iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Desktop-applicaties (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f11/desktop-applicaties/)
-   -   Mac OS X: Time Machine: in welke map staat de Outlook mail? (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f11/desktop-applicaties/185329-time-machine-welke-map-staat-de-outlook-mail.html)

AnnemiekB 23-03-19 22:31

Time Machine: in welke map staat de Outlook mail?
 
Toen ik na een schone installatie van mijn iMac, mijn (Outlook voor Mac 2010) mail wilde terugzetten, bleek de backup niet goed gegaan te zijn. En de voorlaatste backup was toch alweer van november vorig jaar. Beter dan niets, maar ik zou die vier maanden mail ook wel graag terugwillen.

Nu heb ik in Time Machine de backup map gevonden van de dag voor de schone installatie. Maar daar kan ik de mail niet in terugvinden, alleen de Outlook applicatie zelf. Staat de mail er niet in of heb ik de juiste map nog niet gevonden?

Ik hoop dat iemand me verder kan helpen.

AnnemiekB 28-03-19 16:59

Stapje verder: nu nog olk14message bestanden converteren
 
Opgelost!

Probleem en tegelijkertijd de oplossing was dat na een schone installatie de backups weliswaar nog op de server staan, maar door Time Machine niet meer gezien worden. Met Finder toch kunnen bladeren in de backups en de mail uiteindelijk gevonden in de map Documenten⁩ ▸ ⁨Microsoft User Data⁩ ▸ ⁨Office 2011 Identities⁩ ▸ Main identity.
Deze map heb ik gekopieerd naar mijn Mac. Vervolgens was het een kwestie van bij de bestanden in de map Message Sources de extensie "olk14message" te vervangen door "eml" en daarna kon ik ze naar Outlook slepen.
Het was even even een klus, maar de converteerprogramma's die dat automatisch doen, kosten allemaal zo tegen de €80,-. Dus dat was snel verdiend.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:08.