NSRange en NSStringCompareOptions Vraag

NSRange en NSStringCompareOptions Vraag discussie in Ontwikkelen voor iOS forum; ( verdwijnt na registratie ) NSRange Probleemstelling: Stel ik maak een NSRange aan met NSRange aRange dan is deze nog niks met gevuld. (A)Is er een directe manier om een ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Development > Ontwikkelen voor iOS
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 12 June 2009, 01:41
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 January 2009
Berichten: 113
Standaard NSRange en NSStringCompareOptions Vraag

NSRange

Probleemstelling:
Stel ik maak een NSRange aan met NSRange aRange dan is deze nog niks met gevuld.

(A)Is er een directe manier om een range te fullen net als CGRectMake of moet dat echt met aRange.location en aRange.length?

Stel ik geef een niet gedefinieerde range door aan een methode. NSRange aRange; [self myMethod:aRange];

(B)Hoe kan ik controleren dat er geen location en of length is gedefinieerd?

NSStringCompareOptions

Is er een makkelijke manier om te controleren in een methode of er voor een bepaalde compare option gekozen is. Ik heb nu een eigen gemaakte methode geschreven maar dat moet makkelijker kunnen volgens mij.

Code:
- (BOOL)hasCompareOption:(NSInteger)compareOption inCompareOptions:(NSStringCompareOptions)compareOptions {
    if (compareOption < 0) return NO;
    
    NSInteger currentCompareOption = NSForcedOrderingSearch;
    
    while (currentCompareOption != 0) {
        if ((compareOptions - currentCompareOption) == compareOption) {
            return YES;
        }

        currentCompareOption = currentCompareOption / 2;
    }
    
    return NO;
}
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 12 June 2009, 10:25
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 January 2009
Berichten: 484
Standaard

Voor je NSRange kan je NSRangeFromString gebruiken, die scant de string voor twee getallen welke ie dan gebruikt als location en length.

Hoe je weet of ie met niks gevuld is? NSRange is een struct, en geen class, dus je moet zelf je objecten altijd initialiseren. Zet er bijvoorbeeld -1 in de waarden, dan kan je daarop checken of ie 'leeg' is.

Je compare vraag weet ik geen antwoord op.

Laatst gewijzigd door Whacko; 12 June 2009 om 10:28.
  #3  
Oud 12 June 2009, 11:35
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 January 2009
Berichten: 113
Standaard

Ja dacht ik al dat doe ik nu ook met aRange.location = NSNotFound.

Bedankt voor je hulp in ieder geval.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
vraag MCMRTN iPhone algemeen 3 16 June 2010 16:04
Vraag pipo-1998 Archief 4 18 September 2009 20:02
vraag over 2.2 moparj Archief 1 6 October 2008 20:31
vraag graafw. Archief 1 28 April 2008 16:29
vraag!!! Timp Archief 8 23 January 2008 19:22

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:09.