Hoe weten waar iPhone vandaan komt?

Hoe weten waar iPhone vandaan komt? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik zou graag willen weten waar mijn iPhone vandaan komt, ik hem gekocht op Ebay. De verkoper zegt dat hij ze heeft ingekocht bij ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 4 November 2008, 20:22
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 8.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 May 2008
Berichten: 193
Standaard Hoe weten waar iPhone vandaan komt?

Hallo,

Ik zou graag willen weten waar mijn iPhone vandaan komt, ik hem gekocht op Ebay.

De verkoper zegt dat hij ze heeft ingekocht bij T-Mobile omdat hij daar werkt. En er zit dus een T-Mobile lock op.

Maar dat geloof ik niet, want mijn T-Mobile Sim Only werkt niet zonder YESSIM!! Dus dat is denk niet waar.

Maar, hoe kom ik er achter?

Bedankt
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 8 February 2010, 12:42
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

ik heb precies hetzelfde probleem! mijn verkoper beweerde dat hij van tmobile was maar dat is hij helemaal niet..
weet iemand hoe ik daar achter kom?
  #3  
Oud 8 February 2010, 12:54
» Ik heb geen iPhone  
» Anders
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 11
Standaard

Helaas kan je het vaak zelf niet zien. Als je de originele doos erbij hebt staat het imeinummer van je toestel ( wat ook op de simtray staat ) onderop met daarbij het land van herkomst. Vaak kan je het ook zien aan handleidingen die bijgeleverd zijn in een andere taal. Bij modelcode in het toestel ( onder instellingen en info algemeen ) moet die code bij een t-mobile toestel eindigen op DN. Is dit niet het geval dan betreft het een buitenlands toestel. Succes!!
  #4  
Oud 8 February 2010, 13:35
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

hij eindigt op LL. enig idee waar dat voor staat?. Op mijn iphone doos staat volgensmij gewoon tmobile. Maarja, in heel veel landen verkoopt tmobile de iphone. wel staat er duits en nenderlands op de doos. zou ie in duitsland gekocht zijn?
de sticker waar het op hoort te staan op de verpakking is weggehaald door de verkoper..
  #5  
Oud 8 February 2010, 15:12
» Ik heb geen iPhone  
» Anders
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 11
Standaard

LL ? hmm vaag die ken ik niet.
Is in ieder geval geen T-Mobile.
Is het toestel al eens eerder geswapped/ omgeruild?
Buitenlandse toestellen zouden amelijk simlockvrij moeten zijn.
Apple laat de garantie van het ene toestel overlopen naar het andere als het omgeruild is, wellicht dat hierbij iets gebeurd is?
Jailbreak maakt dus niks uit? Andere sim al geprobeerd?
  #6  
Oud 8 February 2010, 15:20
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

Ja hij doet het nu wel gewoon. maar als ik zeg maar activatiescherm zonder jailbreak heb. dan geeft itunes aan dat de sim niet wordt ondersteund. ik kan nu dus ook niet updaten naar 3.1.3
ik heb er tmobile en vodafone in gehad. maakt dus niks uit.
nee toestel is volgensmij nooit omgeruild. het is wel via een bedrijf ingekocht heb ik net vernomen (had nog even contact met de verkoper die dus beweerde dat hij gewoon van tmobile kwam)
  #7  
Oud 8 February 2010, 15:27
» Ik heb geen iPhone  
» Anders
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 11
Standaard

het is toch echt geen t-mobile anders zou je sim ook ondersteunt moeten worden.
Als je belt met klanten service van TM en je geeft ze het imeinummer kunnen ze zo voor je kijken of de iphone NL geleverd is. Als dit niet zo is krijg je hem niet werkend itunes gok ik zo.
In NL kan niemand een update of omruiling voor je doen bij het repair center wat geautoriseerd is door Apple omdat deze enkel tmobile toestellen mogen behandelen.
Dus...ik zeg terug naar je verkooppunt met dat toestel en repair om omruiling eisen. Hoe oud is hij?
  #8  
Oud 8 February 2010, 15:30
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

heb ik net gedaan. ze hebben me gezegd dat het echt geen tmobile nl toestel is. en nee ik krijg hem dus ook niet zonder jailbreak werkend in itunes nee.
ik heb hem inmiddels al bijna een jaar en om er nu nog mee terug te gaan lijkt me een beetje stom.
Nou zou het niet gewoon een tmobile toestel uit b.v. duitsland kunnen zijn?
  #9  
Oud 8 February 2010, 15:32
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

volgensmij is het toestel al eens gerepareerd geweest, als ik naar deze model nummers kijk
Replacement iPhone: Please post your model number - Mac Forums
die zijn allemaal ingewisseld.
  #10  
Oud 8 February 2010, 15:33
remundo7000's schermafbeelding
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 128GB (Zwart) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 19 June 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 628
Standaard

Deze website helpt misschien, voer het serienummer in:
Klantenservice: Serienummers

Of als je het typenummer al weet, kijk dan hier:
手机中国--iPhone论坛 - Powered by Discuz! Board
  #11  
Oud 8 February 2010, 15:42
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

hmm. als ik mijn iphone informatie na ga dan geeft hij bij model aan (settings - info) modelnummer : MB704LL
Die is van AT&T En die is dus op AT&T gelockt neem ik aan..

Als ik echter die andere site van u bekijk en het serienummer intyp geeft hij aan:
Model: MB496 iPhone 3G 16GB Black

Dit is een mobiel uit belgie..
ik weet nu niet welke van de 2 het is haha..

Laatst gewijzigd door trevisnl; 8 February 2010 om 15:45.
  #12  
Oud 8 February 2010, 15:43
» Ik heb geen iPhone  
» Anders
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 11
Standaard

Kan van Tmobile Duitsland kunnen zijn, maar dan zou je ook met een andere sim geen problemen mogen hebben. Heb je uberhaupt het toestel ooit kunnen activeren dan op itunes? Je hebt 2 jaar garantie op tm toestellen weet niet of je dan nu bij jouw verkoper ook 2 jaar hebt. Apple geeft geloof ik maar 1 jaar.
Maar blijft het feit dat ze jou niets vermoedend een buitenlands toestel hebben geleverd wat natuurlijk niet kan. Ik zou een hele mooie klachten brief naar je verkooppunt maken en een oplossing eisen. het kan natuurlijk niet zo zijn dat je nu ineens het toestel niet meer optimaal kan gebruiken door hun fout.
  #13  
Oud 8 February 2010, 15:44
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

volgensmij is hier iets niet helemaal duidelijk; ik heb het via marktplaats gekocht.
  #14  
Oud 8 February 2010, 15:48
» Ik heb geen iPhone  
» Anders
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 11
Standaard

LL is een toestel uit de USA ben ik inmiddels achter. Als je hem op MP hebt gekocht zit je dus nu met de gebakken peren zeg maar. Dit kan niemand voor je oplossen behalve Apple zelf en dat gaan ze niet doen kan ik je vertellen.
  #15  
Oud 8 February 2010, 15:50
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

Oke, toch bedankt voor de informatie, altijd leuk om te weten dat ik een toestel uit amerika in mijn handen heb al die tijd

waarom geeft chipmunk dan eigenlijk een ander modelnummer aan bij mijn mobiel? die zegt dat ie uit belgie komt
  #16  
Oud 8 February 2010, 15:58
» Ik heb geen iPhone  
» Anders
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 11
Standaard

wat tik je in bij chipmunk?
  #17  
Oud 8 February 2010, 16:00
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

Als ik bij chipmunk het serienummer intyp geeft hij aan:
Model: MB496 iPhone 3G 16GB Black

Dit is een ander modelnummer als mijn modelnummer in mijn iphone..
  #18  
Oud 8 February 2010, 16:01
» Ik heb geen iPhone  
» Anders
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 11
Standaard

kan je me het serienummer geven?
  #19  
Oud 8 February 2010, 16:02
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 November 2008
Berichten: 355
Send a message via twitter to trevisnl
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kiano Bekijk bericht
kan je me het serienummer geven?
88844**wy7k

Laatst gewijzigd door trevisnl; 8 February 2010 om 16:12.
  #20  
Oud 8 February 2010, 16:08
» Ik heb geen iPhone  
» Anders
 
Geregistreerd: 1 February 2010
Berichten: 11
Standaard

het serienummer kan anders aangeven als het toestel ergens ooit eens geswapped is. Apple neemt garantie over van het oude toestel.
De modelcode in je toestel is leading. Dat wat eindigt op LL zegt echt dat het toestel nu USA gactiveerd is. Chipmunk lijkt me eerlijk gezegd niet echt betrouwbaar.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
waar hebben jullie je iphone vandaan laura87 Archief 11 29 November 2008 12:21
iPhone,maar waar vandaan ? Dazzle Archief 5 31 March 2008 17:32
Waar haal je Installer vandaan? Franck Archief 4 4 December 2007 16:31

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:54.