weergave gripnummers in combinatie met andere nummers

weergave gripnummers in combinatie met andere nummers discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Bij mijn contact personen heb ik meerdere nummers ingevoerd. Bijv. priove, zakelijk, mobiel en een viercijferig grip nummer. Als ik gebeld wordt komt het grip ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 22 September 2009, 14:48
» iPhone NL 16GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 May 2008
Berichten: 7
Standaard weergave gripnummers in combinatie met andere nummers

Bij mijn contact personen heb ik meerdere nummers ingevoerd. Bijv. priove, zakelijk, mobiel en een viercijferig grip nummer. Als ik gebeld wordt komt het grip nummer in beeld , echter zondr het contactpersoon. Haal ik het gripnummer weg bij het contactpersoon gaat alles goed. Graag advies
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 4 October 2009, 20:19
ikea's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 May 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 20
Standaard

Wat je kunt doen is het volledige nummer als extra telefoonnummer erbij, dus +31 XXXXXXGRIP. Daarnaast het GRIP nr wat je al in je iPhone hebt staan als standaard kiezen.

Op deze wijze kies je standaard het 4 of 5-cijferige GRIPnr wanneer je zelf belt EN het GRIPnr van je collega's zijn ook herkenbaar.
  #3  
Oud 12 October 2009, 22:20
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 April 2008
Berichten: 4
Standaard grip nummers

Heb hetzelfde probleem
interessante oplossing alleen welke cijfers of karakters zet je op de XXXXXX.

Want een X kun je toch niet kiezen
  #4  
Oud 12 October 2009, 22:27
ikea's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 May 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 20
Standaard

Het netnummer + de eerste cijfers van het telefoonnummer. Voorbeeld:

Je gripnummer is de laatste 4 of 5 cijfers van het telefoonnummer. Een voorbeeld:

Stel je telefoonnummer is 020-1234567. Dan is je instelling:

netnummer 020-123(+grip)4567
  #5  
Oud 13 October 2009, 11:57
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 April 2008
Berichten: 4
Standaard grip nummers

Ik heb alleen problemen met grip nummer die beginnen met 22XX, 23XX, 24XX, 25XX, 26XX en dat geldt voor grip nummers die gekoppeld zijn aan 06-nummers.

In de IUPhoneFormats.plist zijn netnummers aangemaakt die lijken het te versturen, ik heb ze aangepast maar dat gaf geen resultaat.
Bij Firmware 2.1 werkte de GRIP nummers koppeling correct inkomende contacten werden goed herkent, bij Firmware 2.2 en 3.0.x werkt dat niet meer goed.
Misschien heb je nog een oplossing
  #6  
Oud 13 October 2009, 15:45
ikea's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 May 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 20
Standaard

Heb je ook al gekeken naar de instellingen op je telefoon? Staat het landnummer ervoor +31? Want dan moet je de eerste 0 van het netnummer verwijderen.
Wat ook nog zou kunnen is dat vanuit je bedrijf bepaalde nummers zijn geblokkeerd, bijvoorbeeld nummers beginnend met 22. Misschien is een dergelijk nummer een betaalde dienst. Vroeger had je de 06 nummers als sexlijnen bijvoorbeeld. Inmiddels is dit allemaal 09XX nummers.

Laatst gewijzigd door ikea; 13 October 2009 om 15:47.
  #7  
Oud 13 October 2009, 21:57
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 April 2008
Berichten: 4
Standaard grip nummers

Ja dat lijkt goed te staan.
Nummers zijn niet geblokkeerd.
Het ligt duidelijk aan de verwijzingen of instellingen binnen de iPhone.
Er zal wel ergens een file niet goed ingesteld zijn.

UIPhoneFormats.plist - hierin wordt de string weergave opgemaakt van mensen die bellen. Deze lijst met nummers wordt, zo lijkt het, niet goed gekoppeld aan de beller. Tenzij er nog een andere lijst een verwijzing heeft.
<key>nl</key>
<array>
<string>0800 ###########</string>
<string>09## ###########</string>
<string>06 ########</string>


<string>+31 (22#) ######</string>
<string>+31 (23) #######</string>
<string>+31 (24) #######</string>
<string>+31 (25#) ######</string>
<string>+31 (26) #######</string>

22xx,23xx,24xx,25xx,36xx nummers gebruikt mijn werkgever en deze worden niet meer gekoppeld aan de beller. 27xx, 28xx gaan wel goed.

Heb jij nog een idee?
  #8  
Oud 13 October 2009, 22:29
ikea's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 May 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 20
Standaard

Misschien heb ik nog een idee. Maar moet ik eerst weten of:

1. Synchroniseer je je iPhone met ITunes?
2. Zo ja, ITunes op een Mac of Windows pc?
3. Hoe staan daar de nummers in Outlook (pc) of Adresboek (Mac)?
4. Hoe staan de instellingen daar?

Kortom, je zou eens kunnen proberen om een nummer rechtstreeks op je IPhone in te voeren voordat je 'm synchroniseert. Als dit goed werkt, zou het aan je instellingen op je pc/Mac kunnen liggen.
  #9  
Oud 14 October 2009, 10:26
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 April 2008
Berichten: 4
Standaard

Met firmware 2.1 werkte het goed en ik doe het nu niet anders.
Gewoon via ITunes op de MAC, met nummer via het adresboek (MAC) of via de iPhone

Instelling staat op internationaal.
Als je een nummer via de Iphone - Toesten invoert zie al dat hij netnummer verwerkt, zoals vermeldt in vorige reactie.
Ook invoeren via contacten op de Iphone geeft het zelfde resultaat bv (222)5
En dan herkent de Iphone geen kontakt meer als je gebeld wordt.
  #10  
Oud 14 October 2009, 10:52
ikea's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 May 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 20
Standaard

Goed om te horen dat je een Mac hebt. Ik weet dat bij problemen je .plist verwijderen vaak helpt. Alleen heb ik niet voldoende kennis om dit voor jouw probleem te beoordelen want het zou ook kunnen zijn dat het een bug is in 2.2 en 3.0.x?
Ik heb ook firmware 2.1 en dat werkt inderdaad goed. Vanmiddag eens ff googlen. Als ik wat vind, hoor je mij weer.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Air Video in combinatie met Apple TV Moesje18 iPhone Apps 1 22 March 2011 23:27
agenda items staan dubbel in lijst weergave, niet /dag of maand weergave? evenementenbaseline iTunes 0 22 March 2011 21:38
Adresboek vs iphone, nummers in andere volgorde fenerus iTunes 0 31 August 2010 02:00
instellen Iphone in combinatie met zonnet rkbreda iPhone algemeen 0 21 March 2009 00:46
sumerboard in combinatie met 1.1.4. uit VS dwaight Archief 1 18 April 2008 12:40

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:36.