2G updaten naar 3.1 ?

2G updaten naar 3.1 ? discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Jahoor dat kan gewoon, MAAR je moet wel een paar stappen hiervoor doen. Met itunes versie 8.0 naar versie 2.2.1 (in DFU ) Jailbreak met ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 10 September 2009, 18:15
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard 2G updaten naar 3.1 ?

Jahoor dat kan gewoon, MAAR je moet wel een paar stappen hiervoor doen.

Met itunes versie 8.0 naar versie 2.2.1 (in DFU)
Jailbreak met quickpwn
Shift-Restore naar custom 2.2.1 (geen DFU)
Daarna met itunes 9 laten shift-updaten naar 3.1 (met de upgrade knop)

Uiteraard geen cydia, maar de rest werkt prima. (op youtube na dan)

Dus voor de ongeduldigen onder ons, ik heb het net gedaan en het werkt.
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 10 September 2009, 18:53
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Dit werkt niet meer met iTunes 9.0? Heb namelijk geen zin om een oudere iTunes te installeren
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #3  
Oud 10 September 2009, 18:57
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 June 2009
Berichten: 1.061
Standaard

Gewoon een vraag: waarom kan je niet in 1x upgraden?
  #4  
Oud 10 September 2009, 19:41
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Dit werkt niet meer met iTunes 9.0? Heb namelijk geen zin om een oudere iTunes te installeren
Geen idee, gok van niet. Ik heb deze methode gedaan omdat deze tot nu toe altijd werkt. Ik heb itunes versie 8 draaien in een vmware sessie. Vandaar dat ik makkelijk kan wisselen tussen itunes versies.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door S°mon Bekijk bericht
Gewoon een vraag: waarom kan je niet in 1x upgraden?
Je kan het proberen maar dan heb je geen activatie meer.


IPCC kun je met itunes 8.2 nog steeds uploaden naar firmware 3.1 trouwens.

Laatst gewijzigd door ArB; 10 September 2009 om 20:04.
  #5  
Oud 11 September 2009, 19:23
mhoutman's schermafbeelding
» iPhone 6s 128GB (Space Grijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 334
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArB Bekijk bericht
Jahoor dat kan gewoon, MAAR je moet wel een paar stappen hiervoor doen.

Met itunes versie 8.0 naar versie 2.2.1 (in DFU)
Jailbreak met quickpwn
Shift-Restore naar custom 2.2.1 (geen DFU)
Daarna met itunes 9 laten shift-updaten naar 3.1 (met de upgrade knop)

Uiteraard geen cydia, maar de rest werkt prima. (op youtube na dan)

Dus voor de ongeduldigen onder ons, ik heb het net gedaan en het werkt.
interessant verhaal. heb je enig idee waarom je wel van 2.2.1 -> naar 3.1 kunt gaan en niet van 3.0.1 -> 3.1 (zoonlief heeft een 2G op 3.0.1, vandaar mijn vraag).

n.b. dat van itunes 8 op een vmware machine is een goede tip, ik kan daar ook parallels voor gebruiken !

thx. m.
  #6  
Oud 12 September 2009, 11:04
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 February 2008
Berichten: 9
Standaard

Ik heb een 2G met firmware versie 3.O (upgrade via Pwnage Tool version 3.0)
Sinds kort ben ik overgestapt van KPN sim only naar T-mobile sim only.
Kan ik nu gewoon via iTunes de firmware upgraden zonder verdere aanpassingen?
__________________
MacBookPro/Imac 24 alu/iPhone 2G 3.0/Drobo 8TB / iPhone 3Gs
  #7  
Oud 12 September 2009, 11:08
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door duodiscus Bekijk bericht
Ik heb een 2G met firmware versie 3.O (upgrade via Pwnage Tool version 3.0)
Sinds kort ben ik overgestapt van KPN sim only naar T-mobile sim only.
Kan ik nu gewoon via iTunes de firmware upgraden zonder verdere aanpassingen?
Zie het bericht bij je gesloten topic, of dit volgen of wachten op het officele unlock/activatie/jailbreak tool van het Dev-team....
  #8  
Oud 12 September 2009, 13:28
» iPhone NL 8GB [FW: 3.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 December 2007
Berichten: 2
Standaard

Naar 3.0.1 was geen probleem voor mijn iPhone (op Youtube na dan), er kwam geen lock op mijn telefoon terwijl ik dat eigenlijk wel verwacht had. Zou hetzelfde niet kunnen gebeuren met upgrade naar 3.1? Ik wil gewoon een upgrade en geen Jailbreak of Cydia of wat dan ook...
  #9  
Oud 12 September 2009, 22:21
» iPhone 6 Plus 128GB (Goud) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 January 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 28
Standaard

Hoi, ik heb eergisteren 3.1 op mijn zoontje zijn 2G iphone gezet na wat te snel info op het forum gebruikt te hebben, met alle gevolgen vandien... sindsdien probeer ik hem te unlocken, wordt stilaan wanhopig... Vandaag heb ik met itunes 8...(itunes had ik nog niet updated naar 9.0) er terug firmware 3.0 proberen op te zetten en dat lijkt gelukt, de procedure is normaal verlopen, alleen moet ik hem nu kunnen unlocken, hij zegt uiteraard nu de simkaart niet te herkennen. Moet ik hier nu quickpwn overheen draaien en zo ja met welke nummers, terug 2.2.1 erover zetten of redsnow of... heeft iemand een duidelijk antwoord dat mij kan helpen aub? Zou het zeeeeeeer waarderen!

Ben intussen nog verder aan het zoeken, als ik nu de laatste versie van redsnow via rapidshare webhosting + webspace download kan ik hem dan terug werkend krijgen denken jullie???

Ok mensen, ik heb het na 2 dagen zoeken en ploeteren, zelf opgelost, nu enkel nog de back-up terug proberen plaatsen en alles is terug in orde, toch bedankt!
__________________
Koekie

Laatst gewijzigd door King1987; 13 September 2009 om 09:03. Reden: edit knop gebruiken aub.
  #10  
Oud 13 September 2009, 11:48
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 February 2008
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door King1987 Bekijk bericht
Zie het bericht bij je gesloten topic, of dit volgen of wachten op het officele unlock/activatie/jailbreak tool van het Dev-team....
Ik probeer slechts een simpel antwoord op een simpele vraag te krijgen.
Als je een sim-only abo bij T-mobile hebt (ťťn van de officiŽle iPhone aanbieders), moet je dan nog steeds je iPhone 2G unlocken/jailbreaken?
  #11  
Oud 13 September 2009, 11:51
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door duodiscus Bekijk bericht
Ik probeer slechts een simpel antwoord op een simpele vraag te krijgen.
Als je een sim-only abo bij T-mobile hebt (ťťn van de officiŽle iPhone aanbieders), moet je dan nog steeds je iPhone 2G unlocken/jailbreaken?
kort en krachtig ja......
  #12  
Oud 13 September 2009, 11:57
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 February 2008
Berichten: 9
Standaard

Ok, duidelijk. Thnx
  #13  
Oud 13 September 2009, 12:01
pascalletje's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 October 2007
Locatie: Bergeijk
Berichten: 760
Standaard

En als je het op onderstaande manier doet, werkt je youtube ook

3.1 Firmware update success! - Hackint0sh
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Updaten naar 4.3.3 Jordylwd iPhone algemeen 40 20 May 2011 20:54
iPhone: iPhone 3G naar 4.2.1 moeten updaten i.v.m dataproblemen updaten? Tom! Jailbreak 0 17 December 2010 20:38
Updaten naar 4.01? Koekepeer iPhone algemeen 1 16 November 2010 17:44
Updaten naar 3.1.2 of 3.1.3 Klex Archief 1 28 February 2010 20:14
Updaten naar 1.1.4 Larsmanson Unlock [archief] 2 2 April 2008 18:36

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:06.