iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Apple online vs store (NL VS DL) (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/183343-apple-online-vs-store-nl-vs-dl.html)

MiDe74 22-09-18 19:33

Apple online vs store (NL VS DL)
 
Als ik een iPhone bestel via Apple.nl kan ik dan in het tweede jaar terug naar een fysieke Apple winkel in Duitsland? Of moet ik dan naar een Nederlandse winkel voor de garantie?

iPhoneAlot 22-09-18 21:22

In de Europese Richtlijn Koop en Garantie is een wettelijke termijn van twee jaar opgenomen. Dit is een garantietermijn die als minimum is voorgeschreven aan de lidstaten van de EU. Elke lidstaat mag daar andere regels voor maken. Zolang deze regels maar voordeliger zijn voor de consument
Ja, dus.

MiDe74 22-09-18 21:42

Maar in het tweede jaar moet je volgens die regels naar de verkopende partij om recht te hebben op de garantie. Dus als je hem bij de amac hebt gekocht moet je naar de amac. Maar mijn vraag is dus of de Duitse Apple winkels ook de verkopende partij zijn als je hem via de Nederlandse site hebt besteld.

iPhoneAlot 22-09-18 23:12

Alle Apple-vestigingen zijn eigendom van Apple Corp. Als particulier kun je overal in Europa aanspraak maken op de minimum twee jaar garantie als het toestel bij een vestiging van hen is gekocht. Let wel als je Btw hebt teruggevraagd, geldt dat niet.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:55.