iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Koopinformatie en ervaringen (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/)
-   -   iPhone 4 ontvangstprobleem (https://forum.iculture.nl/f41/kopen-verkopen/f29/koopinformatie-ervaringen/63350-iphone-4-ontvangstprobleem.html)

TimoV 01-07-10 20:28

iPhone 4 ontvangstprobleem
 
Is een iPhone 4 nemen nou wel zo verstandig? Zie 't volgende nieuws van Nu.nl:

Apple volhardt in ontkenning probleem iPhone

Uitgegeven: 30 juni 2010 15:31
Laatst gewijzigd: 1 juli 2010 10:42

AMSTERDAM - Apple blijft bij zijn standpunt dat ontvangstproblemen van de nieuwe iPhone 4 normaal zijn. Uit uitgelekte documenten blijkt dat het bedrijf medewerkers instrueert om daarvoor geen telefoons ter reparatie aan te nemen.


AFP

Bij het nieuwste model van de iPhone is de antenne ge´ntegreerd in de metalen rand van het toestel. Al snel bleek dat de telefoon kan kampen met ontvangstproblemen als de eigenaar zijn iPhone linksonder aan de zijkant vasthoudt (video).
Apple liet eerder deze maand in een reactie al weten dat niet als een probleem te beschouwen. Volgens het bedrijf heeft de manier waarop een mobiele telefoon wordt vastgehouden, vaak invloed op de ontvangst. Apple adviseert gebruikers om de linkeronderzijde van de iPhone niet aan te raken bij het gebruik. (Hillarisch toch?)

Bumper

In een uitgelekt document met instructies aan medewerkers van Apple Stores, de eigen winkels van het bedrijf, wordt dat advies herhaald. "Voer geen garantieservice uit", citeert Boy Genius Report uit het documentje.
Daarin wordt opgemerkt dat een rubberen 'bumper' de ontvangstproblemen mogelijk verhelpt, maar dat medewerkers zulke bumpers niet gratis mogen uitdelen aan klagende klanten.

(overigens had ik dit al eerder op Youtube gezien)

Zie ook:

'Ontvangst iPhone 4 valt weg bij aanraking' | nu.nl/internet | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

--------------------------------------------------------------------------
Dus.. wat denken jullie ervan?

fabulaus 01-07-10 20:46

Hier bestaat al een topic over volgens mij. En zo niet, dan is dit niet de juiste thread om het in te posten. Ik denk dat je er verstandig aan doet, mocht je nog twijfelen over aanschaf, dat je je berust op bevindingen van de gebruikers alhier welke al een iPhone bezitten.

Onlangs passeerde er een uitgebreid artikel op de homepage waar e.e.a. onderzocht is en waar inderdaad bewezen werd dat het volledig omsluiten van de telefoon het ontvangst aanzienlijk doet afnemen (dit is met mijn 2G niet anders en bij de Nokia classic van mijn moeder ook het geval). Bij normaal vasthouden word dit al een stuk minder en word de vermindering van het ontvangst dermate laag dat je hier geen hinder van zult ondervinden. Zelfs wanneer je een bumper gebruikt zal het bereik ook nog iets afnemen maar dit is wel de beste optie wanneer je een zo goed mogelijk bereik wilt.

Bomans 01-07-10 20:46

Dit is al verschillende malen aan bod geweest op het forum en een heel artikel op de frontpage.

Graag de zoekfunctie gebruiken aub.

//Slotje

EDIT
Deze topic bijvoorbeeld


TimoV 01-07-10 20:55

''dan is dit niet de juiste thread om het in te posten''

Een betere plaats dan deze is er niet.


''Graag de zoekfunctie gebruiken aub.''

Toen ik de titel intypte kwam er geen topic tevoorschijn wat overeenkwam met de mijne.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:13.