ATV2+XMBC+Time Capsule

ATV2+XMBC+Time Capsule discussie in Apple TV - 2e generatie en 3e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Jorge heb je de conf van de TC aangepast? voeg deze line toe in /etc/sysctl.conf net.inet.tcp.delayed_ack=1...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 2e generatie en 3e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 15 December 2011, 20:28
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Jorge heb je de conf van de TC aangepast?

voeg deze line toe in /etc/sysctl.conf
net.inet.tcp.delayed_ack=1
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 15 December 2011, 20:38
wvy's schermafbeelding
wvy wvy is offline
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 128GB (Goud) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 17 August 2008
Berichten: 693
Send a message via twitter to wvy
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door glaantje Bekijk bericht
Jorge heb je de conf van de TC aangepast?

voeg deze line toe in /etc/sysctl.conf
net.inet.tcp.delayed_ack=1

Ik heb dit aangepast maar een kleine vraag / opmerking:
Het bestand /etc/sysctl.conf dat deze automatisch verwijst naar /private/etc/sysctl.conf
(wanneer ik op de dir /etc klik gaat hij daar automatisch naartoe)

__________________
 iMac (Retina 4K, 21.5-inch, 2017) 3,6 GHz Intel Core i7  iPhone 8+ 256GB Spacegrey  iPad Pro 9,7" 128Gb - Wi-Fi - Cellular  Apple TV4 64Gb
  #23  
Oud 15 December 2011, 20:40
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

Dat maakt niet uit, dat doet hij omdat het een symbolic link is. Zelfde idee als een snelkoppeling
  #24  
Oud 15 December 2011, 20:57
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 July 2009
Berichten: 4
Standaard

Sorry Glaantje, ben nog niet zo thuis in de command lines op mn Mac. krijg je als oud windows gebruiker
Tijd voor een korte uitleg?

Thanks
  #25  
Oud 16 December 2011, 19:54
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 June 2010
Berichten: 16
Standaard ATV2+XMBC+Time Capsule

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jorge Bekijk bericht
Denk dat de meesten hier een belangrijke stap overslaan.
Bij je hulp programma's heb je al het goed is een airport config programma.
Hierin kan je "handmatig" je TC aanpassen.
Geef hier aan dat je de TC wilt gebruiken voor gastgebruik. Hierdoor wordt deze geactiveerd als share.
In finder vindt je deze onder je TC terug.
Kan je aangeven HOE je in Airport Config aangeeft dat je de TC wilt gebruiken voor gastgebruik. Zie een hoop opties, maar deze niet.
Neem aan dat je op handmatig configureren moet klikken.

Hoor graag.
  #26  
Oud 16 December 2011, 22:31
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart)  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 January 2009
Berichten: 40
Standaard

misschien is dit interessant voor de gegadigde Streaming From a Mac/PC or NAS : FireCore Support
  #27  
Oud 18 December 2011, 14:59
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 July 2009
Berichten: 4
Standaard

wjdrlg via het airport programma kan je alle apparaten in je netwerk configureren, zo ook je TC. Ik werk zelf op een MacBook Pro maar zal ongeveer hetzelfde zijn onder windows.
In het config scherm van je Airport heb je de optie om handmatig een config te doen.
bovenaan in je venster heb je de optie om de schijven te selecteren die je in en aan je TC hebt.
Hierin kan je aangeven of je deze beschikbaar wilt maken voor gastgebruik. Hierdoor worden ze automatisch een share in je netwerk. kan zelfs bepalen of je het wachtwoord van je TC wilt gebruiken of iets zelf ingesteld.

Daarnaast ben is mijn preformance van mijn 1TB WD die aan mijn TC hangt een stuk beter geworden. Heb de Seasonpass JB erover gegooid (4.3) in combi met aTV Black. kost wat maar werkt wel als een dolle. speelt nu bijna alles zonder haperingen.
Denk toch dat XBMC voor HD materiaal toch niet lekker draait op een ATV2

Succes
  #28  
Oud 18 December 2011, 15:17
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 June 2010
Berichten: 16
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jorge Bekijk bericht
wjdrlg via het airport programma kan je alle apparaten in je netwerk configureren, zo ook je TC. Ik werk zelf op een MacBook Pro maar zal ongeveer hetzelfde zijn onder windows.
In het config scherm van je Airport heb je de optie om handmatig een config te doen.
bovenaan in je venster heb je de optie om de schijven te selecteren die je in en aan je TC hebt.
Hierin kan je aangeven of je deze beschikbaar wilt maken voor gastgebruik. Hierdoor worden ze automatisch een share in je netwerk. kan zelfs bepalen of je het wachtwoord van je TC wilt gebruiken of iets zelf ingesteld.

Daarnaast ben is mijn preformance van mijn 1TB WD die aan mijn TC hangt een stuk beter geworden. Heb de Seasonpass JB erover gegooid (4.3) in combi met aTV Black. kost wat maar werkt wel als een dolle. speelt nu bijna alles zonder haperingen.
Denk toch dat XBMC voor HD materiaal toch niet lekker draait op een ATV2

Succes
Jorge bedankt.
Het is via aTV Flash Black gelukt.
Het lukte niet via XBMC.
Met aTV Flash wel af en toe een hapering bij HD 1080.
  #29  
Oud 18 December 2011, 23:15
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 1 August 2008
Berichten: 1.115
Standaard

XBMC draait HD materiaal als een trein op een ATV2, dat is echt een misvatting en dan is er gewoon iets niet goed in- of afgesteld
Zelfs met 1080p heb ik vrijwel nooit een hapering (misschien 1 op de 10 films een keer).
  #30  
Oud 19 December 2011, 11:43
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 June 2010
Berichten: 16
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door glaantje Bekijk bericht
XBMC draait HD materiaal als een trein op een ATV2, dat is echt een misvatting en dan is er gewoon iets niet goed in- of afgesteld
Zelfs met 1080p heb ik vrijwel nooit een hapering (misschien 1 op de 10 films een keer).
Kan jij aangeven welke instellingen dit kunnen zijn?

Wat mij is opgevallen is dat een verse start goed werkt.
Dus als je een aantal films / muziek hebt bekeken en je krijgt buffer-problemen, dan helpt het om de aTV even uit te zetten.
  #31  
Oud 17 February 2012, 00:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 October 2007
Berichten: 114
Standaard

Begrijp ik goed dat de mensen die een gejailbreakte ATV2 icm een Time capsule de films direct vanaf de TC afspelen op een tv, dus zonder tussenkomst van een desktop of laptop? Is de TC daarbij volledig draadloos (behalve aansluiting met internet)? En kun je dan je bestanden die je via een laptop/desktop download (bijvoorbeeld NZB) direct wegschrijven naar de TC die draadloos in het netwerk hangt? Ben al dagen aan het rondkijken naar een mediaserver (om veel films op te slaan) en streamer en dit lijkt me erg mooi.
  #32  
Oud 17 February 2012, 00:30
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 January 2008
Locatie: Hoorn
Berichten: 42
Standaard

Ja in ieder geval voor mij werkt het wel.
  #33  
Oud 17 February 2012, 00:32
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 October 2007
Berichten: 114
Standaard

Tx voor je snelle antwoord! En dat speelt dus af zonder bufferproblemen (720p in ieder geval)? Mooi alternatief voor een popcorn oid lijkt me eigenlijk. TC kan daarnaast natuurlijk tevens voor time machine gebruikt worden..
  #34  
Oud 17 February 2012, 00:35
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 January 2008
Locatie: Hoorn
Berichten: 42
Standaard

Helemaal geen probleem met buffering, nee. Ten minst niet met .avi bestanden.
En ja, ik gebruik daarnaast ook mijn TC voor laptop backups.
  #35  
Oud 17 February 2012, 00:36
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 October 2007
Berichten: 114
Standaard

wel eens .mkv bestanden geprobeerd? Twijfel namelijk tussen een NAS (iets van Synology) of een TC icm de ATV
  #36  
Oud 17 February 2012, 00:44
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 January 2008
Locatie: Hoorn
Berichten: 42
Standaard

Nee, ik gebruik alleen .avi dus geen ervaring met anderen formaten.

Ik heb ook een NAS aangesloten op een Airport Extreme en het werkt net zo goed... Je hoeft dus geen echte Time Capsule te hebben denk ik.
  #37  
Oud 17 February 2012, 00:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 October 2007
Berichten: 114
Standaard

Ok duidelijk, Tx! Ik ga me er nog eens verder in verdiepen de komende dagen.
  #38  
Oud 27 October 2012, 15:58
RayS's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 August 2009
Berichten: 42
Standaard

Hoop dat iemand mij kan helpen,ik wil graag op mijn Apple tv 2 bij muziek de map muziek toevoegen die op mijn Time Capsule staat ik heb daar locatie toevoegen gekozen en dan naar netwerklocatie toevoegen en daar selecteer ik SMB en bij

servernaam ? Bladeren ?
Gedeelde map ?

Poort

Gebruikersnaam ?
Wachtwoord. ?

Hoop dat iemand mij kan helpen.
  #39  
Oud 27 October 2012, 16:02
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.397
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RayS Bekijk bericht
.... ik heb daar locatie toevoegen gekozen en dan naar netwerklocatie toevoegen en daar selecteer ik SMB en bij
Waarom SMB? En niet AFP? Of beter nog Zero Config.
__________________
"Es ist schwieriger, eine vorgefasste Meinung zu zertrmmern als ein Atom." (A. Einstein)
  #40  
Oud 27 October 2012, 16:29
RayS's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 August 2009
Berichten: 42
Standaard

oke als ik Zero config pak wat moet ik dan doen.dan krijg ik Time Capsule AFP of SAMBA beide openen niet als ik ze selecteer.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Air Video via 3G (icm Time Capsule) jap74 iPad algemeen 5 10 March 2011 23:08
info van time capsule op Ipad? Gijsjansen iPad algemeen 6 19 October 2010 23:20
Iphone connecten met Time Capsule peetduck iPhone algemeen 1 30 September 2009 16:41

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:48.