Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Activatie

Status: actueel

Activatie van de iPhone houdt in, dat je toegang krijgt tot alle functies. Wanneer je de iPhone voor het eerst uit de verpakking haalt, zie je een scherm met de tekst Activate iPhone / Connect to iTunes. Je kunt op dat moment nog niets met de iPhone doen, je hebt zelfs geen toegang tot de iPod-functie. De iPhone is op dat moment alleen te gebruiken voor noodgesprekken. Pas wanneer je een activatie uitvoert krijgt je toegang tot alle functies.

Bij de iPhone 3G bestaat het activeren uit twee stappen. De eerste stap wordt in de winkel gedaan, de tweede doe je zelf door de iPhone op iTunes aan te sluiten. Daarbij worden onder andere de operator-instellingen naar je iPhone gekopieerd, zodat je kunt bellen en toegang hebt tot mobiel internet. Bij de Belgische iPhone is de situatie iets anders, omdat deze simlockvrij is en meteen met elke simkaart gebruikt kan worden.

Er zijn twee methoden om je iPhone te activeren. Wanneer je via T-Mobile een officile iPhone hebt gekocht volg je de officile methode. Heb je de iPhone in het buitenland gekocht of via een handelaar, dan volg je de niet-officile methode.

Inhoudsopgave


[top]Officile methode

Je volgt de officile werkwijze wanneer je een iPhone met officieel abonnement hebt gekocht en deze op het netwerk van de mobiele operator wordt gebruiken. Bijvoorbeeld op het T-Mobile-netwerk in Nederland.

[top]Benodigdheden

Om de iPhone op de standaardwijze te kunnen activeren heb je het volgende nodig:
 • Een iPhone;
 • Een computer met een USB-poort;
 • Een Mac met Mac OS X 10.4.10 of hoger of een Windows-pc met Windows XP Home/Professional met Service Pack 2 of Windows Vista;
 • iTunes 7.7 of hoger;
 • Een internetverbinding.
| [/div]

[top]Werkwijze

De activatie houdt in dat je een abonnement afsluit bij n van de door Apple aangewezen mobiele operators. Daarvoor moet je de iPhone aansluiten op de computer en de instructies op het scherm volgen:
 • Start iTunes of download de nieuwste versie van iTunes.
 • Verbind de iPhone met de meegeleverde USB-kabel of dock rechtstreeks met de computer. Het is niet verstandig om de iPhone aan te sluiten op de eventueel aanwezige USB-poort in je toetsenbord of beeldscherm, omdat deze meestal te weinig stroom leveren.
 • iTunes herkent de iPhone en geeft instructies om de iPhone te activeren. Je krijgt een pop-up of je de operatorinstellingen wilt overnemen. Dit duurt slechts een paar seconden.

[top]Niet-officile methode

Als je geen zin hebt om een standaard-abonnement af te sluiten, moet je gebruikmaken van een jailbreak en unlock programma die hieronder staan vermeld. De eerste generatie iPhone kun je gemakkelijk unlocken en activeren voor andere mobiele netwerken. Sinds 2009 is de iPhone 3G ook gemakkelijk te unlocken met yellowsn0w. Dit is een applicatie die je installeert via Cydia/Installer. Als je een legale iPhone hebt via T-Mobile, dan kun je deze ook laten unlocken voor maximaal 120 euro. Dit doet T-Mobile dan voor je.

Voor de iPhone 3G en de eerste generatie iPhone met firmware 2.x.x kun je gebruikmaken van:
 • Pwnage Tool (Mac) - de meestgebruikte methode
 • WinPwn (Windows)
 • QuickPwn (Mac en Windows)


Bij deze methodes maak je een aangepaste firmware-versie aan, die je daarna via iTunes op je iPhone installeert. Pwnage Tool loopt meestal iets voor op de twee andere tools en wordt gemaakt door het iPhone Dev Team. WinPwn is een project van ontwikkelaar CMW.

Voor iPhones met firmware 1.x.x kun je gebruikmaken van:
 • iLiberty+ (Mac en Windows)
 • iNdependence (Mac)


De meeste methoden installeren ook de programma's Cydia en Installer op je iPhone. Hiermee kun je extra software installeren. Lees voor meer informatie over jailbreak, Cydia en Installer de betreffende wiki-artikelen.


Created by iCulture, 09-11-07 at 23:29
Last edited by iCulture, 09-04-10 at 01:28
Last comment by w8en on 08-03-10 at 19:18
3 Comments, 55.482 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:04.