Echte oplossing voor Error tijdens herstel

Echte oplossing voor Error tijdens herstel discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo Ik probeer op de gesimlockte en niet geactiveerde iphone 3GS (3.2.1 - 05.11.07) van een vriend een custom firmware mét activatie te branden, zodat ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 24 October 2009, 15:14
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 688
Standaard Echte oplossing voor Error tijdens herstel

Hallo

Ik probeer op de gesimlockte en niet geactiveerde iphone 3GS (3.2.1 - 05.11.07) van een vriend een custom firmware mét activatie te branden, zodat hij de iphone tenminste kan gebruiken als ipod. Ik gebruik een Windows PC

Nu zit ik met het klassieke "error" probleem, soms 1600, soms 1602, soms 1604. Dus itunes start met het herstelproces, maar dit wordt dan afgebroken.

Ik heb natuurlijk al gezocht en allerlei aangereikte oplossingen uitgetest. Zo heb ik itunes al verwijderd en opnieuw geïnstalleerd, een andere usb-poort geprobeerd, een andere pc geprobeerd, enz.

Wat ik wel vreemd vind, is dat een originele apple herstel wel werkt. Dus daarom twijfel ik sterk aan bovengenoemde oplossingsvoorstellen... Ik heb de indruk dat itunes de custom firmware weigert.

Ik heb het al geprobeerd in de "stekker"modus en in de DFU-modus, maar het wil maar niet lukken. Het valt mij wel op dat hij in de stekker-modus blijft hangen, hoe krijg ik hem daaruit?

En vooral: is er een échte oplossing om van deze errors verlost te geraken, zodat ik de custom firmware erop kan branden?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 24 October 2009, 15:17
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

Hoe nieuw is deze iPhone ?

Heb je blackra1n al geprobeerd. Als dat ook niet lukt heb je wss de nieuwe bootrom.

Beide maken gebruik van hetzelfde principe (lees lek)
__________________

  #3  
Oud 24 October 2009, 15:20
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 688
Standaard

nieuwste iphone 3GS met bootrom 05.09.
Blackrain kan ik niet gebruiken want iphone is nog niet geactiveerd. ik probeer de custom firmware erop te zetten om hem te activeren, maar dat werkt dus niet.
  #4  
Oud 24 October 2009, 15:22
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

Met de nieuwste bedoel je het laatste model of 1 week oud.

Als ie 1 week oud is zal de custom firmware ook niet werken, dus kun je de iPhone niet gebruiken helaas.
  #5  
Oud 24 October 2009, 15:35
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 688
Standaard

Neen het is een toestel van ongeveer een 4 weken oud. Ik had hetzelfde toestel en bij mij was de custom wel gelukt, weliswaar na vééééél proberen. Deze keer lukt het echt niet.
  #6  
Oud 24 October 2009, 15:37
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

Ik weet niet zeker of ireb ook werkt bij 3gs, maar misschien helpt dat ?
  #7  
Oud 24 October 2009, 15:40
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 688
Standaard

kan ik ireb gebruiken met een windows PC? en hoe werkt dat?
  #8  
Oud 24 October 2009, 15:41
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Werkt volgens mij niet met een iPhone 3GS. Zie dit artikel.
  #9  
Oud 24 October 2009, 15:43
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 688
Standaard

En bestaan er geen andere oplossingen om een custom firmware erop te krijgen, om van die errors af te geraken?
  #10  
Oud 24 October 2009, 15:45
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Heb je geen simkaart van de originele provider? Customfirmware gaat in principe enkel als je iPhone al eens gejailbreakt is.
  #11  
Oud 24 October 2009, 15:46
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinslân
Berichten: 1.309
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WDS001 Bekijk bericht
Heb je geen simkaart van de originele provider? Customfirmware gaat in principe enkel als je iPhone al eens gejailbreakt is.
Als ik het goed lees zegt het devteam daarover:

als ie al jailbroken is kun je gewoon shift+herstel doen
is ie dus niet jailbroken dan moet ie in DFU staan
  #12  
Oud 24 October 2009, 15:47
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Michel15 Bekijk bericht
Als ik het goed lees zegt het devteam daarover:

als ie al jailbroken is kun je gewoon shift+herstel doen
is ie dus niet jailbroken dan moet ie in DFU staan
Dat is ook zo, maar dat werkt helaas niet altijd (zoals hier nu).
  #13  
Oud 24 October 2009, 15:48
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 October 2009
Locatie: België
Berichten: 688
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door WDS001 Bekijk bericht
Heb je geen simkaart van de originele provider? Customfirmware gaat in principe enkel als je iPhone al eens gejailbreakt is.
klopt niet, ik heb de custom er al eens op gezet zonder dat mijn iphone ooit was gejailbreaked

Het is mij met mij iphone (zelfde model) vorige week wel gelukt... nu niet. Heel vervelend!

Ik had tussendoor wel een apple restore gedaan, dus de restore via itunes zelf
kan het daarmee te maken hebben?

Voor degenen die ook met dit probleem te maken hebben. Ik heb de oplossing (voor de iphone 3gs gebruikers).

Je begint met een "propere" apple restore erop te zetten (dus officiële 3.1.2 erop) in de DFU-modus.

Nadien moet je inderdaad eerst je iphone 3gs jailbreaken met Blackrain (ook al is hij nog niet geactiveerd).

Nadien zet je er de custom firmware 3.1.2 op in de gewone
"stekker"modus. Dan krijg je geen error meldingen!

Dit werkt perfect! Ik heb mij suf gezocht en dit is de oplossing!

Dit is de oplossing voor de 3Gs. Bij de 3g gaat het ook zo, maar kan je de jailbreak stap overslaan met behulp van Ireb van Ih8sn0w. Dit programma zorgt er bij de 3g (en de 2g) voor dat er geen errors zijn.

Mods, kan dit niet in de wiki of zo want er zijn veel mensen met dit probleem.

Modbreak:
In het vervolg even de edit-knop gebruiken a.u.b.


Laatst gewijzigd door iMario; 25 October 2009 om 12:55. Reden: Gebruik voortaan de Edit-knop.
  #14  
Oud 26 October 2009, 23:14
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 June 2009
Berichten: 211
Standaard

Ik krijg mijn 3gs na een foute upgrade met custom firmware niet in DFU-modus. Ik krijg steeds het usb-stekkertje en Itunes logo. Het het al tig keer geprobeerd met een stopwatch.....
Krijg steeds weer het apple logoootje en geen iphone in Itunes. Wat doe ik fout?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Oplossing voor Error: database , Problem Parsing Dependency Conflicts cardwizard Jailbreak apps en thema's 7 24 March 2011 17:16
iPhone: oplossing Code 29 herstel loop ruitjerru Jailbreak 2 11 February 2011 23:00
Vastloper tijdens herstel? martijn332 iPhone algemeen 3 13 November 2010 20:51
Error -3259 na/tijdens download software 4.01 voor iPhone 3 gs ada iPhone algemeen 1 27 July 2010 11:17
1601 error oplossing jtstyle iPhone algemeen 1 3 March 2010 19:58

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:01.