Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Batterij

De iPhone beschikt over een niet-verwisselbare batterij, die zo'n 300 tot 400 laadcycli meegaat. Daarna neemt de laadcapaciteit steeds sterker af. De batterij gaat meestal niet plotseling kapot, maar de gebruiksduur wordt steeds korter. Oorspronkelijk heeft de batterij een spreektijd van 8 uur.

Inhoudsopgave


[top]Batterij opladen

Er wordt een laad-/synchronisatiekabel meegeleverd bij de iPhone. Je kunt ook losse laadkabels aanschaffen voor onderweg. Tijdens het laden verschijnt er een batterij-icoon met een bliksemschicht in beeld. Is het laadproces klaar, dan verandert de bliksemschicht in een stekker-icoon. In nieuwe versies van iTunes is de batterijstatus van de iPhone ook zichtbaar.

[top]Batterij repareren

Apple heeft een reparatieprogramma waarmee je de iPhone-batterij voor $85 kunt laten verwisselen door een nieuw exemplaar. Je kunt ook een losse doe-het-zelf-kit kopen waarmee je de batterij zelf kunt vervangen of je kunt de hulp van een reparatiedienst inroepen. Bij het vervangen van de batterij door een andere partij dan Apple verlies je de garantie. Lees meer hierover bij het onderwerp Reparaties.

[top]Tips om de batterijduur te verlengen

Het scherm en de draadloze voorzieningen slurpen de meeste energie uit de batterij van je iPhone. Je kunt een veel langere batterijduur krijgen als je beide met mate gebruikt.

[top]Tip 1: Schermverlichting dimmen

De iPhone bevat een lichtsensor die er automatisch voor zorgt dat het schermverlichting in een donkere omgeving minder fel wordt. In fel zonlicht zal de schermverlichting automatisch omhoog gaan. Je kunt in de instellingen (Settings) de helderheid handmatig aanpassen, maar je kunt er ook een paar trucs mee uithalen. Houd je vinger op de lichtsensor als je wilt dat het scherm niet automatisch feller gaat schijnen. De sensor denkt dat er sprake is van een donkere omgeving en zal het scherm automatisch dimmen. Is het scherm niet goed verlicht en daardoor niet goed leesbaar, dan houd je de iPhone even bij een felle lamp, zodat het scherm automatisch feller wordt.

[top]Tip 2: Schakel draadloze netwerken uit

De iPhone is voorzien van GSM, Wi-Fi en Bluetooth. Schakel ze alledrie uit door naar Airplane-mode te gaan, als je ze niet allemaal nodig hebt. Je kunt ook de telefoon ingeschakeld houden en alleen Wi-Fi/Bluetooth uitschakelen.

[top]Tip 4: Automatisch verbinden met Wi-Fi uitschakelen

De iPhone blijft steeds zoeken naar Wi-Fi-netwerken waarmee verbinding kan worden gemaakt. Stop het automatisch zoeken en maak handmatig verbinding met een Wi-Fi-netwerken op momenten dat je zelf wilt.

[top]Tip 5: Check niet te vaak e-mail

Is het echt nodig om e-mail onmiddellijk te ontvangen? Als je toch niet meteen gaat beantwoorden is eenmaal per uur checken net zo goed.

[top]Tip 6: Schakel, of uninstalleer, OpenSSH uit

Als je via de Installer OpenSSH hebt genstalleerd, en je gebruikt dit haast nooit, dan is het aan te raden om dit te uninstalleren of uit te schakelen d.m.v. BossPreffs.

[top]Tip 7: Schakel 3G uit (iPhone 3G/iPhone 3GS)

Als je naar instellingen-algemeen-netwerk gaat kun je daar 3G uitzetten. De accu gaat merkbaar langer mee.

[top]Tip 8: Schakel locatievoorzieningen uit

Als je naar instellingen-algemeen gaat kun je daar locatievoorzieningen (GPS) uitzetten. De accu zal merkbaar langer mee gaan.


Created by iCulture, 21-10-07 at 14:51
Last edited by iCulture, 09-04-10 at 01:28
Last comment by Yoshi2889 on 06-07-11 at 18:42
24 Comments, 43.085 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:08.