Apple TV 3 onvindbaar op iMac

Apple TV 3 onvindbaar op iMac discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Sinds gisteravond heb ik een probleem met streamen naar mijn Apple TV 3 (iOs 5.3) vanaf mijn iMac 27" late 2012. Deze draait op ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 23 July 2013, 19:42
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 August 2009
Locatie: Almere
Berichten: 25
Standaard Apple TV 3 onvindbaar op iMac

Hallo,

Sinds gisteravond heb ik een probleem met streamen naar mijn Apple TV 3 (iOs 5.3) vanaf mijn iMac 27" late 2012. Deze draait op 10.8.4. Hiervoor deed alles het perfect. Ook in andere apps op de iMac, zoals Beamer, kan ik Apple TV ook niet vinden.
In mijn iTunes zie ik niet meer het AirPlay symbool en ook niet in de menubalk.
De Apple TV 3 en iMac zijn beide via LAN op hetzelfde netwerk aangesloten.
Ook kan ik de iMac niet meer vinden in de Remote App. Ik heb alles gecheckt, thuisdeling staat aan, etc etc. Ik heb internet verbinding op beide devices.


Nu komt het rare: Op mijn iPhone 4s en iPad kan ik wel muziek streamen naar de Apple TV. Ook mijn oude Powerbook G4 welke nog op 10.5.8 draait, vind AirPlay nog wel in een oudere versie van iTunes. Overal staat thuisdeling aan onder 1 account.

Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

Groetjes Daan
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 23 July 2013, 19:46
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.407
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Daan83 Bekijk bericht
Iemand een idee waar dit aan kan liggen?
Misschien een probleempje met Bonjour (aka mDNS). Apple apparaten kunnen mekaar alleen vinden via Bonjour. Herstart de router eens, dus uitzetten en na 30 seconden weer aanzetten.
  #3  
Oud 23 July 2013, 20:50
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 August 2009
Locatie: Almere
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Misschien een probleempje met Bonjour (aka mDNS). Apple apparaten kunnen mekaar alleen vinden via Bonjour. Herstart de router eens, dus uitzetten en na 30 seconden weer aanzetten.
Heb de router en modem al 5x herstart denk ik..
Ook bij de instellingen van beide kon ik niks raars vinden
Maar waar kan ik Bonjour aanpassen? Heb al op google gezocht, maar kwam er niet echt uit?
  #4  
Oud 23 July 2013, 20:59
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.407
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Daan83 Bekijk bericht
Maar waar kan ik Bonjour aanpassen?
Bonjour zelf kan je nergens aanpassen. Afhankelijk van welke router je gebruikt kan je MultiCast aanzetten. De modem heeft er niets mee te maken, alleen de router.

Download Bonjour Browser en kijk of de apparaten/services die moeilijk doen in het domein .local aanwezig zijn.

Tildesoft

Dat moet er dan ongeveer zo uitzien:

  #5  
Oud 24 July 2013, 00:07
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 August 2009
Locatie: Almere
Berichten: 25
Standaard

"Can't resolve link-local name" is de melding die onder iMac staat.
Apple TV staat wel ingeschakeld, maar die kan ik niet ertussen vinden.
  #6  
Oud 24 July 2013, 05:34
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 91
Stuur een bericht via MSN naar cyber2001 Stuur een bericht via Skype™ naar cyber2001 Send a message via twitter to cyber2001
Standaard

iTunes opnieuw installeren?
  #7  
Oud 24 July 2013, 08:46
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.407
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Daan83 Bekijk bericht
"Can't resolve link-local name" is de melding die onder iMac staat.
Dan is er eventueel een probleem met de iMac. Herstart de iMac. Zijn er onlangs updates gedaan op zowel iMac als router? En, heb je onlangs een "outbound firewall" genstalleerd op die iMac? Zo iets als Little Snitch bijvoorbeeld?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cyber2001 Bekijk bericht
iTunes opnieuw installeren?
We zijn niet met Windows bezig, h. Op een Mac zijn Bonjour en iTunes onderdeel van het besturingssysteem.

Laatst gewijzigd door timosha; 24 July 2013 om 10:04. Reden: Foutieve syntax
  #8  
Oud 28 July 2013, 02:11
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 August 2009
Locatie: Almere
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Dan is er eventueel een probleem met de iMac. Herstart de iMac. Zijn er onlangs updates gedaan op zowel iMac als router? En, heb je onlangs een "outbound firewall" genstalleerd op die iMac? Zo iets als Little Snitch bijvoorbeeld?
Ik heb iig niet aan mijn netwerk zitten klooien.
Wel moest een vriend van me Remote Desktop (extern bureaublad van Microsoft Office) gebruiken om iets voor werk te doen, maar daaraan ook niks geks.
Ik ben nu een backup aan het maken en kijken of ik misschien iets kan restoren?
  #9  
Oud 28 July 2013, 04:30
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 7.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 January 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 9
Standaard

Hey Daan,

Het heeft zeer waarschijnlijk te maken met de Wi-Fi chip die in je Apple TV zit, Check dit ff.

Wanneer jou Apple TV problemen vertoond dien je eerst even het serienummer te controleren, deze moet eindigen op DRHN. Daarnaast is de serie Apple TV’s met problemen te herkennen aan het derde en vierde letter- cijfercombinatie in het serienummer. Deze zijn H9, HC, HD, HF, HG, HH, HJ, HK, HL, HM, HN, HP, HQ, HR, HT, HV, HW, HX, J1, J2, J3, J4, J5, J6, J7, J8 en J9.

Als jou AppleTV een serie nummer heeft die voldoet aan bovenstaande voorwaarde, kun je langs gaan bij Apple zelf in 020 of even langs je plaatselijke Reseller. Daar wordt die voor je opgestuurd en meestal binnen 10 werkdagen heb je een nieuwe.

Groetjes Frans
  #10  
Oud 28 July 2013, 05:20
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 August 2009
Locatie: Almere
Berichten: 25
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door franzzje Bekijk bericht
Hey Daan,

Het heeft zeer waarschijnlijk te maken met de Wi-Fi chip die in je Apple TV zit, Check dit ff.

Wanneer jou Apple TV problemen vertoond dien je eerst even het serienummer te controleren, deze moet eindigen op DRHN. Daarnaast is de serie Apple TV’s met problemen te herkennen aan het derde en vierde letter- cijfercombinatie in het serienummer. Deze zijn H9, HC, HD, HF, HG, HH, HJ, HK, HL, HM, HN, HP, HQ, HR, HT, HV, HW, HX, J1, J2, J3, J4, J5, J6, J7, J8 en J9.

Als jou AppleTV een serie nummer heeft die voldoet aan bovenstaande voorwaarde, kun je langs gaan bij Apple zelf in 020 of even langs je plaatselijke Reseller. Daar wordt die voor je opgestuurd en meestal binnen 10 werkdagen heb je een nieuwe.

Groetjes Frans
Hi Frans, thnx voor je reply. Omdat ik eigenlijk alles HD stream heb ik het aangesloten op het LAN netwerk, dus gebruik de Wi-Fi niet van de Apple TV.

Maar er mag een slotje op, heb een backup vanuit Time Machine terug gezet en nu doet hij het weer

@ Timosha: Thnx voor je hulp!
Reageren

Labels
airplay, apple tv 3, imac, netwerk, thuisdeling


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Apple TV remote stuurt ook iMac aan? Machiel87 Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 3 16 January 2013 10:48
Apple TV2 op de iMac besturen wvy Apple TV - 2e generatie en 3e generatie 1 28 December 2011 23:50

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:11.