Homebutton kapot

Homebutton kapot discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste allemaal, Ik heb laatst een defecte iPhone 3G van iemand gekregen. Het geen dat er kapot was: de achterkant behuizing zaten 3 flinke scheurtjes ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 17 June 2010, 20:28
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 March 2008
Berichten: 129
Standaard Homebutton kapot

Beste allemaal,

Ik heb laatst een defecte iPhone 3G van iemand gekregen.
Het geen dat er kapot was: de achterkant behuizing zaten 3 flinke scheurtjes in, en de homebutton deed het niet meer.

Ik spulletjes op ebay gekocht om het allemaal te vervangen.
Vandaag eerst alles overgezet in de nieuwe behuizing, en daarna de homebutton vervangen(de ribbon cable).

wat is nou het probleem:

Hij doet het nog steeds niet.
Hoewel er nu wel 2 connectors aan de ribbon cable zit.
Wat kan er allemaal nog meer zijn om hem te repareren?
Ik ga zo eerst weer even terug inelkaar zetten en opnieuw proberen. Een nieuwe firmware vind ik denk ik geen optie aangezien hij AT&T gelockt is en als ik hem update, er een nieuwe baseband en/of bootloader op komt enzo...dat moet ik niet hebben want het moet een iPHONE blijven

wat kan het allemaal nog zijn waardoor hij et niet doet?

mvg.

Pascal
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 17 June 2010, 20:35
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Die contactjes van de home-button moeten natuurlijk wel de flexprint daaronder raken. Daarnaast kan die flexprint beschadigd zijn. Of je hebt onderdeel ontvangen dat defect is. En ga zo maar door, glazen bol nodig om er achter te komen wat er mis is met je iPhone
  #3  
Oud 17 June 2010, 20:37
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 March 2008
Berichten: 129
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door evmw Bekijk bericht
Die contactjes van de home-button moeten natuurlijk wel de flexprint daaronder raken. Daarnaast kan die flexprint beschadigd zijn. Of je hebt onderdeel ontvangen dat defect is. En ga zo maar door, glazen bol nodig om er achter te komen wat er mis is met je iPhone
Bedankt voor je reactie,

Als het goed is raken ze wel het 'stukje printplaat met de microfoon en luidspreker'.

Erg jammer dat ik niet kan zien wat er kapot is inderdaad...
  #4  
Oud 17 June 2010, 20:44
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Verbind die twee contactjes op de onderliggende flexprint anders even met een schroevendraaier of iets dergelijks, als het dan wel werkt ligt het aan de schakelaar.
  #5  
Oud 17 June 2010, 20:46
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 March 2008
Berichten: 129
Standaard

Ik snap niet precies wat je bedoelt.

Ik moet mn iPhone bijna helamaal inelkaar zetten, en dan met een scroevendraaier het flexprint(dus de kant waar het motherboard zit) aanraken?
  #6  
Oud 17 June 2010, 20:50
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Mja gewoon ff je scherm wat openklappen en dan even die twee contactjes met elkaar verbinden (wat normaal de schakelaar zou doen dus). Gewoon even kijken je iPhone daar op reageert.
  #7  
Oud 17 June 2010, 21:09
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 March 2008
Berichten: 129
Standaard

Ik heb met een scroevendraaier beide flexprintjes aangeraakt(tzijn er 2) maar dan doet hij helaas niets.
ik hoor ook als ik mijn homebutton indruk, een klikje. dus hij maak wel connectie met de ribbon

Laatst gewijzigd door psvpas; 17 June 2010 om 21:15.
  #8  
Oud 17 June 2010, 21:36
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Even twee dingen:
- als je zeker weet dat je met je schroevendraaier goed connectie hebt gemaakt is wel duidelijk dat het probleem ergens anders zit dan in de schakelaar
- dat je schakelaar klikt zegt helemaal niets en betekent niet dat deze werkt
  #9  
Oud 17 June 2010, 21:57
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 March 2008
Berichten: 129
Standaard

Ik weet niet zeker of ik goed conectie heb gemaakt, maar ik heb met een schroevedraaier het stukje aangeraakt waar die connectie zou moeten maken met de ribbon.
Ik denk dat het trouwens niet goed connectie maakt. Maakt de metale brezer gaat ook telkens omhoog als ok heb dicht wil maken.

Eerst nog eens bekijken of dat wel goed is.
  #10  
Oud 17 June 2010, 22:07
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2009
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 76
Standaard

probeer anders eens met een klein ijzeren draadje, die kan er misschien makkelijker bij. anders zit het probleem bij het moederbord, maar dan zou ik deze gewoon terug dicht doen en kapot op internet verkopen voor 100€ ofzo (mijn mening )
  #11  
Oud 17 June 2010, 22:21
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door psvpas Bekijk bericht
Ik weet niet zeker of ik goed conectie heb gemaakt, maar ik heb met een schroevedraaier het stukje aangeraakt waar die connectie zou moeten maken met de ribbon.
Ik denk dat het trouwens niet goed connectie maakt. Maakt de metale brezer gaat ook telkens omhoog als ok heb dicht wil maken.

Eerst nog eens bekijken of dat wel goed is.
Als de metalen rand er niet goed op zit, dan zit er ook teveel ruimte voor de aansluiten van de home-button schakelaar. Dus dan kan dat het probleem indirect zijn.
  #12  
Oud 17 June 2010, 22:28
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 March 2008
Berichten: 129
Standaard

@evmw
Daar dacht ik ook al aan.

@ProGunNL
ik weet nou nog steeds niet precies wat ik moet aanraken. Ik neem aan het stukje bij je moederboord...(dus alsje je iPhone uit elkaar haalt, niet aan de kant van het scherm).
En moet ik dan beide blokjes teglijk aanraken, of 1 teglijk?
  #13  
Oud 18 June 2010, 16:50
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 March 2008
Berichten: 129
Standaard

Het is gelukt!

Het probleem was met de flexprint, ik had em telkens ONDER de brezel gestopt, maar hij moest er juist boven...
Bedankt voor alle hulp!

mvg,


Een blije Pascal
  #14  
Oud 19 June 2010, 09:51
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 February 2009
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 76
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door psvpas Bekijk bericht
Het is gelukt!

Het probleem was met de flexprint, ik had em telkens ONDER de brezel gestopt, maar hij moest er juist boven...
Bedankt voor alle hulp!

mvg,


Een blije Pascal

nog veel plezier met je iPhone dan
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Homebutton zit los BadSide iPhone algemeen 8 28 February 2015 11:18
iPhone 3G homebutton Isay iPhone algemeen 0 8 December 2010 17:37
3g Hardware / homebutton passievrucht iPhone algemeen 1 9 October 2010 22:54
Homebutton 'Kraakt' edujackass iPhone algemeen 2 25 June 2010 10:17
Homebutton probleem! Flydt iPhone algemeen 1 23 September 2008 09:10

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:14.