Na vervangen glas en Digitizer werkt een deel touchscherm niet meer

Na vervangen glas en Digitizer werkt een deel touchscherm niet meer discussie in iPhone algemeen forum; ( verdwijnt na registratie ) Veel gezocht op internet maar niets kunnen vinden vandaar maar toch de vraag op het forum gezet. Mocht er wel al een topic van zijn, ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone algemeen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 19 November 2010, 10:46
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 May 2010
Berichten: 8
Question Na vervangen glas en Digitizer werkt een deel touchscherm niet meer

Veel gezocht op internet maar niets kunnen vinden vandaar maar toch de vraag op het forum gezet. Mocht er wel al een topic van zijn, excuus en dan hoor ik graag waar ik dat kan vinden.

Een maand geleden is de iphone 3g gevallen en was mijn scherm/glas aan diggelen.
Via marktplaats een advertentie gevonden van iemand die een glasplaatje + Digitizer en toolkit kon leveren voor 22,99 Euro (+3 euro verzendkosten).
Gister binnen gehad en gelijk aan de slag gegaan.

Na wat gepruts is het me gelukt om alles te vervangen en ging ge iPhone weer aan. Alles goed en wel en ik dacht dat alles helemaal goed was.

Tot dat ik een app wilde updaten via de appstore. Aangezien er een '1' in het wachtwoord zit van mijn itunes account kwam ik erachter dat er een deel van mijn touch screen niet meer werkte.
Wat blijkt, een deel van mijn touchscreen werkt niet meer. Het is een strip aan de linkerkant van boven naar beneden van ongeveer 0,4 cm breed. De 'q' werkt niet meer en als in cijfers wil gebruiken is de '1' ook niet meer touchable. Om nog even aan te geven hoe groot die 'strip' is wat niet werk:
De 'q' en '1' werkt niet in normale stand, maar de linker 'shift' knop wel als ik hem maar zo rechts mogelijk aantik (shift knop is net iets breder).
(Als ik naar links kantel, dan zit de spatiebalk in het gedeelte wat niet werkt, en kan ik dat ook niet gebruiken).

Op zich niet echt een probleem bij SMS en email omdat je dat toetsenbord kan kantelen maar bij de appstore is dat niet mogelijk.. Dus ik kan mijn apps niet updaten via mijn iPhone (okay, ook dat kan je oplossen door het via iTunes te doen maar toch).

Wie oh wie kent dit probleem en nog belangrijker.. Wat kan ik doen om het op te lossen? Het is toch wel erg vervelend!

Wat heb ik:
iPhone 3g met iOS 4.1.
iPhone was van vriendin maar omdat scherm stuk was heeft ze een iPhone4 geregeld via T-Mobile en heb ik de iPhone3g geclaimd. Deze was meer dan een jaar oud dus heb ik deze iPhone via T-Mobile simlock vrij laten maken(op de legale manier).
Nu zit er een SIM van Tele2 in.
Voordat glas vervangen was (maar met gebroken glas) werkte 100% van het scherm.
Nadat glas en digitizer vervangen is(door mijzelf) werkt aan de linker kant een strip van +/- 0,4 cm breed niet meer,

\Wat heb ik al gedaan:
1: iPhone opnieuw opstarten (via normaal uitdoen en met Home en Power button ingedrukt houden)
2: Reserve kopie gemaakt en terug gezet
3: In DFU gezet en fabrieksherstel gedaan
4: In DFU gezet en hersteld van reserve kopie
5: In DFU gezet en oude versie van iOS teruggezet (via Tinyumbrella want had nog een signed iOS)

Wat heb ik NIET gedaan:
1: Opnieuw opengemaakt omdat ik bang ben dat er iets beschadigd(connector iod) is en misschien daarna nog meer beschadigd is.
2. terug naar tmobile omdat de telefoon simlockvrij is gemaakt door Tmobile en ik een andere provider gebruik (toestel is dus ouder dan 1 jaar)

Wat te doen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19 November 2010, 11:32
iPhone(club) Guru
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Woerden
Berichten: 1.792
Standaard

Nieuw onderdeel nemen, deze is niet goed. Opnieuw (laten) vervangen dus.
  #3  
Oud 20 November 2010, 18:44
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 May 2010
Berichten: 8
Standaard

En wat is dan niet goed aan dit onderdeel? Een connector, het scherm of iets anders?

Alvast bedankt.
  #4  
Oud 20 November 2010, 18:49
King1987's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 March 2008
Locatie: Zeeland
Berichten: 7.440
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door dolf999 Bekijk bericht
En wat is dan niet goed aan dit onderdeel? Een connector, het scherm of iets anders?

Alvast bedankt.
In het scherm zit de touchscreen, dus het glasplaatje
__________________
 Momenteel in gebruik: iPhone4s 16GB Simlock vrij 
De iPhone Hardware specialist

Ben dan wel een Guru, ben geen vraagbaak
  #5  
Oud 27 November 2010, 17:35
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 May 2010
Berichten: 8
Standaard

Dus het glasplaatje is stuk (of gedeeltelijk dan)? Wat kan is niet goed zijn aan het glas? Glas is toch gewoon glas?
  #6  
Oud 30 November 2010, 21:48
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 November 2009
Locatie: zwijndrecht
Berichten: 38
Standaard

ik had het zelfde probleem op het internet een scherm besteld sommige cijfers deden het wel andere niet bleek ik het scherm van een 3 GS besteld te hebben i.p.v 3 G nieuwe besteld en probleem was opgelost ik hoop dat je hier iets aan hebt op het scherm van de 3g of 3gs moet je een verschil in het connectortje zien !
  #7  
Oud 1 December 2010, 21:22
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 22 March 2010
Locatie: Waddinxveen
Berichten: 11
Standaard

@ Stiiyl....
Dat lijkt me sterk, deze stekkerverbindingen zijn anders...

Maar goed, ik denk dat je een -overigens heel goedkoop- imitatiescherm hebt gekocht...
Dat 'glasplaatje' is niet zomaar een glasplaatje...lopen weet ik het hoeveel draadjes doorheen....

Zou gewoon een nieuwe digitizer halen + de plakkers...
Sven
  #8  
Oud 4 April 2011, 18:49
P1Nh00fD's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 November 2010
Locatie: Amsterdam
Berichten: 17
Standaard

mijn linkerkant van het scherm doet het ook niet, is er geen truc om via een touch.plst een beetje te schuiven?
  #9  
Oud 27 March 2012, 20:55
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 December 2010
Berichten: 37
Standaard

Ik had hetzelfde maar dan onderaan. Heb scherm van maat opgestoken en dan was het de linkerkant. Na reinigen ging zijn scherm wel maar mijne bleef hetzelfde... Dus nieuwe digitizer ( met home button enz in 1 ) besteld. Maaaaarrrrr.... Nu heb ik wit scherm... Rebooten helpt niet. Ligt dit nu aan de digitizer of aan de lcd of...?

Mvg
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 3g, problemen na vervangen glas. arjan123 iPhone algemeen 7 25 May 2011 23:41
Geen beeld na vervangen glas digitizer RodneyR iPhone algemeen 0 9 May 2011 18:34
ALLEEN Glas iphone vervangen ?? dj_joske iPhone algemeen 9 9 May 2009 22:34
iPhone 1e gen.: iphone werkt niet meer ( deel 2 ) MisterM24 Unlock 8 16 July 2008 13:53

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:08.