Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Handleidingen (Archief)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Downgrade firmware 3.1.3 naar 3.1.2 of eerdere versies

Als je een iPhone 3GS, 2e (8GB MC-model) of 3e generatie iPod touch hebt kun je, nu firmware 3.1.3 van iPhone OS uit is, niet meer zomaar herstellen met een eerdere firmware, tenzij je Apple’s handtekening voor een eerdere firmware op hebt geslagen (de zogenaamde SHSH-gegevens). In deze handleiding leggen we je uit hoe je een handtekening die je op hebt geslagen via Cydia kunt gebruiken om naar een eerdere officile firmware te herstellen. Als je op dit moment een jailbreak hebt, kun je ook herstellen met een custom firmware.

Als je een originele iPhone, iPhone 3G, 1e of een oudere 2e generatie iPod Touch hebt dan kun je herstellen naar een eerdere firmware zonder dat je daarvoor de onderstaande stappen nodig hebt.

[top]Herstellen naar een originele firmware via Saurik’s server

Let op: je kunt de baseband (modemfirmware) niet downgraden op deze manier!
 1. Om de beveiliging van Apple met betrekking tot het herstellen van een firmware te omzeilen, zul je er eerst voor moeten zorgen dat iTunes contact zoekt met de server van Saurik in plaats van de server van Apple. Om dit te bereiken zul je het hosts bestand op je computer aan moeten passen. Je kunt dit bestand vinden als C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (Windows) of als /etc/hosts (Mac OS X).
 2. Windows – Open het hosts bestand als een tekstbestand (bijvoorbeeld in Notepad of Wordpad)


 3. Mac – open een terminal-scherm en typ in:
  sudo /Applications/TextEdit.app/Contents/MacOS/TextEdit /etc/hosts


 4. Ga naar de laatste regel van het bestand en voeg deze regel toe:
  74.208.10.249 gs.apple.com
 5. Sla het bestand met de originele naam op
 6. Windows – open Command Prompt door eerst de startknop te selecteren en vervolgens cmd.exe in te vullen. Op Windows XP zul je na start eerst Run/Uitvoeren moeten selecteren. Typ vervolgens in:
  ipconfig /flushdns  Mac – open een terminal-scherm en typ in:
  sudo dscacheutil -flushcache
 7. Zet je iPhone of iPod Touch in de DFU-modus. Dit kun je doen door nadat je het toestel hebt verbonden met de computer 10 seconden de Home en de Power knop ingedrukt te houden. Laat na 10 seconden de Power knop los, maar houd de Home knop ingedrukt totdat de melding “iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes” in beeld verschijnt. Als het goed is blijft het scherm van je toestel volledig zwart. Als je toch iets op het scherm ziet, zit je niet in de goede modus en moet je deze stap opnieuw proberen.


 8. Houd de shift-toetst (Windows) of de option-toets (Mac OS X) ingedrukt en selecteer Herstellen/Restore in iTunes.
 9. Selecteer het officile firmware-bestand waarmee je de iPhone wilt herstellen
  Als je een lagere of dezelfde firmwareversie op de iPhone of iPod Touch hebt staan, ben je na het succesvol doorlopen van het herstelproces klaar.
 10. Als je probeert de downgraden vanaf een hogere firmwareversie (bijvoorbeeld 3.1.3) dan zul je tijdens het herstelproces een error 1015 krijgen met de melding “The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occured“.
 11. Download iReb (iTunes Recovery Error Bypasser) en selecteer Fix Recovery Mode Loop om het toestel opnieuw op te starten.


 12. Als dit niet lukt of het toestel is daarna nog niet succesvol gedowngrade en weer bruikbaar, dan herhaal je stap 6 tot en met 8. Je zult weer dezelfde error 1015 krijgen, maar dat is geen reden voor paniek.
 13. Gebruik nu iReb zoals beschreven in stap 11 of iRecovery (voor Mac OS X of Windows) om je toestel opnieuw op te starten.
 14. Als dit niet lukt of het toestel is daarna nog niet succesvol gedowngrade en weer bruikbaar, dan kun je dit oplossen door een jailbreak toe te passen. Afhankelijk van de firmwareversie waarmee je hebt hersteld kun je daarvoor redsn0w en/of blackra1n gebruiken. Voor meer informatie over wanneer je het beste welke jailbreak kunt gebruiken tot en met firmware 3.1.2 vind je hier.

[top]Herstellen naar een custom firmware

Als je iPhone 3GS, 2e (8GB-MC) of 3e generatie iPod Touch al of nog steeds gejailbreakt is, dan kun je ook herstellen met behulp van een zogenaamde custom firmware. Je kunt zelf een custom firmware maken met sn0wbreeze voor Windows of PwnageTool voor de Mac.
Bij het downgraden wordt je baseband niet aangepast. Het is dus nog niet mogelijk om te unlocken eens je gepdate hebt naar een officile 3.1.3 firmware!
 1. Zet je iPhone of iPod Touch in de DFU-modus. Dit kun je doen door nadat je het toestel hebt verbonden met de computer 10 seconden de Home en de Power knop ingedrukt te houden. Laat na 10 seconden de Power knop los, maar houd de Home knop ingedrukt totdat de melding “iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes” in beeld verschijnt. Als het goed is blijft het scherm van je toestel volledig zwart. Als je toch iets op het scherm ziet, zit je niet in de goede modus en moet je deze stap opnieuw proberen.


 2. Houd de shift-toets (Windows) of de option-toets (Mac OS X) ingedrukt en selecteer Herstellen/Restore in iTunes.
 3. Selecteer de custom firmware waarmee je de iPhone wilt herstellen
 4. Als je een lagere of dezelfde firmwareversie op de iPhone of iPod Touch hebt staan, ben je na het succesvol doorlopen van het herstelproces klaar.
 5. Als je probeert de downgraden vanaf een hogere firmwareversie (bijvoorbeeld 3.1.3) dan zul je tijdens het herstelproces een error 1015 krijgen met de melding “The iPhone "iPhone" could not be restored. An unknown error occured“.
 6. Download iReb (iTunes Recovery Error Bypasser) en selecteer Fix Recovery Mode Loop om het toestel opnieuw op te starten.

[top]Foutmeldingen tijdens het herstellen

Error 1015: deze foutmelding hoort bij het downgraden van een firmware. Volg de stappen zoals hierboven beschreven.
Error 16xx: als je een 16xx error krijgt, bijvoorbeeld tijdens het herstellen met een custom firmware, kun je deze oplossen met behulp van iReb (werkt niet voor 3GS).
Error 3002: als je deze foutmelding krijgt tijdens het herstellen dan heb je naar alle waarschijnlijkheid niet de SHSH-gegevens (de handtekening van Apple) van de firmware waarmee je probeert te herstellen opgeslagen in Cydia.
Veel vragen zijn al beantwoord op het forum:


Met dank aan Paul Durden voor de handleiding

Created by WDS001, 12-02-10 at 08:40
Last edited by WDS001, 16-10-10 at 10:22
Last comment by okannn on 14-06-10 at 17:51
121 Comments, 55.946 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:54.