iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iPad algemeen (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/)
-   -   Ipad2 Wi-fi probleem (https://forum.iculture.nl/f90/ipad/f91/ipad-algemeen/98676-ipad2-wi-fi-probleem.html)

schumi52 06-09-11 11:52

Ipad2 Wi-fi probleem
 
Hallo,

Ik zal proberen zo duidelijk mogelijk mijn probleem uit te leggen. Sinds gisteren heb ik een probleem met mijn wi-fi verbinding op de ipad2 (16G Wi-Fi only). Het icoontje van verbinding wordt boven in het scherm weergegeven.

Maar zodra ik bijv. Safari open wordt er enkel geprobeerd data binnen te halen. Na ongeveer een minuut krijg ik de melding "Safari kan de pagina niet openen, omdat er geen internetverbinding actief is. ".

Nu heb ik gister mijn router moeten resetten naar fabrieksinstellingen (daarna is het probleem ontstaan). Maar volgens mij staat mijn router weer correct ingesteld. Ik heb geen MAC filtering aan staan. Heb WPA2-AES encryptie en het wachtwoord klopt 100% zeker.

Op mijn iphone 4 werkt Wi-Fi echter perfect. Opvallend hierbij is echter wel dat ik bij de eigenschappen van mijn Wi-Fi verbinding op de iphone 4 netjes een toegekend ip-adres etc zie. Op de ipad zie ik deze niet, en als ik ze statisch aanmaak dan lijkt hij deze niet te onthouden. Het herstellen van de netwerkinstellingen en het "Vergeet dit netwerk" lijkt allebei overigens niet te werken. Hij lijkt het netwerk te onthouden aangezien ik niet opnieuw een wachtwoord in hoef te vullen.

Wie heeft een idee om dit probleem op te lossen. Alvast zeer veel dank!

wouter1981 06-09-11 12:02

Je kunt eens de de netwerkinstellingen herstellen van de iPad. Wanneer je "vergeet netwerk" hebt gedaan dan zou hij je weer om het wachtwoord moeten vragen.
Maar het probleem zit volgens mij in een geweigerde verbinding. Dus een verkeerd wachtwoord of MAC adres filter...

schumi52 06-09-11 13:23

Werkt helaas niet, ik heb het ondertussen ook geprobeerd als ik mijn netwerk onbeveiligd maak (zelfde verhaal) en heb MAC filtering aan gezet en geconfigureerd, maar ook dit mocht niet baten en resulteerde in het zelfde probleem.

Iemand meer suggesties?:S

johanneslol1 06-09-11 17:00

Ik heb dit probleem ook dit is een veel voorkomend probleem met de iPad 2 :s

hunt51085 06-09-11 19:07

Hallo,

Ik heb hetzelfde probleem.
Ik heb wel volledige ontvangst maar krijg ook dezelfde melding dat men internetverbinding niet actief is. Ik heb op aanraden van m'n computerspecialist ondertussen al een andere router geplaatst want men vorige was zo een accespoint van telenet. Nu heb ik thuis toch nog geregeld problemen dat ik geen internet heb en nu heb ik het ook ineens sinds vandaag op het werk. Heb al netwerk vergeten gedaan en terug wachtwoord ingegeven. Heb m'n ipad2 al herstart maar hielp ook niet.
Ik vind het een geweldig apparaat maar ik vind dat zulke bugs toch niet zouden mogen. Kan iemand mij (en de rest hier) wat raad geven.

Alvast bedankt.

Maurice4life 07-09-11 10:17

Heb het zelfde probleem ook gehad maar dan met mijn iPhone en iPad en ook op mijn oude ipod touch. Had een belkin router daar werkt alles gewoon op tot dat hij een meldig geeft van geen internetverbinding actief. Heb wel 5 verschillen de merken routers gekocht en allemaal deden ze het zelfde met die melding geen internetverbinding actief. Dit probleem had ik nooit als ik ergens anders op een open hotspot zat of op school. Nu heb ik een timecapsule gekocht en alles werkt gewoon geen idee hoe het komt. Mischien is er wel een software update voor je router/iPad

Beech43 27-09-11 23:53

Lease vernieuwen is de enige optie (bij "Instellingen" netwerk, je draadloze instellingen kiezen, onderaan staat Lease vernieuwen).

rob499 07-10-11 00:19

Beste schumi

Kijk even of je router op een kanaal zit dat hoger dan 11 is, als dit het geval is kies dan handmatig een ander kanaal (gelijk of lager dan 11)


Rob
PCSupport-IJsselstein.nl

zeezotje 13-10-11 13:18

Hallo, ik had hetzelfde probleem na het update van m'n iPad. Had toen ergens gelezen om de software vd router eens up te daten ............ en wonder bij wonder , na het updaten geen problemen meer met m'n Wi-Fi verbinding.

Groetjes
Zeezotje

Davyvdv 23-11-11 19:49

hoe update ik mijn dlink?

Beech43 23-11-11 20:58

Zie hier:
Update D-Link Firmware

Googlen is een vak ?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:12.