Geen modemfirmware?

Geen modemfirmware? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Bij deze probeer ik wat hulp of advies te krijgen. Heb hier een Belgische iPhone van een kennis. Zondag gekocht bij Fnac in Antwerpen. Die ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 10 April 2009, 01:10
Ibby's schermafbeelding
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2007
Berichten: 90
Standaard Geen modemfirmware?

Bij deze probeer ik wat hulp of advies te krijgen.

Heb hier een Belgische iPhone van een kennis.
Zondag gekocht bij Fnac in Antwerpen.
Die is geactiveerd en heeft gewerkt met Vodafone NL.
Daarna is die geupdate in iTunes naar versie 2.2.1
Aan het einde kwam de melding 1013!
Sindsdien heeft hij het niet meer gedaan.

Wat allemaal al geprobeerd:
Gewone restore naar 2.2.1 en 2.2
Op twee windows machines en een Mac Book zonder succes.
Alle 9 restores eindigen met error 1013.

Negen Restores vanuit DFU naar 2.2.1 en 2.2
Eveneens op twee windows machines en de Mac Book.
Wederom allemaal zonder succes en aan het einde error 1013.

Dan nog een restore vanuit DFU naar 2.1 gedaan.
Toen kwam de error 1010.
Dus die FW heeft er blijkbaar niet opgestaan vanuit de fabriek.

Daarna met Pwnage een custom FW gemaakt van 2.2.
FW 2.2.1 zag Pwnage helaas niet.
Deze liep door en we hadden zowaar een home screen met iconen.
Echter geen Wi-Fi en Bleutooth.
En nog erger bij de info hebben we geen IMEI, ICCID en ook geen Modemfirmware. En natuurlijk ook geen bereik.
iTunes begon meteen weer met de melding om te restoren.
Tevens bleef de iPhone na iedere twee minunten uit zich zelf opstarten.

Dus op dit moment zitten we hier helemaal vast.

Als iemand nog iets anders weet heel graag, anders proberen we hier in NL bij de Mac Store op de garantie terug te vallen. Die hebben we nog tot 5 april 2010 zag ik op de Apple site.

Wie O Wie heeft er nog een idee???
__________________
Waiting for the X
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 10 April 2009, 06:49
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.184
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Vermoedelijk heb je niet echt een dfu gedaan maar gewoon een herstelmodus. Bij dfu is het scherm zwart en bij een gewoon restore mode dus niet. Let daar eens op. Manier om in dfu te komen is uitzetten , dan power + home indrukken voor 10 sec, dan power los en home 10 sec blijven aanhouden. Wanneer alles goed wordt deze terug herkend door itunes al zijn in restoremodus en dan opzetten wat je wilt.
  #3  
Oud 10 April 2009, 08:25
Ibby's schermafbeelding
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2007
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door macfreaker Bekijk bericht
Vermoedelijk heb je niet echt een dfu gedaan maar gewoon een herstelmodus. Bij dfu is het scherm zwart en bij een gewoon restore mode dus niet. Let daar eens op. Manier om in dfu te komen is uitzetten , dan power + home indrukken voor 10 sec, dan power los en home 10 sec blijven aanhouden. Wanneer alles goed wordt deze terug herkend door itunes al zijn in restoremodus en dan opzetten wat je wilt.
Jawel hoor, gewone restores gedaan en ook DFU.
Inderdaad DFU is zwart scherm, dat heb ik iedere keer gecheckt!
  #4  
Oud 10 April 2009, 22:11
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 June 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 1.095
Stuur een bericht via MSN naar bako Stuur een bericht via Skype™ naar bako
Standaard

Wat je moet doen is je iphone uit zetten (home + sleep knop 10 sec indrukken)
en dan weer gewoon aan zetten (nadat je fout 1013 krijgt).
Als dit niet werkt moet je hem aan quickpwn hangen, dan krijg je vanzelf een melding van wat je moet doen.
  #5  
Oud 11 April 2009, 00:15
Ibby's schermafbeelding
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2007
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bako Bekijk bericht
Wat je moet doen is je iphone uit zetten (home + sleep knop 10 sec indrukken)
en dan weer gewoon aan zetten (nadat je fout 1013 krijgt).
Ook al tig keer gedaan, maar iPhone start meteen weer in recover mode.
iTunes en kabel en geen emergency cals!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bako Bekijk bericht
Als dit niet werkt moet je hem aan quickpwn hangen, dan krijg je vanzelf een melding van wat je moet doen.
Klop had ik ook al op internet gevonden. Ook dat gedaan.
Er werd door Quickpwn een custom FW gemaakt, maar ook die eindigde met error 1013!

Iemand nog suggesties?
  #6  
Oud 11 April 2009, 00:48
Undertaxxx's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 March 2008
Locatie: Belgi (Vlaams Brabant)
Berichten: 1.239
Send a message via twitter to Undertaxxx
Standaard

Aangezien dat error 1013 wil zeggen dat de Baseband niet met de correcte firmware draait en error 1010 dat de Baseband corrupt (beschadigd) is heb je nog maar n keuze alvorens naar de store te gaan.

Je kan proberen te updaten naar 3.0 OS (hoe moet je zelf even uitzoeken) en dan zal je iPhone weer voorzien worden van een nieuwe Baseband. Verstandig is dat je eerst probeert met 3.0 beta 1 en indien het niet zou werken kan je nog altijd beta 2 proberen aangezien ze beiden een Baseband update bevatten.

Succes
  #7  
Oud 11 April 2009, 01:59
Ibby's schermafbeelding
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2007
Berichten: 90
Unhappy

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Undertaxxx Bekijk bericht
Aangezien dat error 1013 wil zeggen dat de Baseband niet met de correcte firmware draait en error 1010 dat de Baseband corrupt (beschadigd) is heb je nog maar n keuze alvorens naar de store te gaan.

Je kan proberen te updaten naar 3.0 OS (hoe moet je zelf even uitzoeken) en dan zal je iPhone weer voorzien worden van een nieuwe Baseband. Verstandig is dat je eerst probeert met 3.0 beta 1 en indien het niet zou werken kan je nog altijd beta 2 proberen aangezien ze beiden een Baseband update bevatten.

Succes
DFU restore gedaan naar 3.0 OS beta 1.
Ook hier aan het einde error 1013 en meteen weer in recovery mode.
Ik denk dat als er geen baseband en/of IMEI meer in zit, je gewoon niet kan restoren.
Zal toch terug moeten naar Antwerpen, want zo schiet het niet op.
  #8  
Oud 11 April 2009, 18:16
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 June 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 1.095
Stuur een bericht via MSN naar bako Stuur een bericht via Skype™ naar bako
Standaard

Al eens gewoon met een originele firmware gehersteld?
Probeer het eens op een andere computer.
  #9  
Oud 11 April 2009, 19:23
Ibby's schermafbeelding
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2007
Berichten: 90
Standaard

Post kan op slot.

iPhone is vandaag toch in Antwerpen omgeruild.
Was maar drie uur rijden
En inderdaad hij was zo dood als een pier.
Geen baseband meer in de iPhone, dus kan never nooit restored worden.
Ze sturen hem nu op naar Apple Hoofdkantoor.

Gelukkig doet de nieuwe het perfect, en ook updaten
  #10  
Oud 11 April 2009, 19:29
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.079
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Als de modemfirware van de 3G kapot is ben je gewoon de l*l. Je kunt die niet zelf opnieuw flashen. Je had theoretisch nog kunnen wachten op een nieuwe firmware + baseband, zodat hij opnieuw geflasht zou worden.
__________________
twitter.com/marcosnels || gallery.me.com/marcosnels || marcosnels.nl
  #11  
Oud 12 April 2009, 14:13
Ibby's schermafbeelding
» iPhone 7 256GB (Gitzwart) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 November 2007
Berichten: 90
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Destiny Bekijk bericht
Als de modemfirware van de 3G kapot is ben je gewoon de l*l. Je kunt die niet zelf opnieuw flashen. Je had theoretisch nog kunnen wachten op een nieuwe firmware + baseband, zodat hij opnieuw geflasht zou worden.
FW 3,0 beta eindigde ook met error 1013!
Die heeft toch een nieuwe baseband?
  #12  
Oud 12 April 2009, 14:24
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Klopt, de firmware 3.0 beta 2 heeft weer een nieuwe baseband.
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #13  
Oud 12 April 2009, 14:33
Undertaxxx's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 March 2008
Locatie: Belgi (Vlaams Brabant)
Berichten: 1.239
Send a message via twitter to Undertaxxx
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Destiny Bekijk bericht
Als de modemfirware van de 3G kapot is ben je gewoon de l*l. Je kunt die niet zelf opnieuw flashen. Je had theoretisch nog kunnen wachten op een nieuwe firmware + baseband, zodat hij opnieuw geflasht zou worden.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
Klopt, de firmware 3.0 beta 2 heeft weer een nieuwe baseband.
Dat zij ik toch allemaal al in een voorgaande post ?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Modemfirmware veranderen haarlem023023 Archief 1 21 March 2011 15:25
iPhone 4: modemfirmware 01.59.00 op de 4.0.2 maico21 Unlock 3 29 November 2010 10:08
iPhone 4: unlock modemfirmware 02.10.04 halil66 Unlock 2 10 October 2010 16:03
geen modemfirmware ingeborg iPhone algemeen 2 6 May 2010 22:48
Modemfirmware 02.30.03 jampa Archief 3 11 February 2009 10:48

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:25.