iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   Nieuw te kopen iphone (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/192320-nieuw-kopen-iphone.html)

blackfocus 17-04-21 10:13

Nieuw te kopen iphone
 
Gekke vraag

Ik koop altijd losse telefoons bij de Apple store nu wil ik een 12 echter dat op afspraak kopen is niets voor mij dus kijk ik op internet om aan te schaffen echter zie ik grote prijs verschillen (nooit naar gekeken) tussen de 80 en 120 eur lager dan bij de store welke voordeel heb ik als ik hem bij Apple koop Wie heeft raad/advies

boeffie 17-04-21 11:46

Als ik bij een bekende winkel tot 120 minder moet betalen dan doe ik dat liever
En je krijgt ook zelfde service als bij Apple store denk ik

Spreeuwke 18-04-21 09:08

Meestal zijn iPhone/iPad en Mac goedkoper bij de grote ketens dan bij Apple.
Ik heb al ervaring met Coolblue, Bol.com en Vanden Borre en telkens was de service perfect.
Voor een eventuele herstelling mag het toestel trouwens altijd rechtstreeks bij Apple binnengebracht worden, ook al werd hij elders aangekocht.
Ik zie dus geen enkele reden om meer te betalen bij een Apple store.

faire4u 20-04-21 11:08

Mijn ervaring is dat wanneer ik hem bij de Apple store koop ik voor garantie daar rechtstreeks naar toe kan de eerste 2 jaar. Koop je hem bv bij Bol.com dan kan je alleen het 1ste jaar rechtstreeks naar Apple en het 2de jaar bij de verkopende partij in dit voorbeeld dus bij Bol.com

trimix 20-04-21 20:24

Apple store geeft toch maar 1 jaar garantie ? dat 2e jaar moet je erbij kopen ?

faire4u 21-04-21 11:51

Ik heb gewoon het 2de jaar voor garantie rechtstreeks naar de Apple Store kunnen gaan ( wel via Genius Bar eerst een afspraak gemaakt en voor de duidelijkheid dit geldt niet voor valschade of schermschade). En omdat het 2de jaar de garantie via verkopende partij loopt dat is in mijn geval Apple en als je hem via MediaMarkt kocht dan moet je in het 2de jaar voor garantie naar de MM. Dat is dus het voordeel als je rechtstreeks bij Apple koopt, ik heb dus geen Apple Care afgesloten.

Blazez 24-04-21 16:41

Het tweede jaar garantie hoef je er niet bij te kopen. Dat is (nin nederland) garantie volgens consumentenrecht. Die garantie wordt geleverd door de winkel waar je hem hebt gekocht. Effectief, als je de telefoon bij coulbleu, bol, mediamarkt etc koopt, zal je daar moeten aankloppen voor je tweede jaar garantie. Koop je hem direct bij Apple, dan is dat tweede jaar bij hen.

En ik kan uit ervaring zeggen dat dat nog werkt ook. Een geheugenstoring in een iPad vlak voor het einde van het tweede jaar werd zonder enig probleem opgelost door het toestel om te ruilen.



De uitgebride garantie (onder de naam Applecare) is inderdaad betaalde garantie.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:11.