Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

EDGE

EDGE is een uitbreiding op het GPRS-netwerk, waarmee hogere snelheden behaald kunnen worden. De iPhone ondersteunt zowel GPRS als EDGE als 3G (iPhone 3G en iPhone 3GS).

Inhoudsopgave


[top]EDGE in Nederland en Belgi

In Nederland wordt EDGE alleen ondersteunt door Vodafone. Wel bieden alle operators GPRS aan. In Belgi bieden zowel Proximus als Base EDGE aan. De toegankelijkheid en kosten hiervan zijn afhankelijk van je provider en je abonnement.

[top]Het E-icoontje bovenin het scherm

Als je gebruik maakt van dataverkeer op je iPhone, zul je de letter 'E' bovenin je statusbalk zien verschijnen. Een bolletje duidt op GPRS en 3G staat uiteraard voor 3G.

[top]GPRS en EDGE in het buitenland uitschakelen

De kosten voor dataverkeer in het buitenland kunnen erg hoog zijn. Gelukkig kun je vanaf firmware-versie 1.1.1 in het menu Settings > General > Network de optie Data Roaming uitzetten. Ben je niet op het eigen netwerk van je eigen telecomoperator, dan zal GPRS/EDGE uitgeschakeld zijn, zodat je geen dataverkeer verbruikt.

[top]GPRS en EDGE helemaal uitschakelen

Om dit te doen vul je bij Settings > General > Network > EDGE foutieve instellingen in. Nu kan je iPhone geen verbinding meer maken met het EDGE-netwerk van je provider. Bij Telfort, KPN en Orange dien je onderstaande methode te gebruiken.

Mocht dit niet werken of ben je op zoek naar een rigoreuze oplossing, pas dan het bestand preferences.plist in de map /var/root/Library/Preferences/SystemConfiguration op de onderstaande manier aan. Maak altijd een backup van bestanden die je aanpast. Om toegang te krijgen tot dit bestand op je iPhone dien je SSH-toegang op je iPhone te hebben geactiveerd.
Let wel op dat je dit bij DeviceName ip1 doet; dit is namelijk je EDGE-verbinding. Om deze aanpassing ongedaan te maken, wijzig je de geplaatste nullen weer in enen.

Een andere mogelijkheid is om EDGE, GPRS en/of 3G uit te schakelen met SbSettings. Deze applicatie is te vinden in Cydia, maar er is een jailbreak voor nodig.


Contributors: iCulture, Spree
Created by Spree, 26-10-07 at 10:43
Last edited by , 01-10-12 at 22:36
Last comment by scherpj on 28-12-09 at 00:43
45 Comments, 46.055 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:35.