Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Wiki - Begrippen
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Video

De meestgestelde vragen over filmpjes, tv en andere vormen van video afspelen op de Apple iPhone.

Inhoudsopgave


[top]Kan ik videofilmpjes opnemen met de iPhone?

Ja en nee. Bij de iPhone 2G en de iPhone 3G is de ingebouwde digitale camera daarvoor (nog) niet geschikt. Een firmware update zou dit echter wel mogelijk kunnen maken, omdat het wel mogelijk is met applicaties als Cycorder (te vinden in Cydia). Heb je een iPhone 3GS dan is het echter wel mogelijk. Dit vanwege de betere camera (3 megapixel) die de iPhone 3GS aan boord heeft.

[top]Kan ik YouTube-filmpjes kijken op de iPhone?

Ja, dat is mogelijk. Er is een selectie van YouTube-filmpjes (die normaalgesproken in Flash-formaat zijn) omgezet naar het H.264-formaat. Dit is een formaat dat de iPhone kan afspelen. Als je een Amerikaanse iPhone hebt gekocht, die je niet op de normale wijze hebt geactiveerd, moet je met een hack zorgen dat de YouTube-functie werkt.

[top]Welk videoformaat speelt de iPhone af?

De iPhone kan alleen films in de formaten MP4 en H.264 afspelen. Dit zijn dezelfde formaten die je ook op de iPod en Apple TV tegenkomt.

[top]Hoe kan ik mijn videocollectie afspelen op de iPhone?

Bestaande video’s zijn vaak in AVI-, WMV- of zelfs RealMedia-formaat. Je zult ze eerst moeten omzetten naar MP4 of H.264. Als je in Google zoekt naar iPhone Video Converter zul je een enorme lijst met speciale iPhone video-converters tegenkomen. Je kunt kiezen voor deze speciale software, zoals Wondershare. Maar vaak beschik je al over software die de video’s kan omzetten, zoals Roxio Crunch (voor de Mac) of Nero (voor de PC). Ook met QuickTime Pro kun je video’s omzetten; het is verkrijgbaar voor Windows en Mac OS X.

[top]Hoe kan ik tv-series afspelen op de iPhone?

De meeste tv-series die je uit nieuwsgroepen of p2p-netwerken downloadt, zijn in DivX- of XviD-formaat. Je zult ze daarom moeten omzetten naar een formaat dat de iPhone kan afspelen: MP4 of H.264 (zie voorgaande vraag).

[top]Moet ik een speciale iPhone Video Converter kopen?

Nee, dat hoeft niet. Er zijn speciale pakketten waarmee je iPhone-video’s kunt omzetten, maar meestal zijn dat aangepaste versies van al langer bestaande iPod-conversiesoftware. De fabrikanten verkopen deze pakketten als aparte oplossing voor iPod, iPhone en Sony PSP, maar in feite is het steeds hetzelfde pakket. Een voorbeeld daarvan is het pakket van Wondershare. Je bent beter af met algemene software voor videoconversie, die niet speciaal voor de iPhone is bedoeld, zoals QuickTime Pro, Roxio Crunch (voor de Mac) of Nero Recode (voor de PC), onderdeel van het bekende brandpakket Nero. Daarmee ben je flexibeler en hoef je niet steeds aparte pakketten te kopen.

[top]Wat is H.264 eigenlijk?

H.264 is een video-codec, simpel gezegd een verzameling instructies om video vast te leggen in digitaal formaat. De videobestanden zijn in hoge kwaliteit, maar hebben een veel lagere bitrate dan MPEG-2, DivX en XviD. De bestanden zijn dus ook veel kleiner. H.264 wordt ook wel MPEG-4 Part 10 genoemd.

[top]Kan ik H.264 ook op de desktop afspelen?

Ja, dat kan. Je kunt de video’s afspelen in Nero Showtime of in Apple Quicktime, maar er is ook nog een andere manier. Als je ffdshow installeert, kun je H.264 afspelen in Windows Media Player en andere veelgebruikte desktopspelers. Een ander alternatief is VLC, een videospeler die voor bijna elk platform geschikt en bovendien gratis is.


Created by iCulture, 21-10-07 at 16:38
Last edited by iCulture, 09-04-10 at 01:28
Last comment by zwaan on 05-06-09 at 14:36
44 Comments, 101.150 Views
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:17.