Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

SIM

Een simkaart is een verwisselbare smartcard, die in mobiele telefoons wordt gebruikt. Je hebt een simkaart nodig om je op een mobiel netwerk te kunnen aanmelden. De afkorting SIM staat voor Subscriber Identity Module.

Een simkaart bevat de Service Subscriber-key (IMSI) in versleutelde vorm. Deze IMSI is nodig om de GSM-gebruiker te kunnen identificeren.

Inhoudsopgave


[top]Historie

De eerste simkaart werd gemaakt in 1991 door het Duitse bedrijf Giesecke & Devrient. De eerste 300 simkaarten die dit bedrijf produceerde werden gekocht door de Finse mobiele operator Elisa.

[top]Simkaart verwijderen

De simkaart van de iPhone bevindt zich achter een zwart 'balkje' aan de bovenzijde van het apparaat. Gebruik een opengevouwen paperclip, een oorbel of een ijzerdraadje om het simkaartslot te openen.
Je moet behoorlijk hard duwen om te zorgen dat het slot openspringt.

[top]SIM-contacten

SIMport is een applicatie waarmee je contacten van je simkaart gemakkelijk naar de contactenlijst van je iPhone kan overzetten. Gebruik iBrickr voor Windows om de applicatie op je iPhone te installeren. Mac-gebruikers maken met Fugu of CyberDuck een nieuwe map met de naam SIMport.app aan en plaatsen de bestanden uit de app.map in deze nieuwe map. Start de iPhone en je kunt je bestanden overzetten. Je kunt SIMport hier downloaden. SIMport is inmiddels ook beschikbaar via Installer.app door bij sources http://rep.frenchiphone.com toe te voegen. Zie voor meer uitleg over het toevoegen van sources de wiki Repository.

[top]Simkaart-hacks

Er zijn verschillende methoden ontwikkeld om de simlock van de iPhone te verwijderen. Twee daarvan maken gebruik van de simkaart: SuperSIM en TurboSIM. Bij SuperSIM moet je gegevens van je Nederlandse simkaart en gegevens van de originele AT&T-simkaart samen wegschrijven op een nieuwe, beschrijfbare simkaart. Bij TurboSIM moet je de chip van je Nederlandse simkaart 'transplanteren' naar een speciale, geprepareerde simkaart. Beide methoden zijn inmiddels achterhaald, omdat de softwarematige unlock-methoden veel eenvoudiger en sneller uit te voeren zijn.


Created by iCulture, 10-11-07 at 18:50
Last edited by iCulture, 09-04-10 at 01:28
Last comment by mikenel on 25-01-10 at 22:49
13 Comments, 96.118 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:39.