root wachtwoord iphone 4

root wachtwoord iphone 4 discussie in Jailbreak forum; ( verdwijnt na registratie ) ik heb een vraagie toen ik een 3g had moest ik mijn root wachtwoord veranderen omdat er iets in de omloop was die er misbruik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 6 February 2011, 12:47
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 February 2010
Berichten: 2
Standaard root wachtwoord iphone 4

ik heb een vraagie toen ik een 3g had moest ik mijn root wachtwoord veranderen omdat er iets in de omloop was die er misbruik van kon maken, moet je de root wachtwoord van je iphone 4 ook veranderen of hoeft dat nie meer... alvast bedankt
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 6 February 2011, 13:10
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 199
Stuur een bericht via MSN naar Daros Send a message via twitter to Daros
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door atekin712 Bekijk bericht
ik heb een vraagie toen ik een 3g had moest ik mijn root wachtwoord veranderen omdat er iets in de omloop was die er misbruik van kon maken, moet je de root wachtwoord van je iphone 4 ook veranderen of hoeft dat nie meer... alvast bedankt
Eigenlijk nog steeds.
Als je OpenSSH hebt geinstalleerd en je zit op een open Wi-Fi loop je gevaar.
Tip of geen SSH installeren of dit deactiveren.
  #3  
Oud 6 February 2011, 13:23
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 February 2010
Berichten: 2
Standaard

ok thnx zal zowiezo geen openssh gebruike( mss dat cydia ofzo automatisch installeert want toen ik cydia ging update zag ik allemaal regeltjes waaronder ook openssl in stond) maar kan je toevallig ook nog je root w8woord verandere op iphone 4?
  #4  
Oud 6 February 2011, 13:37
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 199
Stuur een bericht via MSN naar Daros Send a message via twitter to Daros
Standaard

Klopt, openssl word standaard genstalleerd. Maar dit is iets anders dan openssh.

Je kan het wachtwoord op dezelfde manier veranderen als je deed op je 3G.
Anders even googlen staan veel tutorials op het internet
  #5  
Oud 7 February 2011, 21:49
Remco.'s schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 September 2010
Locatie: Weert, Nederland
Berichten: 89
Standaard

Dit kan bijvoorbeeld met PuTTY: How to Putty to Access and Control Iphone | eHow.com
  #6  
Oud 8 February 2011, 08:41
» iPhone 6s 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 March 2008
Locatie: Doetinchem
Berichten: 274
Standaard

Kan je zonder risico dan openssh de-installeren? Bedoel, ik heb via Cydia alleen biteSMS, en nog een progje geinstalleerd om mijn backup apps te installeren.

Eigenlijk hoe zie ik of ik openssh heb geinstalleerd. Want als ik het kan de-installeren zou het natuurlijk altijd beter zijn (mits ik het niet gebruik)..
__________________
Doe mij maar 10 bier! *Overigens; iPhone 6S 16GB & iPad 4 16GB.
  #7  
Oud 8 February 2011, 09:48
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 January 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 199
Stuur een bericht via MSN naar Daros Send a message via twitter to Daros
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door RioolDokter Bekijk bericht
Kan je zonder risico dan openssh de-installeren? Bedoel, ik heb via Cydia alleen biteSMS, en nog een progje geinstalleerd om mijn backup apps te installeren.

Eigenlijk hoe zie ik of ik openssh heb geinstalleerd. Want als ik het kan de-installeren zou het natuurlijk altijd beter zijn (mits ik het niet gebruik)..
Standaart word het niet geinstalleerd.
Mocht je het wel zo zijn staat het bij Manage onder packages.
Je kan het met een gerust hard deinstalleren.

Zorg wel dat je OpenSSH deinstalleerd niet OpenSSL
  #8  
Oud 8 February 2011, 10:35
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 21 September 2010
Berichten: 35
Standaard

Citaat:
Standaart word het niet geinstalleerd.
Mocht je het wel zo zijn staat het bij Manage onder packages.
Je kan het met een gerust hard deinstalleren.


Zorg wel dat je OpenSSH deinstalleerd niet OpenSSL
Leuk, die verwisseling van de d's en t's aan het eind......
  #9  
Oud 8 February 2011, 14:29
» iPhone 6s 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 March 2008
Locatie: Doetinchem
Berichten: 274
Standaard

Maar is dan het gevaar ook geweken als je openSSH hebt verwijderd?
  #10  
Oud 8 February 2011, 17:49
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 February 2010
Berichten: 47
Standaard

Wanneer je openSSH op je telefoon hebt met het standaard root wachtwoord ben je OVERAL kwetsbaar en niet alleen op open netwerken. Als je het niet weet moet je er ook niet over oordelen Daros.

Het is idd het makkelijkst om het NIET te installeren als je het niet snapt, anders zal je veel kunnen veranderen.

Zoals al aangegeven kan je via Putty je root wachtwoord wijzigen of via mobile terminal (app van cydia).

Dan alsnog is het wachtwoord van je root veranderen niet genoeg. Ook het account mobile zal je moeten veranderen. Voor de ervaren gebruikers de commands. Anderen zou ik adviseren even te googlen naar een makkelijke gebruikshandleiding die hier ook op het forum staat.

Na connecten via putty of mobile terminal
Typ:
su root
//vraagt om password
alpine
passwd root
//vraagt oude password
alpine
//vraagt nieuwe password
<verzin wat leuks en GOEDS>
//vraagt herhaling nieuwe password
<zelfde als hierboven uiteraard>
Done

Dan wanneer je je nog als root bevind

passwd mobile
en dan spreekt het voor zich

PS, bij wachtwoorden word in UNIX varianten nooit password tekentjes mee gegeven. het blijf leeg
  #11  
Oud 13 February 2011, 23:44
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Sliedrecht
Berichten: 6
Stuur een bericht via MSN naar Gixxje Stuur een bericht via Skype™ naar Gixxje
Standaard

Kan het aanpassen geen kwaad voorals je ooit je Iphone via iTunes zou moeten restoren door een vastloper of wat dan ook.

Kun je ondangs de aanpassing altijd herstellen naar fabrieks instellingen ??
  #12  
Oud 13 February 2011, 23:51
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 10.015
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Gixxje Bekijk bericht
Kun je ondangs de aanpassing altijd herstellen naar fabrieks instellingen ??
Bij een restore wordt niet om je root wachtwoord gevraagd, dus het maakt (dan) niet uit wat dat is.

En na een restore is het weer het standaard wachtwoord dat Apple heeft gekozen.
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #13  
Oud 14 February 2011, 00:08
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 June 2009
Locatie: Sliedrecht
Berichten: 6
Stuur een bericht via MSN naar Gixxje Stuur een bericht via Skype™ naar Gixxje
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Bij een restore wordt niet om je root wachtwoord gevraagd, dus het maakt (dan) niet uit wat dat is.

En na een restore is het weer het standaard wachtwoord dat Apple heeft gekozen.
Thanx dan laat ik de aanpassing zitten. Had een ssh probleem en in de oplossing stond aanpassen wachtwoord. Alles weer ok. Bedankt voor je reactie.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Root wachtwoord geen alpine meer Gaiascope Archief 1 13 December 2009 19:52
USB Root toegang activeren op iPhone (Blackra1n) colliehome iPhone algemeen 0 19 November 2009 09:40
door iphone bladeren met root rechten how to en batterij percentage schakelaar os 3.0 mit4all Archief 1 11 May 2009 14:40
Root password iPhone resetten fabie1 Archief 2 9 December 2008 12:36

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:24.