Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Repareren

Bij het unlocken van de iPhone komt de garantie te vervallen. Dit is echter omkeerbaar door je iPhone te herstellen voor je hem terugbrengt naar de winkel. Maar als de iPhone defect raakt loop je ook het risico de garantie te verliezen als je zelf aan de slag gaat. Dit zijn de opties.

Inhoudsopgave


[top]Zelf repareren

Zelf een reparatie uitvoeren is mogelijk, maar wordt niet aanbevolen omdat het ontzettend moeilijk is. Voor de waaghalzen is er een filmpje waarin de iPhone uit elkaar wordt gehaald en het scherm wordt vervangen. Het lijkt gemakkelijk, maar dat is het absoluut niet. Denk goed na voordat je hieraan begint.

YouTube - iPhone Screen Replacement & Disassemble/TakeApart Directions

[top]Garantie


Je krijgt bij de iPhone twee jaar garantie. Met een optionele verzekering wordt die garantie nog uitgebreid. In deze periode zal Apple een kapotte iPhone in de meeste gevallen zonder discussie vervangen, maar er gelden wel een paar voorwaarden:
  • Het defect moet niet door jezelf zijn veroorzaakt. Een iPhone die je op straat hebt laten vallen of die tijdens het badderen in het water is gevallen, zal niet onder de garantie vallen.
  • Je mag zelf geen reparatiepoging hebben ondernomen (langsgaan met een boterhamzakje met losse onderdelen heeft weinig zin).
  • Je mag de iPhone niet hebben gehackt. Je mag dus geen jailbreak of unlock hebben uitgevoerd. Verzeker je er dus van voordat je naar de winkel teruggaat dat je iPhone is herstelt naar de officile firmware en dat hij dus niet meer gejailbreakt of unlockt is! De Amerikaanse Apple Store kan eisen dat de iPhone is voorzien van een werkend AT&T-abonnement.
Je kunt voor garantie terecht bij de telecomwinkel of mobiele operator waarvan je de iPhone hebt gekocht. Een iPhone heeft in tegenstelling tot een iPod enkel garantie in het land van herkomst!

Is je garantie vervallen, dan kun je een beroep doen op onze partnershop voor reparaties, iCulture Repair.

[top]Kapot scherm

Er zijn twee zaken die bij een scherm kapot kunnen gaan: het scherm kan breken na een valpartij of het scherm reageert na verloop van tijd niet meer op aanraking. Die ongevoeligheid treedt meestal op langs de onderrand van het scherm.

[top]Gebroken scherm

Je kunt je scherm laten vervangen bij onze partnershop iCulture Repair. Je krijgt drie maanden garantie op elke reparatie en er wordt alleen met originele onderdelen gewerkt.

[top]Onderkant van het scherm reageert niet meer

Dit probleem kan bij sommige iPhones optreden. Een mogelijkheid is om het bij het eerder genoemde bedrijf Fixsupport te laten repareren.

[top]Kapotte batterij

De batterij van de iPhone gaat 300 tot 400 laadcycli mee en is niet verwisselbaar. Apple heeft daarop veel kritiek gekregen, net als op het Battery Replacement Program. Daarmee kun je de niet-verwisselbare batterij van de iPhone voor $85 laten verwisselen. Er kunnen twee problemen met de batterij optreden: de batterij gaat daadwerkelijk kapot of de capaciteit gaat zienderogen achteruit waardoor je de iPhone na korte tijd alweer moet bijladen. In beide gevallen moet je de iPhone (laten) vervangen.

[top]Vervangende batterij kopen

Je kunt je batterij laten vervangen bij onze partnershop iCulture Repair. Je krijgt drie maanden garantie op elke reparatie en er wordt alleen met originele onderdelen gewerkt.

[top]Waterschade

Het kan zomaar gebeuren: de iPhone valt in de wasbak, er valt een glas cola overheen of je hebt de iPhone per ongeluk in de wasmachine gestopt. Bij onze partnershop iCulture Repair kun je de iPhone laten onderzoeken.

[top]Andere onderdelen

Bij iFixit of CNN kun je bijna elk onderdeel van de iPhone los kopen. Een veelvoorkomend probleem is bijvoorbeeld dat er krassen op de achterkant van de iPhone ontstaan. Het vervangen van alleen de achterkant is een simpel werkje, dat je makkelijk zelf kunt doen. Voor ingewikkelder klussen aan het electronische circuit kun je beter bij een reparatiedienst terecht. Vertrouw je iPhone echter niet zomaar aan de eerste de beste telefoonwinkel toe! Vraag vooraf of ze ervaring hebben met iPhone-reparaties en bepaal duidelijk wie voor de kosten opdraait als de reparatie misgaat. Ook een garantieperiode van 3 maanden na de reparatie (zoals Fixsupport bij schermvervanging doet) is aan te raden.

[top]iPhone demonteren

[top]Handleidingen

De website iFixit heeft diverse handleidingen gepubliceerd, waarmee je leert hoe je de batterij, de hoofdtelefoonaansluiting, achterpaneel, camera en diverse andere onderdelen vervangt.


Contributors: iCulture, Dien
Created by Dien, 11-11-07 at 01:02
Last edited by iCulture, 13-12-11 at 13:47
Last comment by evaxsis on 26-07-10 at 21:57
39 Comments, 94.896 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:02.