Problemen Atv4

Problemen Atv4 discussie in Apple TV - 4e generatie forum; ( verdwijnt na registratie ) 1. Bluetooth Toetsenbord koppelen lukt niet. 2. Airplay is ca. 45 minuten stabiel en valt dan weg. 3. Atv4 wil niet uit. Sluimeren duurt 3 ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Apple TV > Apple TV - 4e generatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 7 November 2015, 20:44
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard Problemen Atv4

1. Bluetooth Toetsenbord koppelen lukt niet.
2. Airplay is ca. 45 minuten stabiel en valt dan weg.
3. Atv4 wil niet uit. Sluimeren duurt 3 sec. en dan is-ie er weer.
4. Volgens TvStorage heeft mijn Atv ca. 30 GB i.p.v. ca. 60 GB zoals de doos zegt.
5. Tips van iCulture gevolgd over pincode bij aankopen. Nu moet ik n pincode n wachtwoord invullen bij elke aankoop. Omslachtig.
6. Elke poging om iets anders te koppelen via BT, ontkoppelt de afstandsbediening. Lastig. Gebruik 'm nu niet meer. Logitech blijft wel werken.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 8 November 2015, 13:29
Guest-20170917003111
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot Bekijk bericht
1. Bluetooth Toetsenbord koppelen lukt niet.
2. Airplay is ca. 45 minuten stabiel en valt dan weg.
3. Atv4 wil niet uit. Sluimeren duurt 3 sec. en dan is-ie er weer.
4. Volgens TvStorage heeft mijn Atv ca. 30 GB i.p.v. ca. 60 GB zoals de doos zegt.
5. Tips van iCulture gevolgd over pincode bij aankopen. Nu moet ik n pincode n wachtwoord invullen bij elke aankoop. Omslachtig.
6. Elke poging om iets anders te koppelen via BT, ontkoppelt de afstandsbediening. Lastig. Gebruik 'm nu niet meer. Logitech blijft wel werken.
@1: Na 2 pogingen opgegeven, maar lijkt inderdaad (nog?) niet te kunnen
overigens zonder tegen @6 aan te lopen
@3: geen problemen mee, maar tot mijn verrassing gemerkt dat zowel tv als minisetje (met DVD speler, vandaar daaraan) indirect gekoppeld via HDMI tegelijk op standby gaan. Misschien 's kijken of je (indirect) een of ander HDMI apparaat in de keten hebt dat de rest na 3 seconden wakker schudt?
@4: wat zegt je ATV zelf? capaciteit staat ook (onder) op het kastje zelf, dit klinkt haast alsof je een 32GB in een 64GB verpakking hebt gekregen
[EDIT] zie (@4) net dat dit een bekende bug is van tvStorage, waar zowel iCulture als iDownloadBlog voor waarschuwen

Laatst gewijzigd door Guest-20170917003111; 8 November 2015 om 13:38. Reden: Bug tvStorage bekend, links toegevoegd
  #3  
Oud 9 November 2015, 14:11
Guest-20170917003111
Gast
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot Bekijk bericht
1. Bluetooth Toetsenbord koppelen lukt niet.
2. Airplay is ca. 45 minuten stabiel en valt dan weg.
3. Atv4 wil niet uit. Sluimeren duurt 3 sec. en dan is-ie er weer.
4. Volgens TvStorage heeft mijn Atv ca. 30 GB i.p.v. ca. 60 GB zoals de doos zegt.
5. Tips van iCulture gevolgd over pincode bij aankopen. Nu moet ik n pincode n wachtwoord invullen bij elke aankoop. Omslachtig.
6. Elke poging om iets anders te koppelen via BT, ontkoppelt de afstandsbediening. Lastig. Gebruik 'm nu niet meer. Logitech blijft wel werken.
@4: gisteren is een update van tvStorage uitgekomen die de bug zou moeten oplossen (zelf niet aangeschaft dus kan niet controleren of die claim klopt )
  #4  
Oud 9 November 2015, 15:29
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Yep, dat werkt nu.
  #5  
Oud 13 November 2015, 12:51
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Contact opgenomen met Apple Support vanwege de aanhoudende ellende met Airplay. Ik moet in Airplay voortdurend wisselen tussen Atv, Atv (2) en (3). En ik heb er echt maar n. Telkens valt de verbinding weg en moet ik een nieuwe koppeling maken met een nieuw Atv-nummer.

De telefoongenius legde uit dat de bij aankoop genstalleerde tvOS-versie met de laatste update niet helemaal goed wordt bijgewerkt; volledig herstel is noodzakelijk. Advies opgevolgd met wisselend succes.
Nieuw is dat ik nu een verificatiecode moest invoeren bij activering van Airplay. Verbijsterend was dat ik dat moest doen voor Atv n voor Atv (2) en (3). Waar haalt Airplay die onzin vandaan? Nog steeds valt Airplay uit na circa een uur en opnieuw verbinden gaat naar een andere versie... Schiet mij maar lek.
  #6  
Oud 13 November 2015, 12:57
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.403
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot Bekijk bericht
Waar haalt Airplay die onzin vandaan?
Uit de n of andere Bonjour Sleep Proxy.
  #7  
Oud 13 November 2015, 13:02
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Uit de n of andere Bonjour Sleep Proxy.
Wil je dat iets verder toelichten?
Misschien snap ik het en wellicht zit daar een oplossing bij!

Bij voorbaat dank.
  #8  
Oud 13 November 2015, 13:05
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.403
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot Bekijk bericht
Misschien snap ik het en wellicht zit daar een oplossing bij!
Dat probleem ben je al eens tegengekomen:

http://forum.iculture.nl/f134/apple-...le-tv-2-a.html
  #9  
Oud 13 November 2015, 15:23
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Jouw geheugen is beter dan het mijne...
Bedankt!

Update.
Naam van Apple Tv veranderd in Atv4. De iPhone pikt dat meteen op, de iPad niet. Die laatste blijft alleen een Apple Tv vinden en verbindt even heel kortstondig. Vervolgens de AirPort app geopend en daar stond iets nieuws: 'Wachtwoord voor apparaat invoeren'. Niet het netwerkwachwoord, maar voor toegang tot het toestel zelf. Gedaan en plotseling ziet de iPad ook de Atv4.
Lijkt weer opgelost, maar ik haat het om iets op lossen zonder te snappen wat het probleem was en waarom het nu is opgelost.

@timosha
Als je zin en tijd hebt: wat was het probleem en waarom nu niet meer?

Laatst gewijzigd door iPhoneAlot; 14 November 2015 om 03:44. Reden: Voortschrijdend inzicht...
  #10  
Oud 14 November 2015, 12:22
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Even een schopje.
  #11  
Oud 22 November 2015, 22:59
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

7*^€@����☠ Airplay blijft terugvallen van Apple Tv naar iPad.
- Apple Tv hernoemd naar Atv4 (na wegvallen plotseling weer Apple Tv)
- Vervolgens verschijnt Airplay niet meer als keuze
- Koude start van alles, en het werkt weer een kwartier
- Apple Tv fysiek een andere plek gegeven
- Airports gereset en opnieuw ingericht
- Kanalen op Airports op 5 GHz vastgezet op 38 en 46 (2,4 GHz op 1 en 13)

Iemand enig idee waarom ik dat streamen niet stabiel krijg?
__________________
Privacy? Ik heb niets te verbergen, maar dat gaat niemand wat aan!
  #12  
Oud 23 November 2015, 11:31
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2010
Locatie: Alphen aan den Rijn
Berichten: 74
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot Bekijk bericht
7*^@����☠ Airplay blijft terugvallen van Apple Tv naar iPad.
- Apple Tv hernoemd naar Atv4 (na wegvallen plotseling weer Apple Tv)
- Vervolgens verschijnt Airplay niet meer als keuze
- Koude start van alles, en het werkt weer een kwartier
- Apple Tv fysiek een andere plek gegeven
- Airports gereset en opnieuw ingericht
- Kanalen op Airports op 5 GHz vastgezet op 38 en 46 (2,4 GHz op 1 en 13)

Iemand enig idee waarom ik dat streamen niet stabiel krijg?
Persoonlijk denk ik dat je beter Apple kan bellen voor een vervangend exemplaar
Ik heb nu ondertussen 2 ATV4's en ervaar deze problemen niet.
  #13  
Oud 23 November 2015, 21:07
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Weer opnieuw Apple Care gebeld en alles doorgenomen. Bij al mijn handelingen waren er twee niet gedaan: de router resetten (V10) en op de iDevices de netwerkinstellingen herstellen. Gedaan en geen verbetering, behalve dat Atv4 niet Apple Tv werd, maar Atv4 (2).
De conclusie is nu dat 't niet aan de Apple-spulleboel ligt, maar aan de Experiabox V10. Heb een lijst met poortinstellingen gekregen.
Dat zijn zorgen voor morgen...
__________________
Privacy? Ik heb niets te verbergen, maar dat gaat niemand wat aan!
  #14  
Oud 24 November 2015, 10:11
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2010
Locatie: Alphen aan den Rijn
Berichten: 74
Standaard

Experiaboxen zijn bagger modems, al heel veel ellende mee gehad.
Wat je zou kunnen proberen is een eigen router achter de experiabox aan te sluiten.
NAT achter NAT is niet de beste oplossing, maar je zou wel kunnen kijken of het de problemen oplost.
  #15  
Oud 25 November 2015, 01:16
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Goldwing1973 Bekijk bericht
Experiaboxen zijn bagger modems, al heel veel ellende mee gehad.
Wat je zou kunnen proberen is een eigen router achter de experiabox aan te sluiten.
NAT achter NAT is niet de beste oplossing, maar je zou wel kunnen kijken of het de problemen oplost.
Ik ben juist tevreden over de V10. Behalve Airplay werkt alles beter en sneller dan voorheen. Dat Airplay-probleem deed zich ook al voor bij de Atv3 i.c.m. de V8.
Vandaag een paar uur zitten zoeken en ik kwam tegen dat sommigen al een getal (1094) achter hun apparaat-ID hebben staan, maar dat dit geen probleem oplevert. Ik zit inmiddels al weer op (9) en begin te denken dat dit ongerelateerd is aan het voortdurend wegvallen van Airplay.
Volgende stap: 2 switches besteld met IGMP-snooping, Netgear 108E.
'Op weg' naar de router zitten twee 8-poorts switches. Wat ik ervan snap is dat het streaming-signaal nu vrolijk op alle poorten wordt aangeboden en dat daar het probleem in kan zitten. Voorzover ik het nu begrijp kan ik met de Netgear gs108e het 'videoverkeer' alleen via die poorten sturen die het moeten hebben, de andere poorten 'zien' het niet.
We zullen zien: trial & error (eigenlijk heb ik geen idee wat ik nu precies aan het doen ben, maar het houdt me lekker van de straat).
__________________
Privacy? Ik heb niets te verbergen, maar dat gaat niemand wat aan!
  #16  
Oud 25 November 2015, 11:56
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2010
Locatie: Alphen aan den Rijn
Berichten: 74
Standaard

Ik heb de Experiabox na 2 dagen irritatie losgekoppeld en vervangen voor een Cisco ASA5505, wat was dat een verademing, volledige controle over je eigen verbinding Inc. toewijzen specifieke poorten voor iptv en telefoon.
En, dat KPN niet zomaar op je modem kan rommelen.
Wat trouwens ook een leuk bijkomend iets is, tijdje geleden was er een grote storing, ra-ra wie nergens last van had.
  #17  
Oud 25 November 2015, 13:02
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.403
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door iPhoneAlot Bekijk bericht
Wat ik ervan snap is dat het streaming-signaal nu vrolijk op alle poorten wordt aangeboden en dat daar het probleem in kan zitten.
Ik heb niet veel ervaring met Experiadozen van de Koninklijke Post, Telegraaf & Telefoon. Een tijdje geleden hebben vrienden van ons in Meerssen een Airport Extreme Time Capsule genstalleerd en dat veroorzaakte serieuze problemen.

De configuratie was als volgt:

Experiadoos V9 LAN poort <-> Time Capsule (brugmodus) WAN poort <-> TC LAN poort <-> KPN iPTV decoder.

Die configuratie werkt perfect zolang de iPTV decoder uitstaat. Wordt de iPTV decoder ingeschakeld ontstaan er heel wat problemen (dubbele IP adressen, enz...) met alle andere toestellen die draadloos of bedraad verbonden zijn met de Time Capsule.

Het lijkt er heel erg op dat de Experiadoos voor iPTV een VLAN aanmaakt boven op het (W)LAN.

Probleem opgelost door n LAN poort van de Experiadoos direct te verbinden met de iPTV decoder. En een andere LAN poort met de Time Capsule.
  #18  
Oud 25 November 2015, 14:05
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Zilver) [FW: 9.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2010
Locatie: Alphen aan den Rijn
Berichten: 74
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Het lijkt er heel erg op dat de Experiadoos voor iPTV een VLAN aanmaakt boven op het (W)LAN.
VLAN 6 = internet
VLAN 4 = IPTV (zowel bridged als routed)
VLAN 7 = telefonie
  #19  
Oud 25 November 2015, 19:07
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.403
Standaard

Dan zat ik er niet ver naast.

De Ziggo Horizon Mediadoos maakt ook een VLAN aan. Maar die maakt het nog bonter. Dat doosje claimt twintig (20) IP-adressen van de DHCP server ook als die al in gebruik zijn door andere toestellen.

Na twee of drie minuten heeft men dan een MacBook Pro (246), iMac (198), iPhone (212), iPad (196) en een Apple TV (236). High Tech made in Holland?
  #20  
Oud 25 November 2015, 19:35
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 August 2010
Locatie: Noord-Limburg
Berichten: 1.229
Standaard

Ik ben inmiddels bij Atv4 (521); ik weet niet meer waar ik ze laten moet. Onze 'hightech' komt uit China...
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: jpg image.jpg‎ (26,3 KB, 19x gelezen)
__________________
Privacy? Ik heb niets te verbergen, maar dat gaat niemand wat aan!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone 3G: Problemen jimspeed1998 Unlock 2 14 April 2011 16:19
NEED HELP!!:(:( winterboard problemen en cydia problemen firefly85 Jailbreak apps en thema's 2 25 July 2010 17:43
Muziek: 2 problemen eniesee Muziek, foto & video 3 4 March 2009 16:56
2 Problemen Jesse-Iphone iPhone algemeen 9 29 January 2009 18:45

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:03.