Airplay knopje verdwijnt

Airplay knopje verdwijnt discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Zo nu en dan als ik via de iphone 4 foto's wil kijken of muziek via mijn AVR wil afspelen zie ik het airplay knopje ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 29 October 2012, 19:58
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 October 2011
Berichten: 3
Standaard Airplay knopje verdwijnt

Zo nu en dan als ik via de iphone 4 foto's wil kijken of muziek via mijn AVR wil afspelen zie ik het airplay knopje niet meer. Als ik dan de iphone opnieuw opstart of de Wi-Fi aan en uitzet komt die wel weer terug. Heeft dit nie met de laatste update te maken? Wie heeft hier nog meer last van?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 29 October 2012, 20:25
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.690
Standaard

Ik hier ook. Minstens 1 x per week. iPhone herstarten en hij 'ziet' het AirPlay weer. Soms ligt het aan m'n modem, als ik die herstart, helpt dat ook soms.
  #3  
Oud 29 October 2012, 20:32
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Loa64 Bekijk bericht
Wie heeft hier nog meer last van?
Ik heb er geen last van maar in onderstaande draad staat een goede suggestie:

http://forum.iculture.nl/f90/ipad/f9...verdwenen.html
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #4  
Oud 29 October 2012, 20:35
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.690
Standaard

Ik weet 't niet zo met dat artikel. Voor mij geen nieuws, ik doe inderdaad altijd stap 3, 4 en 5. Met omschrijvingen als 'er kan iets mis zijn met de netwerk instellingen, dus herstart de router' zegt me verder ook niet zoveel en 'helpt' mij ook niet echt.

Ik geef het soms op om naar oorzaken te zoeken of een langdurige oplossing te vinden.
Vanaf de 1e dag dat ik draadloze dingen ging gebruiken zoals Wi-Fi en Bluetooth heb ik altijd al wel problemen meegemaakt.
Het blijft storingsgevoelige techniek, denk ik dan maar.

Welk een berusting, h?

Laatst gewijzigd door ballegooier; 29 October 2012 om 20:51.
  #5  
Oud 29 October 2012, 20:41
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Voor mij geen nieuws, ik doe inderdaad altijd stap 3, 4 en 5.
Tja, voor mij ook niet want ik heb er cht geen last van.

Hoe dan ook, als het AirPlay icoontje verdwijnt is er steeds een probleem met het UDP-protocol. Sommige routers (niet modems!) kunnen zeer moeilijk doen over UDP (User Datagram Protocol).
  #6  
Oud 29 October 2012, 20:53
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.690
Standaard

Hm. Als Timosha inhaakt, herpakt mijn moed zich wel meestal

Een modem is soms ook een router; gaat die vlieger dan ook op, wat jij zegt over routers, timosha?
En kun je bepaalde UDP poorten open zetten of andere zaken toestaan of instellen in de router wat zou kunnen helpen?
  #7  
Oud 29 October 2012, 21:15
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Een modulator-demodulator (modem) is geen router. Bij mij zijn dat ook echt twee verschillende doosjes. Bij jou zitten die twee apparaten blijkbaar in n doosje (waarschijnlijk geleverd door de een of andere provider).

In sommige routers kan je UDP configureren. De parameters kunnen zijn:

1) Transaction - Simple - Stateless. Voor streaming moet "Stateless" geactiveerd zijn;
2) Poort (niet zo belangrijk);
3) Delay of Time Out (zo kort mogelijk voor streaming);

Welke modem/router gebruik je dan?
  #8  
Oud 29 October 2012, 22:02
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.690
Standaard

De Zyxel P-2812HNU-F1 van Vodafone. Ik bedoel idd zo'n 2 in 1 apparaat.



Oudere niet draadloze UPC modems hebben maar 1 LAN poort, en kunnen maar 1 IP adres uitdelen (die van de ISP). Tegenwoordig hebben (draadloze) modems vaak meerdere LAN poorten en kunnen zelf een IP adressen range uitdelen (meestal 192.168.x.x) Dat is dan toch het router gedeelte, of heb ik dat mis?

Ik zal eens kijken wat ik aan die UDP instellingen kan doen.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 29 October 2012 om 22:19.
  #9  
Oud 29 October 2012, 22:06
» iPhone SE 64GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 September 2010
Berichten: 333
Standaard

Heb van horen zeggen dat je netwerk niet echt goed samen communiceert. Duidelijk voorbeeld is als m'n Atv uit staat of niet op netwerk staat, heb ik ook geen AirPlay knop. Zodra Atv wel in netwerk zit, floep.. is de AirPlay knop er weer.
  #10  
Oud 29 October 2012, 22:11
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.657
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ballegooier Bekijk bericht
Tegenwoordig hebben (draadloze) modems vaak meerdere LAN poorten en kunnen zelf een IP adressen range uitdelen (meestal 192.168.x.x) Dat is dan toch het router gedeelte, of heb ik dat mis?
Dat klopt Dat is de DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) server met NAT (Network Address Translation) in de router.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Los knopje? pdavie iPhone algemeen 8 11 December 2010 09:02
iPod knopje! Hubjetten Jailbreak apps en thema's 0 24 September 2010 17:00
Trilstand knopje Armando iPhone algemeen 1 7 April 2008 13:29

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:01.