisteren, bellen alles deed het. Tot een uur geleden: ik was een bericht aan het typen en het scherm viel opeens uit, de muziek ging gewoon door en ik hij trilde gewoon door (binnenkomende berichten). Ik probeerde een hard reset maar niks. Opladen en aansluiting op pc geeft geen reactie.

Betekent dit kortsluiting en een defect LCD???

Wat kan ik nu het beste doen? Ik ben me ervan bewust dat ik de telefoon direct na blootstelling aan water had moeten uitzetten, simkaart eruit, telefoon in een bak rijst leggen en zo lang mogelijk niet aanraken enz enz.. Helaas.... ben ik niet zo snugger.

Heeft het nog zin om zoiets als "reviveaphone" te proberen? Heb ik andere opties?

jpwg001 29-02-16 20:13

Misschien ultrasoon laten reinigen?

Sergiano 29-02-16 21:38

Ik heb toevallig deze ochtend gelezen dat kattenbak korrels veel beter is dan rijst :)
Zo weet je het voor de volgende keer.
Mss kan je het zelf nu nog proberen

thomas999 29-02-16 22:55

Thanks! Ik heb helaas geen kat dus dat wordt lastig op dit moment.
Maar dit soort grapjes overkomen mij vaker dus ik zal de tip zeker onthouden.


Ja ik denk dat ik de iPhone dan idd toch maar moet opsturen naar een winkel voor een onderzoek en (ultra sone) reiniging oid.....


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:16.