Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Handleidingen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Ringtones maken via iTunes

Handleiding Ringtone Maken iTunes voor Iphone.

Inleiding:
De ringtones van de Iphone zelf zijn redelijk saai te noemen. Het is daarom mogelijk om in iTunes zelf ringtones te maken van muziek, bestaande ringtones en dergelijk.
In deze handleiding zal ik stap voor stap uitleggen hoe je die ringtones maakt, en hoe je ze dan op je Iphone krijgt etc.

Eerste stap:
Natuurlijk is het veel persoonlijker om een eigen ringtone te hebben, en niet zoals de rest zoals de gitaar de eend of weet ik veel wat. Kies een nummer of bestaande ringtone of dergelijk en zorg dat deze in je iTunes komt te staan of staat.


Tweede stap:
Beluister het nummer en kies het stukje wat je graag wil hebben als ringtone. Onthoud hier de tijdlijn van. (Voorbeeld: van tijd 1.10 tot 1.25). Klik nu rechts op het nummer en kies voor de optie: Info Tonen -> opties.

Daar staan 2 opties, begintijd en eindtijd, vink deze allebei aan. Vul dat de tijd in die je wilt hebben als beltoon (*Maximaal 0.29 Sec!), zoals aangegeven bij voorbeeld.
Klik ok, nu zal je terug keren naar je normale iTunes scherm. Klik in de menubalk op Geavanceerd en vervolgens op Maak selectie voor AAC aan.
Als je dit gedaan heb komt het bestand voor de 2e keer in iTunes te staan, alleen dan zoals als je dus gekozen heb, ook speelt hij deze af als voorbeeld. Ga nu eerst even terug naar het bestaande nummer en haal daar de vinkjes weer weg. Als jij de volgende keer synchroniseert met je iphone kopieert hij alleen het stukje wat je gekozen heb, en dat is niet wat je wilt


Derde stap:
Ga nu terug naar het bestand wat je net geconverteerd heb. Klik rechts en kies: In Windows explorer tonen. Nu komt er een nieuw scherm naar voren van Windows. Ga nu eerst naar Extra boven in het venster, kies daar mapopties. Ga vervolgens naar het tabblad: Weergave, zoek nu naar de volgende regel: Extensies voor bekende bestandstypen verbergen en haal daar het vinkje weg!.Vierde stap:
Klik ok, en keer terug naar het scherm waar je je gemaakte bestand heb. Nu zul je merken dat je de naam van het bestand ziet + de extensie. Voorbeeld: Nummer.m4A!. Klik nu rechts of F2 en verander het type van .m4A naar .m4R. Je krijgt de vraag of je dit echt wilt veranderen en kies Ja.
Nu zul je zien dat de pictogram zich zelf aanpast naar iTunes picto met de test er onder: Ring, tevens zie je dat hij het bestand nu ziet als beltoon.Vijfde stap:
Open nu het bestand d.m.v. klikken of enter. Nu krijg je er links een tabblad beltonen bij, waar het bestand automatisch terecht komt.
zesde stap:
Koppel nu je Iphone aan je computer, en wacht tot iTunes gestart is en al zijn basis opdrachten zelf heeft uitgevoerd. Ga vervolgens naar je iphone en klik op het tabblad beltonen. Vink het nummer aan wat je gemaakt heb en klik Toepassen.

Zevende stap:
Zodra hij klaar is met synchroniseren. Ga nu in je iphone naar Instellingen -> Geluiden -> Beltoon en zie daar je zelf gemaakte beltoon onder de rij aangepast.
Copyright By: Qlimax

Ik hoop dat iedereen dit erg helpt. Heb je tips, op of aanmerkingen op de handleiding hoor ik het graag. Ook foutjes even melden zodat ik deze kan aanpassen.

M.v.g.

Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg iphone.jpg‎ (89,3 KB, 162x gelezen)
Bestandstype: jpg stap1.jpg‎ (66,6 KB, 169x gelezen)
Bestandstype: jpg stap1-2.jpg‎ (66,7 KB, 89x gelezen)
Bestandstype: jpg stap3.jpg‎ (63,3 KB, 85x gelezen)
Bestandstype: jpg stap4.jpg‎ (51,7 KB, 68x gelezen)
Bestandstype: jpg stap5.jpg‎ (59,0 KB, 2125x gelezen)
Bestandstype: jpg stap6.jpg‎ (48,7 KB, 91x gelezen)
Contributors: leontjuh1, iCulture, Qlimax
Created by Qlimax, 19-07-08 at 20:16
Last edited by leontjuh1, 13-04-11 at 17:38
Last comment by pluchke9 on 12-12-12 at 00:32
268 Comments, 353.061 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:43.