Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Handleidingen (Archief)
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Unlock 1.1.1

OS X
Deze unlock-handleiding is bedoeld om de simlock te verwijderen van een iPhone met firmware 1.1.1, waarbij je de beschikking hebt over een Mac. Een alternatieve methode die veel eenvoudiger uit te voeren is, is Jailbreakme. Windows-gebruikers klikken door naar een aparte handleiding: Unlock 1.1.1 (Windows).

Inhoudsopgave


[top]Voordat je begint

Lees eerst de hele handleiding door! Deze handleiding is bedoeld voor het unlocken van een iPhone met firmware-versie 1.1.1 onder OS X. Voor Windows is er een andere handleiding beschikbaar: Unlock 1.1.1 (Windows). Daarnaast dient je iPhone in maagdelijke staat te zijn. Dat wil zeggen dat hij nog nooit eerder unlocked is geweest. Is dat wel het geval, dan moet je eerst een virginize-operatie uitvoeren.
Heeft je iPhone firmware-versie 1.0.2, gebruik dan de handleiding Unlock 1.0.2 (OS X). Kijk bij het topic firmware voor instructies om de versie te achterhalen.

Een absolute voorwaarde voor deze handleiding (en andere handleidingen) is dat je beschikt over een werkende Wi-Fi-verbinding.

[top]Voorbereiding

Download de volgende bestanden:Download daarnaast iPhone-firmware 1.0.2 (kijk op de pagina Firmware voor de recente download-locatie). Verander de extensie naar .zip en pak het bestand uit, mocht dit nog niet automatisch gebeurd zijn.

Bewaar ook een kopie van de gedownloade firmware 1.0.2 in originele staat. Dit betekent, dat je de extensie terug moet veranderen naar iPhone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw.

[top]Deel 1: Jailbreak iPhone 1.1.1]

Stap 1: Open Activiteitenweergave op de Mac en sluit de programma's iTunes en iTunesHelper.

Stap 2
: Sluit je ingeschakelde iPhone aan op je computer en open iNdependence.

Stap 3: Kies het Firmware-tabblad van iNdependence, klik op de knop Enter DFU mode. Selecteer de uitgepakte iPhone 1.0.2 firmware (de map iPhone1,1-1).Stap 4: Volg de instructies op het scherm. Als het programma zegt dat alles succesvol is verlopen, sluit je iNdependence en open je iTunes.Stap 5: iTunes hoort nu te zeggen dat er een iPhone heeft gevonden in Recovery mode (herstelmodus). Klik op OK. Houd de Option/Alt-toets ingedrukt terwijl je op de knop Restore (Herstel) in iTunes klikt. Kies het gedownloade bestand Phone1,1_1.0.2_1C28_Restore.ipsw.

Stap 6: Nadat de restore voltooid is, geeft iTunes een foutmelding. Deze kun je negeren, waarna je op OK drukt. Het programma zal nu zeggen dat de iPhone zich nog in Restore mode (herstelmodus) bevindt. Probeer niet opnieuw een herstel uit te voeren, maar sluit iTunes af en open iNdependence opnieuw.Stap 7: Op het scherm van je iPhone is een gele driehoek zichtbaar, die na een paar seconden in 'Activate iPhone'-scherm verandert. Kies in iNdependence voor 'Activate' om je iPhone te activeren. Selecteer het uitgepakte iPhone 1.0.2-bestand als erom wordt gevraagd. Eventueel moet je de iPhone herstarten tijdens deze stap.Stap 8: Als de iPhone geactiveerd is, ga je naar het tabblad SSH van iNdependence. Klik om OpenSSH te installeren. Volg de instructies op het scherm voor het herstarten (tweemaal!) van je iPhone.

Stap 9: Zet Wi-Fi aan op de iPhone en noteer het IP-adres van je toestel. Je vindt dit onder Settings > Wi-Fi. Druk op het blauwe pijltje naast je netwerk. Zorg ervoor dat de iPhone in hetzelfde subnet zit als je computer. Dat wil zeggen dat de getallenreeksen voor de laatste punt gelijk dienen te zijn, bijvoorbeeld 192.168.0.100 en 192.168.0.120.

Stap 10:Nu hoor je pre 1.1.1 upgrade te zien op het tabblad Firmware van iNdependence. Vul het zojuist genoteerde IP-adres van je iPhone in. Het wachtwoord van je iPhone is standaard dottie.Stap 11: Open iTunes zodra iNdependence dit meldt. Kies voor Set up a new iPhone in plaats van Restore; dit zorgt voor minder problemen. Zet nog geen muziek en dergelijke over naar je iPhone. Ga terug naar iNdependence en druk op OK om dat venster te sluiten. Hou iTunes open.Stap 12: iNdependence kan een 'Failed'-melding geven, zoals hieronder wordt getoond. Klik Yes om dit te repareren. Als je hier vastloopt, open je Fugu. Ga in het programma naar Fugu > Voorkeuren, selecteer het tabblad Known Host en verwijder alle gegevens.Stap 13: Sluit iNdependence als je onderstaande afbeelding ziet. Ga terug naar iTunes, lees eerst de volgende stap en klik dan op Update om je iPhone naar firmware-versie 1.1.1 te brengen.Stap 14: Als je onderstaande boodschap ziet, druk dan snel op OK, sluit iTunes en open iNdependence.Stap 15: Kijk naar de onderste regel op onderstaand scherm: er staat nu iPhone 1.1.1. Klik op Activate Phone om je iPhone te activeren. Tijdens dit proces moet je een keer je iPhone herstarten.

Stap 16: Je iPhone is nu gejailbreaked. Klik nu op het tabblad SSH om SSH onder 1.1.1 te installeren zoals verteld wordt. Wijzig na installatie het wachtwoord van de gebruikers 'root' en 'mobile' in een zelfgekozen wachtwoord en noteer dit.

[top]Deel 2: Unlock met AnySIM 1.1.1

Stap 17: Gebruik nu Fugu om een SSH-verbinding met je iPhone te openen. Voer het IP-adres van je XXX in, gebruik root als gebruiksnaam, 22 als poort en / als directory. Wellicht krijg je een melding over een beveiligingssleutel; klik gewoon op Continue.

Stap 18: Voer het eerder genoteerde SSH-wachtwoord in. Mocht je je wachtwoord niet gewijzigd hebben, gebruik dan het standaardwachtwoord alpine. Het bestandssysteem van de iPhone hoort nu te verschijnen. Plaats het gedownloade AnySIM-programma in de map /Applications.Stap 19: Verbreek de verbinding in Fugu en herstart je iPhone door hem uit en dan weer aan te zetten.

Stap 20: Ga op je iPhone naar naar Settings > General > Auto Lock, kies Never. Je zult op het Springboard een AnySIM-logo zien. Doe je eigen simkaart in je iPhone en klik op AnySIM om dit programma te starten.

Stap 21: Lees de voorwaarden en begin het unlocken. Als alles klaar is moet je je iPhone herstarten.Stap 22: Nu hoort alles te werken met je eigen simkaart. Eventueel kun je met Fugu het programma AnySIM weer van je iPhone verwijderen.


Contributors: iCulture, Spree
Created by Spree, 23 October 2007 at 12:16
Last edited by iCulture, 25 April 2010 at 07:27
Last comment by ovans on 29 January 2008 at 13:08
3 Comments, 7.588 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:06.