Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

OpenSSH

OpenSSH is een gratis versie van de SSH connectivity tools die vaak door geavanceerde gebruikers op internet worden toegepast.
Gebruikers van telnet, rlogin, en ftp beseffen zich vaak niet dat hun inlognaam en wachtwoord zonder enige versleuteling over het internet verzonden worden.
OpenSSH versleutelt al het verkeer, dus ook wachtwoorden. Daarmee voorkomen ze dat vertrouwelijke gegevens worden achterhaald.

Op de iPhone wordt OpenSSH gebruikt om toegang te krijgen tot het bestandssysteem, zodat je er applicaties van derden op kunt installeren.
Let wel: hiervoor moet je iPhone eerst gejailbreaked zijn!


Je kan Open SSH via Installer en/of Cydia installeren op je iPhone

Download voor Mac:

Opmerkingen m.b.t. veiligheid:
1. Let erop dat je de standaardwachtwoorden van de gebruikers root en mobile verandert, direct na het installeren van OpenSSH op je iPhone. Anders zouden onbevoegden, zonder je medeweten, op je iPhone van alles kunnen lezen, kopieren, aanpassen, en zelfs overnemen d.w.z. besturen, door een SSH-sessie op te zetten naar het IP-adres van je iPhone (verkregen via een Wi-Fi- of 3G/EDGE/GPRS-netwerk). Gebruik even de zoekfunctie over hoe je de standaardwachtwoorden kunt veranderen op de iPhone. Dit wordt o.a. hier voor MacOSX en hier voor Windows uitgelegd.
2. Zet OpenSSH UIT na gebruik. Dit kan met BossPrefs. Let er ook op dat OpenSSH zichzelf na een herstart van je iPhone standaard weer AAN zet. In BossPrefs kun je dit onder de knop Config (linksbovenaan) uitzetten door de slider voor SSH on Reboot Always op UIT te zetten. (De opmerking hierbij moet geplaatst worden dat de vervanger voor BossPrefs, nl. SBSettings, deze setting (nog?) niet heeft ingebouwd. Na een herstart staat je SSH dus weer aan met SBSettings!)

Contributors: iCulture, sjowol
Created by sjowol, 03-11-07 at 17:40
Last edited by iCulture, 09-04-10 at 01:28
Last comment by umutbm on 29-03-10 at 19:41
131 Comments, 77.162 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)


Labels
cydia, iphone, openssh, terminal
Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:51.