iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Desktop-applicaties (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f11/desktop-applicaties/)
-   -   Hoe zou je tags kunnen meegeven buiten je eigen Apple infrastructuur? (https://forum.iculture.nl/f8/desktop/f11/desktop-applicaties/194177-tags-kunnen-meegeven-buiten-eigen-apple-infrastructuur.html)

herelder 01-02-22 17:03

Hoe zou je tags kunnen meegeven buiten je eigen Apple infrastructuur?
 
Het toekennen van tags aan bestanden zodat je ze in slimme mappen kan verzamelen vind ik mooi. Maar tags zijn gebonden aan je eigen Apple infrastructuur; zodra je daar buiten gaat ben je de tags denk ik kwijt. Dat is best wel een bezwaar.

Ik heb zonder succes gezocht of er. iets te vinden is dat hierover gaat. Importeren en exporteren van tags naar een standaardvorm zodat je ze kunt uitwisselen tussen platforms zou al iets zijn.

Een andere oplossing die ik nog bedacht zou een faciliteit zijn waarmee je een verzameling bestanden kunt hernoemen waarbij de nieuwe naam mede wordt samengesteld uit de tags die erop gezet zijn. In de multibestandswijzigingsfunctie van de Finder zie ik die mogelijkheid echter niet.
Maar stel dát die oplossing bestaat, dan zou het leuk zijn als je het ook andersom kan doen: vanuit de naam van een bestand tags erop zetten.

Is er iemand die hier iets over weet, over kan meedenken?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:13.