iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPhone algemeen (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/)
-   -   tekstcorrectie / toetsenbordwoordenboek (https://forum.iculture.nl/f28/iphone/f32/iphone-algemeen/59630-tekstcorrectie-toetsenbordwoordenboek.html)

neelz 13-05-10 16:11

tekstcorrectie / toetsenbordwoordenboek
 
Hallo,


Al een tijdje, en vooral sinds ik veel met Engelstaligen chat en sms, irriteert het me dat sommige woorden automatisch gecorrigeerd worden. Tegelijkertijd is het voor Nederlands, met dikke vingers en het virtuele toetsenbord, wel weer prettig dat 'ie corrigeert.
Ik begrijp dat een "T9" (toetsenbordwoordenboek) slechts één taal tegelijk kan begrijpen en corrigeren, en ik begrijp ook dat ik de autocorrectie aan of uit kan zetten.
Wat me toch blijft verbazen is bijvoorbeeld dat 'the' altijd gecorrigeerd wordt naar 'THE'. Ik het geprobeerd met 'Herstel toetsenwoordenboek' (bij 'Algemeen' - 'Stel opnieuw in'), maar dat helpt niet. In 'Berichten' zitten niet zulk soort instellingen.

Iemand ervaring?

steppeland 15-02-15 09:31

Hi, neelz, ik ben zelf een nieuwe gebruiker van I-phone, en heb net ontdekt dat het mogelijk is een tweede (of meer) talen aan je toetsenbord toe te voegen:
>instellingen>algemeen>toetsenbord> toetsenborden>voeg toetsenbord toe
Ik heb daar de keuze Engels toegevoegd, en als ik nu naar berichten ga kan ik op de weredbol drukken (even vasthouden) en dan de gewenste taal kiezen. Ik denk dat daarmee de irriterende (verkeerde) taalcorrecties beter zullen gaan... ;)

Guest-20180925190238 15-02-15 09:40

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door steppeland (Bericht 992126)
Ik denk dat daarmee de irriterende (verkeerde) taalcorrecties beter zullen gaan... ;)

Tof! :) Dan is er na bijna vier (4) jaar toch een oplossing.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:03.