Iphone 3G Simkaart Probleem!!!

Iphone 3G Simkaart Probleem!!! discussie in Unlock forum; ( verdwijnt na registratie ) hej, ik heb me vandaag een standaard geunlockte Iphone gehaald van een vriend. We hebben beide Vodafone alleen is bij hem het geval dat hij ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Unlock
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 7 December 2008, 21:51
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 91
Standaard Iphone 3G Simkaart Probleem!!!

hej,

ik heb me vandaag een standaard geunlockte Iphone gehaald van een vriend. We hebben beide Vodafone alleen is bij hem het geval dat hij zijn Vodafone kaartje wel pakt als deze in de Iphone gezet wordt maar de mijne niet.
Als ik hem er in doe vraagt hij om de pincode,die voer ik in en dan komt er kort daarna een melding "fout met simkaart".
Ik heb geprobeerd om de netwerk instellingen te rebooten maar dat helpt ook niets. Ik heb geen bereik of niks en kan dus niks anders dan de Iphone als Ipod gebruiken wat niet echt de bedoeling is.
Aangezien ik pas begonnen ben met Iphone en macbooks ben ik nog niet helemaal een pro op het gebied hiervan. Is dit een veel voorkomend probleem en wat kan hieraan gebeuren of heb ik gewoon pech?

Groeten
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 7 December 2008, 22:19
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Heb je ook al een andere simkaart in je iPhone geprobeert?
  #3  
Oud 7 December 2008, 22:48
» iPhone 6 Plus 64GB (Zilver) [FW: 9.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 8.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 30 December 2007
Locatie: 5218'51.59"N 456'32.13"O
Berichten: 822
Standaard

Werkt jouw sim nog wel in een ander toestel?
__________________
Herinner je verleden, droom van je toekomst, maar leef Vandaag!
  #4  
Oud 7 December 2008, 22:51
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 91
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
Heb je ook al een andere simkaart in je iPhone geprobeert?
Ja die van die andere jongen en die deed het gewoon, dat was ook een Vodafone kaartje net als de mijne.
Dat is dus het rare

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sjoeii Bekijk bericht
Werkt jouw sim nog wel in een ander toestel?
hoebedoel je of die in een ander toestel werkt? Ander Iphone toestel of willekeurig toestel? Als het willekeurig toestel is dan is het Ja.

Laatst gewijzigd door King1987; 7 December 2008 om 23:01. Reden: Edit knop gebruiken aub
  #5  
Oud 7 December 2008, 23:03
» Ik heb geen iPhone  
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Zilver)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 1.960
Standaard

Misschien is het verstandig als je je iPhone naar 2.2 upgrade. Mijn (onze) ervaring is dat de baseband van 2.2 ook nog eens veel beter 3G bereik heeft.

Voor de lezers met een iPhone 3G unlocksim: dit advies geldt niet voor jou!
  #6  
Oud 7 December 2008, 23:10
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 91
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fresh Bekijk bericht
Misschien is het verstandig als je je iPhone naar 2.2 upgrade. Mijn (onze) ervaring is dat de baseband van 2.2 ook nog eens veel beter 3G bereik heeft.

Voor de lezers met een iPhone 3G unlocksim: dit advies geldt niet voor jou!
ja maar wat heb ik aan een update als ik het hele toestel niet aan de praat krijg met mijn kaartje? Dan kan ik ook niet gebruik maken van de 3G mogelijkheden.
Tevens is het al mogelijk om van firmware 2.2 naar 2.1 te gaan? Lees dat er veel problemen met 2.2 bekend zijn,als ik zou updaten zou ik het fijn vinden als ik problemen ermee krijg om terug te kunnen gaan.

Vraag me echt af waar dit aan kan liggen?
  #7  
Oud 7 December 2008, 23:18
» Ik heb geen iPhone  
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Zilver)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 1.960
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xionix Bekijk bericht
ja maar wat heb ik aan een update als ik het hele toestel niet aan de praat krijg met mijn kaartje? Dan kan ik ook niet gebruik maken van de 3G mogelijkheden.
Tevens is het al mogelijk om van firmware 2.2 naar 2.1 te gaan? Lees dat er veel problemen met 2.2 bekend zijn,als ik zou updaten zou ik het fijn vinden als ik problemen ermee krijg om terug te kunnen gaan.

Vraag me echt af waar dit aan kan liggen?
Problemen met 2.2? Dat is een beetje overhyped naar mijn mening. De ontvangst van de 2.2 baseband is veel beter. Begrijp ik hier trouwens uit dat je al met 2.2 werkt?
  #8  
Oud 8 December 2008, 00:26
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 91
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fresh Bekijk bericht
Problemen met 2.2? Dat is een beetje overhyped naar mijn mening. De ontvangst van de 2.2 baseband is veel beter. Begrijp ik hier trouwens uit dat je al met 2.2 werkt?
hmm volgens mij begrijpt u het verkeerd.
de iphone pakt de hele kaart niet,vandaar dat ik geen ontvangst/service heb.
Ik heb 2.2 gehad op mijn andere Iphone die uit de VS kwam.

Ik zal het nog eens toelichten dan:
mijn probleem is dus dat mijn Iphone 3G mijn Vodafone kaartje niet pakt en ik dus niet kan bellen of wat dan ook ermee maar de kaart van mijn vriend wel pakt en dat is ook een Vodafone kaart.
Het toestel is standaard sim vrij geleverd door T-Mobile en zou dus alles moeten accepteren voor zover ik het heb begrepen.
  #9  
Oud 8 December 2008, 01:32
» Ik heb geen iPhone  
» iPad (2017) Wi-Fi 32GB (Zilver)  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 October 2007
Berichten: 1.960
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xionix Bekijk bericht
hmm volgens mij begrijpt u het verkeerd.
de iphone pakt de hele kaart niet,vandaar dat ik geen ontvangst/service heb.
Ik heb 2.2 gehad op mijn andere Iphone die uit de VS kwam.

Ik zal het nog eens toelichten dan:
mijn probleem is dus dat mijn Iphone 3G mijn Vodafone kaartje niet pakt en ik dus niet kan bellen of wat dan ook ermee maar de kaart van mijn vriend wel pakt en dat is ook een Vodafone kaart.
Het toestel is standaard sim vrij geleverd door T-Mobile en zou dus alles moeten accepteren voor zover ik het heb begrepen.
Als je een officiele simlockvrije is, zou je gewoon moeten kunnen updaten.
Wat ik bedoel is dat de baseband van 2.2 het probleem zou kunnen oplossen.
Het is echter ook mogelijk dat T-Mobile je unlockaanvraag (nog) niet goed heeft verwerkt. Heb je al navraag gedaan?
  #10  
Oud 8 December 2008, 19:55
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 91
Standaard

De baseband is toch onder de naam modemfirmware...ik heb nu de 02.11.07 er op staan. Ik las ergens dat die de nieuwste is of is er nog een nieuwere anders kan ik die dan ook eens proberen?
  #11  
Oud 8 December 2008, 20:01
Tijn1's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Locatie: IK DEEL SOEST MET MEZELF!
Berichten: 754
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xionix Bekijk bericht
De baseband is toch onder de naam modemfirmware...ik heb nu de 02.11.07 er op staan. Ik las ergens dat die de nieuwste is of is er nog een nieuwere anders kan ik die dan ook eens proberen?
Er is een nieuwe versie, die kan je krijgen door te updaten in itunes, doe dit alleen als je een simlock vrije of t-mobile iphone hebt en dus geen unlock-simkaartje ertussen hebt

als je eenmaal op 2.2 zit kan je niet meer downgraden dat is op dit moment nog niet mogelijk!

Volgende keer bied de zoek functie ook een oplossing!
__________________
US 2G 8GB 3.1.3, Nl 3G 8GB Ios 4.0, Nl 4 32GB Ios 4.0.1
" Fresh heeft het laatste woord " leuk spelletje!
  #12  
Oud 9 December 2008, 00:06
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2008
Berichten: 91
Standaard

ok dus geen updaten voor mij...want wil eventueel dan uitproberen om hem software matig nog eens sim vrij te maken om te checken of dat het probleem kan verhelpen. Nu dus nog even geduld en wachten op het devteam om die unlock uit te brengen.
Verder heb ik over twee unlock kaarten gelezen de yessim waar veel info over is en de THNOX waar ik eigenlijk weinig van terug kan vinden. Is er bij toeval bekend welke van deze 2 beter werkt en minder snel kapot gaat want vind dat niet terug op het internet om eerlijk te zijn.
  #13  
Oud 9 December 2008, 10:07
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 August 2008
Locatie: Wereldbol
Berichten: 625
Stuur een bericht via Skype™ naar Mwfadebeer
Standaard

Turbosim werkt ook prima. geen vervanging nodig gehad van 2.1. naar 2.2.
  #14  
Oud 9 December 2008, 13:37
Tijn1's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 November 2007
Locatie: IK DEEL SOEST MET MEZELF!
Berichten: 754
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mwfadebeer Bekijk bericht
Turbosim werkt ook prima. geen vervanging nodig gehad van 2.1. naar 2.2.
van 2.1 naar 2.2 zonder baseband update neem ik aan??
  #15  
Oud 23 December 2008, 16:24
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0.2]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2008
Berichten: 19
Standaard

waar kan ik turbosim bestellen ?
  #16  
Oud 23 December 2008, 17:06
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door revl Bekijk bericht
waar kan ik turbosim bestellen ?
Waarom wil je een turbosim kopen als ik zie dat je een 2G iPhone gebruikt
  #17  
Oud 23 December 2008, 18:35
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0.2]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2008
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
Waarom wil je een turbosim kopen als ik zie dat je een 2G iPhone gebruikt

nee die is gejat heb sinds paar dagen een nieuwe 3g. dus moet het nog aanpassen
  #18  
Oud 23 December 2008, 23:26
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 January 2008
Berichten: 3
Standaard baseband 2.28.00

als je geen custum firmware hebt gebruikt en herstel hebt gebruikt via itunes
gaat je iphone ook de baseband updaten naar 2.28.00

dit is bij mij het geval en kan dus niet meer bellen

op het dev team blog kan je het verder nalezen :

Baseband 101 The baseband is the generic name given to the internal components of the iPhone that handle the phone calls and Internet access. This baseband is a tiny and unique independent computer system that runs inside your iPhone, it is separate to the main system that handles the applications (such as email and google maps) and it talks to the main part of the phone over an internal communications network. Think of it like a cable modem or other peripheral that is attached to your home PC that needs occasional updates. When a software update is released and presented to you within iTunes the baseband is sometimes updated (to fix bugs or add new features). The 2.2 update for the iPhone 3G contains such an update, so running the vanilla updater straight away with iTunes will reprogram and update the baseband. This could be bad for certain people, depending on your ultimate aim.
  #19  
Oud 24 December 2008, 01:51
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0.2]
» Windows
 
Geregistreerd: 7 September 2008
Berichten: 19
Standaard

Mensen een betrouwbare webwinkel graag voor een turbosim op fw 2.2
  #20  
Oud 24 December 2008, 08:46
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 May 2008
Locatie: zuid-holland
Berichten: 170
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door revl Bekijk bericht
Mensen een betrouwbare webwinkel graag voor een turbosim op fw 2.2
heb je niks aan: er is geen kaartje dat stabiel werkt op fw 2.2!
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Simkaart Telenet probleem claes dirk Telenet 14 5 January 2013 02:23
iPhone: Iphone probleem: Simkaart etc? djbosanac Jailbreak 7 14 March 2011 00:03
Antenne probleem iPhone 4 komt door kortsluiting simkaart breaksblue iPhone algemeen 7 8 August 2010 02:46
iPhone 3GS: wisselen simkaart probleem forumzoeker Unlock 18 31 January 2010 00:20
Simkaart probleem cyanide Archief 1 2 February 2008 22:00

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:05.