naamweergave bij beller

naamweergave bij beller discussie in Jailbreak apps en thema's forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb twee iPhones (dwz, een van mijn partner). De ene telefoon gebruikt KPN, de andere gebruikt T-Mobile. beide telefoons zijn langs dezelfde wegen geactiveerd. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Jailbreak en Unlock > Jailbreak apps en thema's
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 5 March 2008, 10:07
» iPhone US 8GB [FW: 2.0.2]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 September 2007
Berichten: 38
Standaard naamweergave bij beller

Ik heb twee iPhones (dwz, een van mijn partner). De ene telefoon gebruikt KPN, de andere gebruikt T-Mobile. beide telefoons zijn langs dezelfde wegen geactiveerd. De laatste stap was via iTunes naar 1.1.4 (restore) en dan Ziphone onder OSX. Beide toestellen hebben dezelfde internationale instellingen en een adresboek waarin iedereen staat volgens de syntax +316xxxxxxxx. Vreemd genoeg geeft de T-Mobile telefoon alleen bij bepaalde mensen de naam in het scherm weer. Bij andere bellers komt het nummer in beeld als 06xxxxxxxx, terwijl in het adresboek de naam als +316xxxxxxxx staat. Die twee worden niet herkend als een match. Wel bij sommigen, niet bij iedereen. Bij SMS wordt het nummer overigens altijd wel herkend.

Zou dit aan de provider kunnen liggen gezien het feit dat alle instellingen verder identiek zijn? De KPN iPhone doet het namelijk altijd goed en geeft altijd netjes de naam weer als een bekende belt.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 5 March 2008, 10:25
» iPhone US 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 10 December 2007
Berichten: 3
Standaard

Hier precies hetzelfde probleem!! Ook ik maak gebruik van T-Mobile. Heb al meerdere opties geprobeerd maar het blijft maar half werken. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van +316xxxxxxx geeft hij bij een bepaald aantal personen de naam juist weer, bij anderen weer niet. Dit is ook het geval wanneer ik bij iedere contactpersoon gebruik maak van 06xxxxxxxx. In dit laatste geval herkend de iPhone ook niet van wie een sms afkomstig is en geeft hij deze weer als +316xxxxxxx. Heel vreemd en ik kom er niet uit.
  #3  
Oud 5 March 2008, 10:37
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi + 3G 16GB [FW: 4.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 October 2007
Berichten: 246
Standaard

Ah, hier zat ik me ook zojuist over te verbazen. Tevens T-Mobile hier.
  #4  
Oud 5 March 2008, 19:06
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 January 2008
Berichten: 15
Standaard

hetzelfde probleem. maar dan met vodofone hier.
  #5  
Oud 5 March 2008, 19:09
sjoran's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Zilver) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 October 2007
Locatie: Zutphen
Berichten: 201
Stuur een bericht via MSN naar sjoran
Standaard

Hebben jullie allemaal nummerherkenning geinstalleerd van ifoneguide..????

Ik heb nl. T-mobile en dit geinstallerd en nergens last van
__________________
Iphone 3G 16GB WIT simlock-vrij..!!!!
  #6  
Oud 5 March 2008, 19:10
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 January 2008
Berichten: 15
Standaard

ja. nummerherkenning van ifoneguid repo geinstalleerd.
  #7  
Oud 5 March 2008, 19:11
sjoran's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Zilver) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 October 2007
Locatie: Zutphen
Berichten: 201
Stuur een bericht via MSN naar sjoran
Standaard

HHhmmmm.......das vreemd, welke firmware versie draai je..?? en welke unlock methode heb je gebruikt..???
  #8  
Oud 5 March 2008, 19:12
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 31 January 2008
Berichten: 15
Standaard

1.1.4 met ziphone 2.5
  #9  
Oud 5 March 2008, 19:14
Stiruam's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 7.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 October 2007
Berichten: 2.065
Standaard

Hier ook vodafone maar het werk nogsteeds niet... Bagger... Handmatig en iFonguide niks doet het... Op alle versies van 1.1.3 (nate, dev, ZiPhone)

Greetz, Stiruam
  #10  
Oud 5 March 2008, 19:18
sjoran's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 64GB (Zilver) [FW: 8.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 October 2007
Locatie: Zutphen
Berichten: 201
Stuur een bericht via MSN naar sjoran
Standaard

Wat je nog kan doen is dat als je gebeld word door een nummer die je al in je telefoon hebt staan alleen anders, deze toevoegen aan de desbetreffende contactpersoon......... is wel even werk maja als je het een weekje volhoud word wel het gros van je nummers herkent......

Zo heb ik het gedaan op 1.1.1, ma nadat ik geupdate heb en nummerherkenning geinstallerd heb, heb ik nergens last van.

Heb je trouwens wel bij landinstellingen alles op nederlands staan..???
  #11  
Oud 5 March 2008, 21:14
» iPhone NL 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 November 2007
Berichten: 36
Standaard

Heb ik ook met sommige telefoonnummers.
Ik heb een 1.1.3 iphone met NL taalpakket

alle nummers zijn ingevoerd als zijnde +31xxxxxx
Dit werkt bij een aantal nummers inderdaad niet.
Het veranderen van de +31 notatie in dan gewoon het volledige 06 nummer zorgt er dan voor dat de naam WEL juist wordt weergegeven.

Het enige wat ik kan verzinnen is dat die paar nummers die NIET volgens de +31 methode werken allemaal een pre-pay telefoonnummer bevatten waar de optie butenland bellen/gebeld worden uitgeschakeld is.
misschien is dat de reden dat de iphone ze niet (juist) herkend.
  #12  
Oud 8 March 2008, 08:46
» iPhone US 8GB [FW: 2.0.2]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 September 2007
Berichten: 38
Standaard

ik heb 1.1.4 unlocked met ziphone 2.5b. Ik heb die fix van repoguide nog niet gevonden. Staat dat gewoon in Installer?
  #13  
Oud 16 March 2008, 05:47
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 March 2008
Berichten: 11
Standaard

Ik heb dezelfde problemen, wat heel irritant is. Want dan bellen mensen en heb je geen flauw idee wie er aan de lijn hangt.

Het gaat hier trouwens om Vodafone (AU) .. en inkomende berichten met +61 4 xxx en gesprekken 04 xxx
  #14  
Oud 16 March 2008, 07:43
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Ik heb dit ook gehad. Heb op een gegeven moment zelfs mijn hele contactlijst (via importeren en exporteren in Excel) aangepast, resultaat: nada.
Wat bij mij hielp is het een paar keer uninstallen en installen van de nummerfix van iFoneguide (@Spikes: al gevonden inmiddels denk ik?) tot het wel werkte. Een snelle check of het gaat werken is even een NL-06-nummer intoetsen. Zet ie der () omheen, dan werkt het nog niet.....
Oh ja, en ik heb NIET een volledige herstart gedaan, dus mijn iPhone niet met de slider uitgezet. Alleen Install, homeknop, ontgrendel en klaar.
__________________
=> geen vragen via PB svp Zoeken op het forum geen vragen via PB svp <=
  #15  
Oud 16 March 2008, 08:32
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 March 2008
Berichten: 11
Standaard

Kan je dit even iets duidelijk uitleggen. Ik krijg namelijk geen haakjes (bij zowel een AU / een NL Nummer). Maar het werkt niet. Als ik gebeld wordt dan staat er gewoon 04 xxxx ..

Maar als ik een nummer intyp dan krijg ik wel +61 4 15 xxxxx (dus 0415 xxxx) wordt raar vergegeven is dit verkeerd of juist goed?
  #16  
Oud 16 March 2008, 12:08
ButcherJF's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 64GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 November 2007
Locatie: Er gaat niets boven Groningen
Berichten: 3.585
Send a message via twitter to ButcherJF
Standaard

Ik kan dat bij jou niet verklaren, helaas. Mijn check was gebaseerd op eigen waarneming -op míjn GSM dus. Ik zag -op mijn GSM weer dus- ook bij de ontvangen en verzonden SMS-jes de naam ineens staan ipv een nummer als het goed ging. Kennelijk werkt deze check niet bij iedereen?
De weergave lijkt me trouwens juist.
De fix is gebaseerd op de NL-manier van nummeropbouw, misschien is die in Australië zo anders dat ie het daarom niet doet? Hierop doorredenerend, als je de fix uninstalled, 'doen' de Australische nummers het dan wel?
  #17  
Oud 18 March 2008, 13:45
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 November 2007
Locatie: Leeuwarden
Berichten: 46
Standaard

Ik heb Vodafone en bij werkt die naamweergave ook niet.
Het nummer in de display precies heztzelfde als bij mijn contacten staat:
+31

Bij 1.1.2. was het wel goed, maar na de update naar 1.1.4 dus niet.
Al 2 keer de nummer weergave ingeinstalleerd van de ifoneuide/114

Vreemd............
  #18  
Oud 18 March 2008, 14:51
ArB's schermafbeelding
ArB ArB is offline
iPhone(club) Guru
» iPhone US 8GB [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 8 November 2007
Locatie: Rotterdam
Berichten: 2.523
Standaard

zet je wel je region op nederlands ?
__________________
Origineel: iPhone US 1.0.2 OTB BL3.9 | Huidige firmware: 3.X | Bootloader: 3.9 | Baseband: 04.05.04_G

Zoek in de WIKI voor 99% van alle antwoorden.
Op persoonlijke berichten met vragen over de iPhone reageer ik niet. Gebruik hiervoor het forum. Ik ben geen helpdesk.
  #19  
Oud 18 March 2008, 16:14
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.3.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 12 November 2007
Locatie: Leeuwarden
Berichten: 46
Standaard

Ja, de regionotatie staat op nederland....
  #20  
Oud 19 March 2008, 07:45
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 March 2008
Berichten: 11
Standaard

Ik had even gegoogled op Australia + iPhone en toen kwam het natuurlijk gelijk naar voren, andere patch werkt prima !
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
geblokeerde beller:S ozariphone T-Mobile 23 3 November 2011 08:38
Ruis bij andere beller bebob96 iPhone algemeen 0 16 February 2011 12:50
Geweigerde beller hommerke iPhone algemeen 6 3 January 2011 13:11
Geblokkeerde beller....vraagje Cynt76 iPhone algemeen 5 27 October 2010 12:26
Nummer-/naamweergave... J0nes Archief 2 29 March 2008 19:31

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:08.