Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Standaard

Wiki - Begrippen

Deze iPhone Wiki moet zoveel mogelijk het antwoord zijn op al jullie vragen. Niet alleen vind je hier uitleg over technische termen, maar ook complete iPhone unlock- en andere handleidingen.

Het kenmerk van een wiki is uiteraard dat deze voor en door gebruikers wordt gemaakt. Je wordt dus aangemoedigd om aan de wiki mee te werken door nieuwe artikelen aan te maken of (indien nodig) bestaande artikelen aan te passen.

[top]Handleidingen

Een groot aantal artikelen die voorheen in de wiki stonden zijn verplaatst naar het nieuwe wiki-subforum Handleidingen. Daar vind je onder andere alle unlockhandleidingen, maar ook andere handige handleidingen om je iPhone Nederlands te maken, met je XBOX Media Center te laten samenwerken, om Summerboard themes te maken, enzovoorts.

[top]Uitleg van de wiki

De wiki zoals we die op iPhoneclub gebruiken is niet helemaal gelijk aan MediaWiki (die WikiPedia gebruikt), maar het komt aardig overeen. Met name de wiki-syntax voor dit systeem wijkt op enkele punten af van de normale wiki-syntax. Gelieve dus d.m.v. de Edit-functie eerdere artikelen qua opbouw en codes te bestuderen, dan zie het snelst hoe alles werkt.
De inhoudsopgave die je in de meeste artikelen ziet wordt automatisch aangemaakt, dus daar hoef je verder niets aan te doen.

Vul waar nodig de al aanwezige artikelen aan, want dat is precies de essentie van een wiki. Verkeerde wijzigingen kunnen eventueel altijd weer worden teruggedraaid.

Als je woorden of begrippen tegenkomt die interessant zijn als apart wiki-artikel (bijv. iPhoneclub), maar nog niet als wiki-artikel is aangemaakt, "tag" het begrip dan gelijk als wiki-link door de wiki-bbcode (zie voor de juiste syntax in het gelinkte artikel of hieronder) te gebruiken. Dan wordt het automatisch een link naar de juiste wiki zodra iemand het artikel aanmaakt.

Als je in een artikel een bepaalde term wilt gebruiken waar al een artikel voor is, maar je wilt/kunt niet de specifieke wiki-term gebruiken, gebruik dan dit formaat:
dus bijv.

Het linken naar externe artikelen wordt uiteraard toegejuicht, maar dan bij voorkeur eerst naar onze eigen blogartikelen en als het niet anders kan of ergens anders beter wordt behandeld naar een (anderstalig) artikel.

[top]Copyright

Voor alle teksten geldt dat deze vrijelijk mogen worden overgenomen en aangepast, mits het copyright wordt toegekend aan iPhoneclub.nl met volledige linkvermelding naar ons originele artikel, tenzij een licentie voorrang heeft en anders bepaalt, zoals bij de WikiPedia-artikelen.
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.

Created by iCulture, 21-10-07 at 15:49
Last edited by iCulture, 29-04-10 at 03:23
0 Comments, 738.660 Views
(protected)

Threads in forum: Wiki - Begrippen

Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

Pagetools
Zoek in deze page


Regels voor berichten
You may not create new articles
You may not edit articles
You may not protect articles

You may not post comments
Je mag geen bijlagen versturen
You may not edit your comments

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:48.