Nummer wijzigen/herkennen

Nummer wijzigen/herkennen discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Hellow, Ik ben al een tijdje aan het googlen maar er komt maar niks uit de bus, vandaar dat ik hier eens een poging doe. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 5 March 2013, 14:43
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 January 2012
Berichten: 10
Standaard Nummer wijzigen/herkennen

Hellow,

Ik ben al een tijdje aan het googlen maar er komt maar niks uit de bus, vandaar dat ik hier eens een poging doe.

Ik gebruik momenteel mijn iPhone met een werkabonnement. Mijn priv/werk verbruik zijn gescheiden. Om dit onderscheid te kunnen maken moet ik priv nummers bellen of sms'en door een 2 voor het nummer te plaatsen. Zo wordt bv. 012 34 56 78 > 2012 34 56 78.

Dit werkt allemaal goed dus had ik in mijn adresboek al mijn priv nummers aangepast met een 2 ervoor. Het probleem is, als ik word opgebeld of een sms krijg van een priv nummer, herkent de telefoon het nummer namelijk niet meer.

Ik zou natuurlijk zowel een gewoon nummer en een nummer met een 2 voor in het adresboek kunnen plaatsen. Maar deze oplossing is allesbehalve overzichtelijk. Is een andere oplossing misschien mogelijk vanuit Cydia of dergelijke? Een appje dat bv de gewone inkomende nummers kan linken aan de nummers met een 2 voor?

Groetjes,
Mathieu
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 March 2013, 16:24
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 February 2013
Berichten: 177
Send a message via twitter to Richu75
Standaard

Zorg die 2 voor een 'buitenlijn' zoals bij veel telefooncentrales in bijvoorbeeld hotels? Daar moet je vaak een extra 0 ervoor zetten.

Je kan de nummers dan ook noteren als +31 6 xxxxxxxx. Dat is het internationale nummer en maakt de 'voorloop' 2 overbodig. Werk nummers dien je dan wel als 06 te noteren, dan worden ze 'intern' gerouteerd en zijn ze vaak gratis of goedkoper.

Zo werkt het bij Vodafone Corporate Net igg.
  #3  
Oud 5 March 2013, 16:31
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 January 2012
Berichten: 10
Standaard

Ik heb geen idee hoe het systeem met de 2 werkt, ik moet gewoon een 2 voor elk priv nummer plaatsen (geen extra 0). Dat werkt opzich allemaal vlotjes.

Heb net jou truc geprobeerd door in het adresboek een nummer aan te passen naar +32 2 xxxxxxxx maar dat werkte helaas ook niet. Hij herkende het nummer nog steeds niet.

PS: Voor de duidelijkheid, ik heb geen problemen om de nummers te bellen of te sms'en. Het probleem is echter dat de iPhone de nummers niet herkent als ze met een 2 in mijn adresboek staan.
  #4  
Oud 5 March 2013, 16:38
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 February 2013
Berichten: 177
Send a message via twitter to Richu75
Standaard

Uiteraard herkent ie de nummers niet als je ze met een twee in de contacten hebt staan. Het inkomende nummer is immers anders als in je adres boek.

Maar uit de +32 begrijp ik dat je in Belgie woont en werkt?

Stel dat je nu een contact hebt in je adres boek met het nummer 2 06 12345678. Noteer die eens als +32 6 12345678.

En dan nogmaals proberen, zowel uitgaand als inkomend.
  #5  
Oud 5 March 2013, 19:03
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 January 2012
Berichten: 10
Standaard

Ik ben een beetje in de war met je 06, geen enkel nummer met 06 of 6 voor werkt immers.

Net nog wat testen gedaan, hij pakt +32 2 012 345678 zelfs niet eens aan, het moet specifiek 2 012 345678 zijn.
(Woon/werk inderdaad in Belgi.)
  #6  
Oud 5 March 2013, 20:42
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 February 2013
Berichten: 177
Send a message via twitter to Richu75
Standaard

Probeer met bovenstaand voorbeeld eens +32 12 345678. Dus met landcode, en dan zonder 0 van de netcode.

Zo werkt bij ons de zakelijke VF omgeving.
  #7  
Oud 5 March 2013, 20:48
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 January 2012
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Richu75 Bekijk bericht
Probeer met bovenstaand voorbeeld eens +32 12 345678. Dus met landcode, en dan zonder 0 van de netcode.

Zo werkt bij ons de zakelijke VF omgeving.
Dat werkt uiteraard wel.
  #8  
Oud 5 March 2013, 20:51
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 19 February 2013
Berichten: 177
Send a message via twitter to Richu75
Standaard

Dan begrijp ik denk ik niet goed wat je probleem is. Ben je verplicht via je werkgever om prive gesprekken aan te merken via die 2?
  #9  
Oud 5 March 2013, 20:54
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 January 2012
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Richu75 Bekijk bericht
Dan begrijp ik denk ik niet goed wat je probleem is. Ben je verplicht via je werkgever om prive gesprekken aan te merken via die 2?
Ja inderdaad, dus heb ik al mijn privnummers veranderd met een 2 in mijn adresboek met als gevolg dat wanneer mensen bellen hun nummer niet herkend wordt.

Met Android had ik dit probleem niet, daar herkende de gsm gewoonweg de nummer (ook al stond hij met een 2 ervoor in het adresboek).

Voorbeeld
Ik heb een privnummer in mijn gsm staan 0497 102030, voor mijn werkgever moet ik verplicht aangeven dat het om een privnummer gaat. Dit moet ik doen middels een 2 ervoor te zetten. Ik heb dus in mijn adresboek de nummer aangepast naar 2 0497 102030. Het probleem is echter als ik een bericht of telefoon krijg van dit nummer, de iPhone het nummer niet herkend. Dit is ergens wel logisch aangezien het binnenkomende nummer namelijk 0497 102030 is en niet 2 0497 102030.

Dit zou ik graag oplossen dmv een app of iets dergelijks aangezien het vervelend is om bv. als oplossing de nummers er dubbel in te zetten.
  #10  
Oud 10 March 2013, 02:45
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 23 January 2012
Berichten: 10
Standaard

Iemand nog suggesties.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Herkennen T-mobile Simlock Coen K. Koopinformatie Nederland 8 22 August 2010 17:10
Belgisch model herkennen? oliebol Koopinformatie Belgi 1 4 October 2009 14:55
hoe 3G model herkennen ? koswo Archief 1 12 February 2009 09:42
itunes herkennen Pikke Archief 4 25 August 2008 22:35
contacten herkennen 0472bluelagoon iPhone algemeen 5 10 May 2008 14:26

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:17.