iPhone (UK): step by step ...

iPhone (UK): step by step ... discussie in Unlock [archief] forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo Ik kom net binnen van een weekendje Londen en heb zonder enig probleem een iPhone van daar meegebracht. Het enige wat hij op dit ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Archief > Archief > Unlock [archief]
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

 

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 10-12-07, 00:32
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard iPhone (UK): step by step ...

Hallo

Ik kom net binnen van een weekendje Londen en heb zonder enig probleem een iPhone van daar meegebracht.

Het enige wat hij op dit moment kan is een "Emergency call" maken en kijken welke firmware versie ik heb (1.1.2).

Ik heb al veel posts gezien van US iPhones, maar nog niet zoveel van UK en daarmee dat ik mijn vraagjes hier post:

1. Wat is de nu eerste stap? Is dat de iPhone softwarematig kraken, zijnde jailbreaken zodat ik er al alles mee kan doen buiten het telefoon gedeelte? Zoja, bestaan daar al goede UK tutorials voor?

2. Kan ik op ieder later moment de iPhone hardwarematig kraken met een TurboSim zodat ik ook het telefoon gedeelte kan gebruiken?

Alvast bedankt om me op weg te helpen. Ik zal niet nalaten om iedere stap die ik gedaan heb even toe te lichten in dit forum!

Laatst gewijzigd door Stijn; 10-12-07 om 10:44.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 10-12-07, 02:41
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

UPDATE:
Ik heb geprobeerd om mijn UK iPhone (1.1.2) te activeren, maar krijg er geen beweging in: het enige wat mij is gelukt is mijn Wi-Fi aan te zetten!

iDemocracy leek mij een goeie oplossing, maar als ik bij "non AT&T tools" op activate 1.1.2 klik (heb mijn IP nummer 192.168.1.7 ingevuld), krijg ik dadelijk een PuTTY Fatal error > Network error Connection refused. Daarvoor komt er ook een message dat SSH op een jailbroken phone moet geinstalleerd zijn. Maar mijn iPhone is nog niet actief.

Kan mij iemand verder helpen?

Thanks

Laatst gewijzigd door Stijn; 10-12-07 om 10:45.
  #3  
Oud 10-12-07, 14:59
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

UPDATE2:

Ik heb vandaag heel wat posts, fora, blogs, ... gelezen en denk dat ik het nu snap. Ik moet mijn gloednieuwe iPhone (UK - OTB 1.1.2) eerst downgraden naar firmware versie 1.1.1 en pas dan kan ik hem jailbreaken.

Kan iemand mij even bevestigen als ik dit juist heb?
  #4  
Oud 10-12-07, 15:03
Dien's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Sep 2007
Berichten: 610
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stijn Bekijk bericht
UPDATE2:

Ik heb vandaag heel wat posts, fora, blogs, ... gelezen en denk dat ik het nu snap. Ik moet mijn gloednieuwe iPhone (UK - OTB 1.1.2) eerst downgraden naar firmware versie 1.1.1 en pas dan kan ik hem jailbreaken.

Kan iemand mij even bevestigen als ik dit juist heb?
Dat heb je goed begrepen en nu aan de slag
  #5  
Oud 10-12-07, 15:05
matthijst's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: Oct 2007
Berichten: 803
Standaard

Downgraden naar 1.1.1, jailbreaken, oktopreppen, upgraden naar 1.1.2....

Al kan je in jouw geval denk ik voorlopig net zo goed op 1.1.1 blijven, omdat je er toch nog niet mee kunt bellen.
  #6  
Oud 10-12-07, 15:18
Destiny's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Oct 2007
Locatie: Waalwijk
Berichten: 5.001
Send a message via twitter to Destiny
Standaard

Ik zou wel naar de 1.1.2 firmware gaan. Dan heb je iig al de voordelen van de 1.1.2 firmware en waarschijnlijk zal de unlock voor de 4.6 bootloader ook via de 1.1.2 firmware kunnen
__________________
twitter.com/marcosnels || gallery.me.com/marcosnels || marcosnels.nl
  #7  
Oud 10-12-07, 15:53
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

Cool! Bedankt voor jullie reacties. Ik ga dit onmiddellijk proberen als ik thuis kom van mijn werk!

Ben echt benieuwd als dit gaat lukken ... Ik hou jullie alvast op de hoogte deze avond.

Ik wil jullie ook al even meegeven dat ik van plan ben om hem met TurboSIM daarna te unlocken, en dat kan best rechtstreeks vanuit 1.1.1 volgens de TurboSIM Installatie (Windows) wiki.
  #8  
Oud 11-12-07, 01:04
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

Zoals beloofd laat ik jullie hier even weten dat ik mijn iPhone (UK - 1.1.2 OTB) netjes geactiveerd heb gekregen! Deze eenvoudige stappen heb ik doorlopen met behulp van de wiki:

1. Downgrade 1.1.2 naar 1.1.1

2. Jailbreak 1.1.1 (AppSnapp) - gestopt bij stap 4 omdat ik binnen enkele dagen de TurboSIM ga gebruiken om de iPhone te unlocken!

3. TurboSIM Installatie (Windows) - al enige voorbereiden getroffen t.e.m. het installeren van CommunitySources/ BSD Subsystem/ OpenSSH met Installer.

Toch even melden dat deze iPhone mijn stoutste dromen overtreft!!! Ik heb ... Ik heb er eigenlijk gewoon geen woorden voor!
  #9  
Oud 17-12-07, 00:38
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

Ik heb juist voor het weekend mijn TurboSIM kaartje netjes thuis gestuurd gekregen, gekocht op eBay bij Enturion.be voor 109 euro.

Ik heb de TurboSIM Installatie (Windows) wiki stap voor stap gevolgd en heb mijn iPhone zo kunnen activeren met mijn Mobistar SIM kaartje.

Ik ben vandaag op de kerstmarkt in Aken geweest en nog even langs Nederland gereden en hij switcht probleemloos naar andere (buitenlandse) netwerken!

Ik heb deze avond nog even mijn Voicemail en SMS center nummer geactiveerd met behulp van de Voicemail wiki.

Ik heb ook het Frans toetsenbord (AZERTY zoals in Belgi) geactiveerd en kan de hele iPhone in de Nederlandse taal zetten. Hiervoor heb ik de Nederlandse Taal 1.1.2 wiki gevolgd.

Nu moet ik eens werk maken om die spellingscontrole in het Nederlands te krijgen want dat is op dit moment heel lastig! Iemand een goeie link?

Als fervente sms'er is het wel even aanpassen met dit nieuwe toetsenbord. En ik vind het heel jammer dat ik geen afleverrapporten meer krijg: bestaat hier nog geen oplossing voor?
  #10  
Oud 17-12-07, 03:14
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone 11 Pro 256GB (Middernachtgroen) [FW: 13.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 12,9 (2018) Wi-Fi + 4G 1TB (Goud) [FW: iPadOS 13.4]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: Sep 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.408
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

Ik heb even geen antwoord op je laatste vraag, maar vind het wel heel prettig dat je netjes meldt welke procedures (met linkjes!) je hebt gevolgd om je iPhone werkend te krijgen. Zo help je ook gelijk andere (nieuwe) forumgebruikers die naar deze informatie op zoek zijn. Thanks!
  #11  
Oud 17-12-07, 13:47
Stibou's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Moeskroen (Belgi)
Berichten: 330
Standaard

@Stijn(naamgenoot trouwens)

Is dit simpel gegaan om turbosim te maken met mobistar sim?
  #12  
Oud 17-12-07, 14:23
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi / Bosvoorde
Berichten: 110
Standaard

Hallo,
Heb je dan een engelse Iphone met een abonnement gekocht?
Om turbosim te kunnen gebruiken heb je toch een originele kaart nodig van de provider?

Groetjes,
  #13  
Oud 17-12-07, 14:30
Stibou's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Moeskroen (Belgi)
Berichten: 330
Standaard

Die kaart zit er zoiezo bij hoor!

Daarom moet je nog geen abbonement afsluiten!
  #14  
Oud 17-12-07, 14:43
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi / Bosvoorde
Berichten: 110
Standaard

Dus niet zoals in de USA
  #15  
Oud 17-12-07, 14:45
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stibou Bekijk bericht
@Stijn(naamgenoot trouwens)

Is dit simpel gegaan om turbosim te maken met mobistar sim?
Ja hoor ik heb gewoon even de grootte van de chip op de TurboSIM gemeten en een vierkantje (10mmx10mm) uitgetekend op de SIM kaart (eerst O2 SIM en daarna eigen Mobistar kaartje). Dat uitsnijden is goed gelukt met een Stanley mesje.

Op de TurboSIM wiki vind je onderaan ook 2 foto's van een uitgesneden SIM kaart.
  #16  
Oud 17-12-07, 15:06
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cort Bekijk bericht
Hallo,
Heb je dan een engelse Iphone met een abonnement gekocht?
Om turbosim te kunnen gebruiken heb je toch een originele kaart nodig van de provider?

Groetjes,
Ik heb gewoon in de Apple Store in Regent Street de iPhone gekocht. Ze vroegen om mijn naam en email adres. Blijkt dat dit was voor marketing doeleinden want 2 dagen na mijn aankoop mailtje in mijn gmail box: "Share Your Thoughts on the Apple Store".

Als je de iPhone koopt in de UK zit daar al een O2 SIM kaart in, die heb je inderdaad eerst nodig om de iPhone met de TurboSIM te unlocken. Normaal moet je de iPhone aan iTunes koppelen en hem zo activeren met het gewenste abonnement.

Laatst gewijzigd door Stijn; 17-12-07 om 15:09.
  #17  
Oud 17-12-07, 15:21
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iphoneclub.nl Bekijk bericht
Ik heb even geen antwoord op je laatste vraag, maar vind het wel heel prettig dat je netjes meldt welke procedures (met linkjes!) je hebt gevolgd om je iPhone werkend te krijgen. Zo help je ook gelijk andere (nieuwe) forumgebruikers die naar deze informatie op zoek zijn. Thanks!
Graag gedaan. Ik ben ook goed geholpen op dit forum en deze site
  #18  
Oud 17-12-07, 16:33
Stibou's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Moeskroen (Belgi)
Berichten: 330
Standaard

Als je zo'n stukje uit je sim knipt dan kun je hem toch niet meer gebruiken met andere gsm toestellen of vergis ik mij...
  #19  
Oud 17-12-07, 16:51
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: Dec 2007
Locatie: Belgi
Berichten: 30
Send a message via twitter to Stijn
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Stibou Bekijk bericht
Als je zo'n stukje uit je sim knipt dan kun je hem toch niet meer gebruiken met andere gsm toestellen of vergis ik mij...
Daar vergis je je! Je kan hem nog perfect gebruiken met een ander toestel omdat je de chip niet raakt! Ik heb nu bv. die sim kaart van O2 in mijn Sony Ericsson K800i zitten en met flight mode kan ik perfect mijn GSM opstarten. Waarom Flight Mode? Omdat ik anders een PIN code nodig heb en die heb ik niet.
  #20  
Oud 17-12-07, 17:06
Stibou's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: Nov 2007
Locatie: Moeskroen (Belgi)
Berichten: 330
Standaard

Ok bedankt voor de info!
 



Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
1.1.1 jailbroken 04.02.13_G modem firmware -> next step b-boy Unlock [archief] 3 13-02-08 15:11
Unlocking a jailbroken 1.1.2 iPhone (4.6 bootloader) stuck at step 2 MYSTERIO0911 Archief 3 11-02-08 20:09

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:05.