Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Bluetooth

Bluetooth is een open standaard voor draadloze verbindingen op korte afstand. Het is bedoeld voor toepassingen waar normaalgesproken een kabeltje voor nodig was, bijvoorbeeld een verbinding tussen mobiele telefoon en koptelefoon, tussen mobiele telefoon en desktopcomputers of zelfs tussen de computer en speciale Bluetooth-printers. De techniek is ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Ericsson.
Als twee apparaten voorzien zijn van Bluetooth, wil dat niet zeggen dat ze ook met elkaar kunnen communiceren. Dat hangt er vanaf of ze beide dezelfde Bluetooth-protocollen ondersteunen.

Inhoudsopgave


[top]iPhone en Bluetooth

De iPhone ondersteunt maar een beperkt aantal Bluetooth-protocollen. Daardoor is het niet mogelijk om de iPhone met elk denkbaar ander Bluetooth-apparaat te koppelen. Er zijn drie toepassingen die echter wel worden ondersteund:
  • Koppeling met een Bluetooth headset;
  • Koppeling met een carkit in de auto;
  • Koppeling met een apparaat dat eveneens A2DP ondersteund en waardoor er dus muziek via Bluetooth kan worden afgespeeld.
Wanneer Bluetooth op de iPhone is ingeschakeld herken je dit aan het blauwe Bluetooth-logo. Is Bluetooth uitgeschakeld of doet de headset het niet (bijvoorbeeld omdat de batterij leeg is) dan wordt het Bluetooth-icoon grijs.

[top]Koppeling met een Bluetooth headset

Het koppelen (of 'pairen') van een telefoon en een Bluetooth-headset houdt in dat de twee apparaten weten dat ze met elkaar moeten samenwerken. Het voorkomt dat de gesprekken op jouw mobiele telefoon op de headset van de buurman af te luisteren zijn. Het koppelingsproces verloopt in grote lijnen op deze manier:
  1. Zorg dat de Bluetooth headset gedetecteerd kan worden (d.w.z. discoverable is). Meestal moet je daarvoor een knop op de headset een paar seconden ingedrukt houden, zodat het blauw knipperende Bluetooth-lampje continu gaat branden. Dit kan per headset verschillen, dus raadpleeg de handleiding die bij jouw headset zit.
  2. Ga op de iPhone naar het startscherm en kies Home > Settings > General > Bluetooth. Schakel Bluetooth in.
  3. De iPhone gaat meteen zoeken naar Bluetooth-apparaten in de omgeving. Je headset verschijnt in het lijstje.
  4. Selecteer je headset en vul de pincode in. Deze code is meestal 0000 of 1234, maar kan ook een afwijkende cijfercombinatie zijn. Raadpleeg je handleiding. Je hebt een minuut de tijd om deze code in te tikken. Ben je te laat, dan voer je stap 2 en 3 opnieuw uit. De pincode is nodig om te voorkomen dat anderen zomaar je telefoongesprekken kunnen afluisteren of stiekem verbinding kunnen maken met jouw telefoon.
Deze koppeling doe je eenmalig. De volgende keer wanneer zowel de iPhone als de Bluetooth headset ingeschakeld zijn, leggen de twee apparaten automatisch een draadloze verbinding aan.

[top]Bellen met een Bluetooth headset

Wanneer je via de Bluetooth headset wilt bellen, schakel je eerst de headset aan. Op de iPhone kies je de gewenste contactpersooon of je vult het gewenste telefoonnummer in op het scherm. Terwijl het gesprek tot stand wordt gebracht, hoor je via de headset de telefoon overgaan. Met de ophangknop (meestal een rood telefoon-icoon) kun je het gesprek beindigen. Je kunt tijdens het gesprek ook de volumeknoppen op de iPhone en op de headset zelf gebruiken om het geluid harder of zachter te zetten. Een telefoongesprek tot stand brengen met voicedialing is bij de iPhone niet mogelijk.

[top]Inkomende gesprekken aannemen met een Bluetooth headset

Zorg dat de Bluetooth headset ingeschakeld is wanneer je een telefoontje verwacht. Of schakel de headset snel in als het telefoontje binnenkomt. Je kunt nu met een knop op de headset het gesprek aannemen (meestal een groen telefoon-icoon) en ophangen. Je kunt met de volumeknoppen op de headset (of op de iPhone) tijdens het gesprek het geluid harder en zachter zetten.

[top]Koppeling met een carkit

Met een carkit kun je handsfree bellen in de auto. Dat is in Nederland verplicht; bel je toch met de telefoon aan je oor, dan riskeer je een boete van 140 euro. Het koppelen van een carkit met de iPhone vindt op dezelfde wijze plaats als het koppelen van een Bluetooth headset: eerst zorg je dat de carkit herkend kan worden, daarna spoor je via de iPhone de carkit op en voert een pincode in om de koppeling tot stand te brengen.
Als dit functioneert hoef je bij een binnenkomend gesprek alleen nog maar op een knop op de carkit te drukken.

Na de upgrade naar 1.1.3 treedt zo nu en dan het probleem op dat de bluetooth verbinding wordt gelegd maar na het downloaden van het adresboek snel weer ontkoppeld wordt. Om dit probleem aan te pakken volg de volgende stappen:
zet de iPhone in airplane-mode: alle verbindingsprotocollen worden uitgeschakeld. kies vervolgens Home > Settings > General > Bluetooth. Schakel Bluetooth in en bevestig dat de airplane mode verlaten wordt. Maak opnieuw verbinding met de carkit en nu blijft de verbinding bestaan.
(zie Fixes for iPhone 1.1.3 Bluetooth problems - iPhone Atlas)


Created by iCulture, 11-11-07 at 17:51
Last edited by iCulture, 09-04-10 at 01:28
Last comment by putnik on 25-01-11 at 17:11
141 Comments, 146.755 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:03.