XML parser het lukt niet helemaal

XML parser het lukt niet helemaal discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Ik ben een klein XML parser script aan het ombouwen om zo iets ervaring op te doen in de code's hopelijk leer ik er ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 9 May 2009, 14:17
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard XML parser het lukt niet helemaal

Hallo,

Ik ben een klein XML parser script aan het ombouwen om zo iets ervaring op te doen in de code's hopelijk leer ik er een beedje van.
Maar een ding lukt me niet.

De gegeven haal ik uit een XML bestand in het script of op het internet.

Hier een screen hoe het uitziet: (niet door mij gemaakt)


Het onderste vakje summary wil ik een stukje groter zodat er meer informatie in kan heeft iemand enig idee hoe ik dit doe?

Bedankt.

De code staat hier: Parsing XML Files - iPhone SDK Articles

Ik heb al heel veel geprobeerd maar ik kom er op de een of andere manier niet uit.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 9 May 2009, 16:00
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0 Beta]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 7 June 2008
Locatie: Vlijmen
Berichten: 30
Stuur een bericht via MSN naar Sleepy
Standaard

Ik zou zeggen probeer textview...... in plaats van textbox

Succes
  #3  
Oud 9 May 2009, 16:22
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard

Maar dat is het probleem het gaat niet via een xib file maar via code ik vind het stukje niet waar dit staat.
Ik heb nu wat geprobeerd hij de app laat wel tot ik op een item klik dan crasht de applicatie.

Laatst gewijzigd door Dreissen; 9 May 2009 om 16:38.
  #4  
Oud 11 May 2009, 11:49
danielpunt's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 December 2007
Locatie: Vlaardingen
Berichten: 87
Standaard

Wat is dan de error die je krijgt? Er is een console waar in de foutmelding staat
  #5  
Oud 11 May 2009, 21:00
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door danielpunt Bekijk bericht
Wat is dan de error die je krijgt? Er is een console waar in de foutmelding staat
Ik krijg geen error maar ik wil het onderste vakje (summary) groter hebben zodat er meer tekst in kan ik kom er alleen niet uit hoe ik dit moet doen.
  #6  
Oud 14 May 2009, 19:19
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard

Iemand AUB? (Hopeloos)
  #7  
Oud 15 May 2009, 11:03
Malork's schermafbeelding
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 May 2008
Locatie: Landgraaf
Berichten: 178
Stuur een bericht via MSN naar Malork
Standaard

Je kan ook een custom XIB als UITableViewCell gebruiken. Dan kun je je cell helemaal naar wens invullen, en op basis van de tag de gegevens invullen. Je kan dan eventueel zelfs per groep een 'gewone' cell kunnen gebruiken.

Meer informatie hierover vindt je terug in het 'Exploring the iPhone SDK' boek wat je besteld hebt.

Er is overigens ook een delegate-methode waarmee je de hoogte van je UITableViewCell kunt opgeven:
- (CGFloat)tableViewUITableView *)tableView heightForRowAtIndexPathNSIndexPath *)indexPath {
return jeHoogteInPixelsInFloat;
}

Laatst gewijzigd door Malork; 15 May 2009 om 11:07.
  #8  
Oud 15 May 2009, 15:50
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Malork Bekijk bericht
Je kan ook een custom XIB als UITableViewCell gebruiken. Dan kun je je cell helemaal naar wens invullen, en op basis van de tag de gegevens invullen. Je kan dan eventueel zelfs per groep een 'gewone' cell kunnen gebruiken.

Meer informatie hierover vindt je terug in het 'Exploring the iPhone SDK' boek wat je besteld hebt.

Er is overigens ook een delegate-methode waarmee je de hoogte van je UITableViewCell kunt opgeven:
- (CGFloat)tableViewUITableView *)tableView heightForRowAtIndexPathNSIndexPath *)indexPath {
return jeHoogteInPixelsInFloat;
}
Ik vind hem wel mooi zo ja maar kan ik de tabel dan groter maken zodat er daar meer text in kan ik zal eens kijken of het me lukt heel erg bedankt

Weet jij trouwens ook of ik een php script kan verwerken in een XML file op het internet hij moet iets uit de database halen maar het moet een XML bestand zijn lukt dat of moet ik iets anders bedenken?
  #9  
Oud 16 May 2009, 09:38
Malork's schermafbeelding
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 May 2008
Locatie: Landgraaf
Berichten: 178
Stuur een bericht via MSN naar Malork
Standaard

Je kan je CELL groter maken, en er een andere element inplaatsen (bijvoorbeeld een UITextField e.d.).

En ja, dat kan. Je moet gewoon een PHP-script maken die je data teruggeeft in XML op .plist-formaat. ik heb dit al een paar keer gedaan.
  #10  
Oud 16 May 2009, 17:08
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Malork Bekijk bericht
Je kan je CELL groter maken, en er een andere element inplaatsen (bijvoorbeeld een UITextField e.d.).

En ja, dat kan. Je moet gewoon een PHP-script maken die je data teruggeeft in XML op .plist-formaat. ik heb dit al een paar keer gedaan.

Maar het is gewoon een XML bestand op het internet.
Daar moet een stuk SQL inkomen zodat ik een stukje text uit de database (phpmyadmin) kan halen maar het moet dus in een XML file maar dan werkt het niet, een php bestand kan het niet zijn want dan werk het iphone appje niet.
  #11  
Oud 16 May 2009, 17:16
Malork's schermafbeelding
» iPhone 4S 32GB (Wit) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 May 2008
Locatie: Landgraaf
Berichten: 178
Stuur een bericht via MSN naar Malork
Standaard

ik weet 200% zeker van wel; maak mij over PHP maar niks wijs, ik heb het, zoals aangegeven, gewoon WERKEND gekregen..

Je kan gewoon in PHP een header uitsturen die als mime-type XML aangeeft, daarna output PHP gewoon de data (in XML) formaat. waar die data vandaan komt (MySQL of welke andere manier dan ook) boeit niet.
  #12  
Oud 16 May 2009, 17:47
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Malork Bekijk bericht
ik weet 200% zeker van wel; maak mij over PHP maar niks wijs, ik heb het, zoals aangegeven, gewoon WERKEND gekregen..

Je kan gewoon in PHP een header uitsturen die als mime-type XML aangeeft, daarna output PHP gewoon de data (in XML) formaat. waar die data vandaan komt (MySQL of welke andere manier dan ook) boeit niet.
Heel raar maar heel erg bedankt.
Ik ga eens kijken.

Laatst gewijzigd door Dreissen; 22 May 2009 om 20:26.
  #13  
Oud 22 May 2009, 20:30
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 February 2009
Berichten: 429
Standaard

Ik heb nu dit stukje code als XML bestand.
Maar hij kan het niet laden hij geeft een XML error.
Blijkbaar kan ik niks uit de database halen in een XML bestand.

PHP-code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<?php
include("config.php");
while(
$rij mysql_fetch_assoc($testfile))
{
?>
<Books>
<Book id="1">
<title><?php echo "<b>".$rij['titel']."";?></title>
<author>Naam hier</author>
<summary>Tekst hier</summary>
</Books></book>
<?php
}
?>
En hier de config:

PHP-code:
<?php
$host 
"***";
$dbuser "***";
$dbpass "***";
$dbname "***";

$connection mysql_connect($host,$dbuser,$dbpass);
$db mysql_select_db($dbname,$connection);

error_reporting  (E_ALL);

$testfile mysql_query("SELECT * FROM `testfile` ORDER BY `id` DESC") or die (mysql_error());

?>
Ik heb dus een XML parser maar ik ga niet steeds het bestand aanpassen waar de gegeven moeten worden uitgehaald dus ik wil het via database doen maar ik kan geen php en mysql gebruiken in een bestand met het formaat XML.

Laatst gewijzigd door Dreissen; 22 May 2009 om 20:32.
  #14  
Oud 22 May 2009, 20:52
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 September 2008
Berichten: 153
Standaard

Dat stukje code is geen XML bestand maar een PHP bestand. Een XML parser kan het dus niet lezen. Je zult het eerst door PHP moeten laten uitvoeren, waarna PHP er een XML bestand van maakt. Die output van PHP kun je dan wel laten parsen door een XML parser.

Bijvoorbeeld: als je dat PHP bestand op een webserver zet en vanuit je iPhone app die URL aanroept, dan voert je webserver eerst de PHP uit en geeft dan XML terug aan je iPhone app. Maar je kunt niet het PHP bestand rechtstreeks door je iPhone app laten uitvoeren.
  #15  
Oud 22 May 2009, 22:39
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Locatie: Omgeving Nijmegen
Berichten: 94
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dreissen Bekijk bericht
Ik heb nu dit stukje code als XML bestand.
Maar hij kan het niet laden hij geeft een XML error.
Blijkbaar kan ik niks uit de database halen in een XML bestand.

PHP-code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<?php
include("config.php");
while(
$rij mysql_fetch_assoc($testfile))
{
?>
<Books>
<Book id="1">
<title><?php echo "<b>".$rij['titel']."";?></title>
<author>Naam hier</author>
<summary>Tekst hier</summary>
</Books></book>
<?php
}
?>
Let even op dat je geldige XML uitspuugt. Je sluit de "book" tag verkeerd omdat je te vroeg "Books" al sluit. Daarnaast open je met "Book" en sluit je met "book" (zonder hoofdletter B), maar nu is volgens mij XML niet case sensitive qua tags, maar pin me daar niet op vast.
  #16  
Oud 24 May 2009, 16:44
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Locatie: nabij Den Haag
Berichten: 191
Standaard

Maak eerst die tags kloppend.
<bood id="id"> kan niet, maak er dan van <boekid>1</boekid>

daarnaast, zet als eerste na de openingstag van php neer:
PHP-code:
header('Content-type: text/xml'); 


code wordt dus:
PHP-code:
<?
header
('Content-type: text/xml');
?>
 <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<?php
include("config.php");
while(
$rij mysql_fetch_assoc($testfile))
{
?>
<Books>
<Book>
<id>1</id>
<title><?php echo "<b>".$rij['titel']."";?></title>
<author>Naam hier</author>
<summary>Tekst hier</summary>
</Book>
</Books>
<?php
}
?>
Should do the trick!

Laatst gewijzigd door edward007; 24 May 2009 om 16:52.
  #17  
Oud 25 May 2009, 10:43
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Locatie: Omgeving Nijmegen
Berichten: 94
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door edward007 Bekijk bericht
Maak eerst die tags kloppend.
<bood id="id"> kan niet, maak er dan van <boekid>1</boekid>
Dat is gewoon legaal. id is dan een attribute van "book".
  #18  
Oud 25 May 2009, 15:53
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 September 2007
Locatie: nabij Den Haag
Berichten: 191
Standaard

Oh je hebt idd gelijk. Maar iig klopte de volgorde van die tags niet
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 4 verbinding valt helemaal weg (niet het bekende probleem) B-art iPhone algemeen 0 3 December 2010 12:18
XML Parser Dreissen Ontwikkelen voor iOS 5 17 November 2010 15:24
Jailbreaken lukt niet helemaal,,, Maxievr Archief 1 21 January 2010 20:59
PLEASE HELP.. Herstellen lukt niet meer waardoor iPhone het helemaal niet meer doet,, shari iPhone algemeen 8 16 September 2009 22:26
iPhone: Jailbreak lukt niet helemaal Jordik Jailbreak 1 18 August 2008 21:49

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:24.