Vodafone datalimiet

Vodafone datalimiet discussie in Vodafone forum; ( verdwijnt na registratie ) Thanks, nou dat hoop ik dan maar. Ik heb zelf een Vodafone abonnement genomen om van het gezeur met internet af te zijn, dan heb ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Vodafone
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #21  
Oud 2 June 2010, 01:41
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 May 2010
Berichten: 160
Standaard

Thanks, nou dat hoop ik dan maar. Ik heb zelf een Vodafone abonnement genomen om van het gezeur met internet af te zijn, dan heb ik geen zin in belachelijk lage datalimieten...
Gesponsorde links
Advertentie
Advertentie

  #22  
Oud 2 June 2010, 02:03
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 91
Stuur een bericht via MSN naar cyber2001 Stuur een bericht via Skype™ naar cyber2001 Send a message via twitter to cyber2001
Standaard

Het gemiddelde gebruik bij vodafone internet blox / mobiel internet is: ~500 mb x 10 = 5GB.
Echter in mijn werk heb ik meegemaakt, en dit is niet gelogen, een mobiele verbinding waar 100GB gedownload was in 20 dagen. Vodafone heeft hier echter niets over gezegd. Wel hebben wij dat betreffende nummer stil gezet, voor een periode van een maand om problemen te voorkomen.
Prive heb ik een abo 100 euro + internet blox. Hier ga ik vaak over de 5 GB data verkeer per maand en ik heb nog nooit iets gehoord. Wel heb ik toch maar wat extra informatie vergaard bij vodafone. De afdeling Data geeft aan dat er niet op datalimieten wordt gelet. Waarom niet? Omdat dit een onbegonnen werk is. Wel wordt er gelet op het soort gebruik, dwz als je je particuliere simkaart gebruik in een HSDPA modem of router en je wordt gesnapt wordt je verbinding uit gezet en contact met je gezocht.

Kleine tip van Jip: Als je als zakelijke gebruiker een mobiele dataverbinding hebt van Vodafone wordt je verbinding geknepen en gecomprimeerd. De zakelijke " mast" die vodafone gebruikt: office.vodafone.nl. De snelheid die je maximaal ontvangt is: 0,5mbit down om 0,2mbit up. Vind je deze verbinding te traag kan je bij vodafone het verzoek indienen om de verbindingsmast te wijzigen naar: live.vodafone.com. Deze mast is ongelimiteerd en geeft je maximaal: 7,2Mbit download om 1,5Mbit.

Voor degene die tetheren via de iphone: De iphone 3GS komt op het vodafone netwerk op het live.vodafone.com niet hoger uit dan 3 Mbit down en 0,5Mbit up. Nogsteeds snel maar een Nokia E72 komt gemiddeld op op 6Mbit down en 1Mbit up.

De snelheid van 3G/HSDPA hangt af van de volgende punten:

- Drukte op de paal
- Afstand tot de paal
- APN (naam van de zendmast)
- Hardware ( oude(re) hardware is/zijn gelimiteerd en zullen dus nooit sneller kunnen gaan, ook niet via een firmware update)
- Richting waar de zendpaal en ontvangst antenne naar toe richten.
  #23  
Oud 2 June 2010, 03:15
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 May 2010
Berichten: 160
Standaard

Geweldige info, thanks! Als ik op jouw verhaal af ga zal ik met mijn abonnement niet snel in de problemen komen wat betreft datagebruik!
  #24  
Oud 8 June 2010, 17:05
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 February 2010
Locatie: Uitgeest
Berichten: 21
Stuur een bericht via MSN naar Ruben Verhoef
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Recycle Bin Bekijk bericht
Na 460MB ben ik er zonder pardon of melding afgeflikkerd. Ik had ineens geen internet via 3G meer en dus is m'n beltegoed ook direct op.

Voor alle prepaid gebruikers, houd hier rekening mee. ~460MB is het limiet.

Dit is mij vandaag ook overkomen na 420 MB.
ik zat op de fiets en opeens kreeg ik een smsje dat ik nog heel weinig beltegoed had ik had die ochtend nog 19.10
ik op school kijken hebben ze me blox uitgeschakeld en m'n beltegoed geplundert

dit vind ik echt niet kunnen ik ga vodafone hierover bellen.

PS: weet iemand een goed alternatief voor vodafone? ik wil graag prepaid blijven gebruiken voor sms en bellen (omdat ik dat niet vaak doe) en een vast bedrag per maand voor internet.
alvast bedankt!

Ruben
  #25  
Oud 9 June 2010, 16:15
TrOjAn.'s schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 June 2010
Locatie: Belgi
Berichten: 26
Stuur een bericht via ICQ naar TrOjAn. Stuur een bericht via Instant Messenger naar TrOjAn. Stuur een bericht via MSN naar TrOjAn. Stuur een bericht via Yahoo naar TrOjAn. Stuur een bericht via Skype™ naar TrOjAn. Send a message via twitter to TrOjAn.
Wink

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ruben Verhoef Bekijk bericht
PS: weet iemand een goed alternatief voor vodafone? ik wil graag prepaid blijven gebruiken voor sms en bellen (omdat ik dat niet vaak doe) en een vast bedrag per maand voor internet.
alvast bedankt!

Ruben
mobile vikings
__________________
Geld verdienen door op advertenties te klikken?http://www.bitly.nl/a2aa09
  #26  
Oud 9 June 2010, 16:24
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 14 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.374
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TrOjAn. Bekijk bericht
En daar is een Nederlander nu eens helemaal niets mee.
  #27  
Oud 9 June 2010, 19:52
TrOjAn.'s schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 June 2010
Locatie: Belgi
Berichten: 26
Stuur een bericht via ICQ naar TrOjAn. Stuur een bericht via Instant Messenger naar TrOjAn. Stuur een bericht via MSN naar TrOjAn. Stuur een bericht via Yahoo naar TrOjAn. Stuur een bericht via Skype™ naar TrOjAn. Send a message via twitter to TrOjAn.
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bomans Bekijk bericht
En daar is een Nederlander nu eens helemaal niets mee.
Verhuis dan naar Belgie? Mooi land hoor ;-)

Ok nee sorry, had niet gezien dat je niet in Belgie woonde
  #28  
Oud 10 June 2010, 20:58
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 February 2010
Locatie: Uitgeest
Berichten: 21
Stuur een bericht via MSN naar Ruben Verhoef
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ruben Verhoef Bekijk bericht
Dit is mij vandaag ook overkomen na 420 MB.
ik zat op de fiets en opeens kreeg ik een smsje dat ik nog heel weinig beltegoed had ik had die ochtend nog 19.10
ik op school kijken hebben ze me blox uitgeschakeld en m'n beltegoed geplundert

dit vind ik echt niet kunnen ik ga vodafone hierover bellen.

PS: weet iemand een goed alternatief voor vodafone? ik wil graag prepaid blijven gebruiken voor sms en bellen (omdat ik dat niet vaak doe) en een vast bedrag per maand voor internet.
alvast bedankt!

Ruben


Vodafone gebeld heb 10 euro teruggekregen ze bellen morgen terug of ik de rest terugkrijg.

ik ga misschien een abbo nemen maar t-mobile heeft lage snelheden en slecht netwerk.
vodafone heeft een goed netwerk goede snelheden maar de FUP.
weet iemand of het bij een abbo minder gezeik geeft?
  #29  
Oud 10 June 2010, 21:01
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 October 2009
Locatie: Hoofddorp
Berichten: 91
Stuur een bericht via MSN naar cyber2001 Stuur een bericht via Skype™ naar cyber2001 Send a message via twitter to cyber2001
Standaard

@Ruben verhoef lees iets hoger naar mijn commentaar over hoe het bij de abbo geregeld wordt.

Groetjes
  #30  
Oud 10 June 2010, 21:51
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 April 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 378
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cyber2001 Bekijk bericht
@Ruben verhoef lees iets hoger naar mijn commentaar over hoe het bij de abbo geregeld wordt.

Groetjes
Ik geloof dat dat ook alleen met prepaid zo is.

Maargoed, neem een abbo..for the love of god..
  #31  
Oud 11 June 2010, 00:28
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 14 February 2010
Locatie: Uitgeest
Berichten: 21
Stuur een bericht via MSN naar Ruben Verhoef
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door cyber2001 Bekijk bericht
@Ruben verhoef lees iets hoger naar mijn commentaar over hoe het bij de abbo geregeld wordt.

Groetjes
Ik bedoel het bel+Sms+web abonnement van vodafone dus niet met een blox
weet iemand of je hier ook zoveel gezeik mee krijgt over datalimiet.
ik download ''max.'' 500MB P/m.
volgens I Xyzyx I:

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door I Xyzyx I
Overigens is het bij abonnementen wel een stuk ruimer.. moest je nou een paar gig per maand gaan downloaden door tethering dan kan ik het me voorstellen dat je problemen krijgt.. maar over het algemeen hoor je over de abonnement houders niet zo heel veel over het internet.. Prepaid daarin tegen..
heeft iemand hier ervaring mee?
  #32  
Oud 11 June 2010, 23:56
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 June 2010
Locatie: Bij Eindhoven
Berichten: 92
Standaard

Heb nog nooit problemen gehad hiermee..
  #33  
Oud 13 June 2010, 00:57
moose's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 April 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 53
Stuur een bericht via ICQ naar moose Stuur een bericht via MSN naar moose Stuur een bericht via Yahoo naar moose
Standaard

Iphone en prepaid? Dat is een BMW met een scooter motor, iPhones horen bij abonnemeneten, Vodafone had tot een maand geleden de Super Sim Only 13,49 per maand 200 minuten bellen en 400 SMS/MMS + onbeperkt internet op 3.6 Mbps/down en 1.5 Mbps/up. Dit is dan toch goedkoper dan prepaid?

Er staat wel in sectie te koop bij accessoires een Super Sim gratis te overname.
  #34  
Oud 13 June 2010, 10:07
» iPhone SE 64GB (Space Grijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 15 March 2010
Berichten: 49
Standaard

ik weet niet of ik een link verwijzing kan doen maar mop Tweakers staat een stuk over
het internetten mobiel, ook van vodafone,
die doen een limiet opleggen als je een paar keer 10 x gemiddeld overschrijd,

succes mij bevalt Vodafone goed met mijn Iphone,
ik had eerst ook prepaid met Blox maar abo is toch makkelijker.
  #35  
Oud 13 June 2010, 13:06
moose's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 April 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 53
Stuur een bericht via ICQ naar moose Stuur een bericht via MSN naar moose Stuur een bericht via Yahoo naar moose
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door samson1a Bekijk bericht
ik weet niet of ik een link verwijzing kan doen maar mop Tweakers staat een stuk over
het internetten mobiel, ook van vodafone,
die doen een limiet opleggen als je een paar keer 10 x gemiddeld overschrijd,

succes mij bevalt Vodafone goed met mijn Iphone,
ik had eerst ook prepaid met Blox maar abo is toch makkelijker.
1 halve Terrabyte of 500 Gigabyte is het data limiet. Ga je hier over heen dan krijgt men een brief of belletje met de vraag of een ander abonnement mischien beter is.
  #36  
Oud 5 July 2010, 15:53
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 March 2009
Locatie: Almere Stad
Berichten: 206
Stuur een bericht via ICQ naar bbgt Stuur een bericht via Instant Messenger naar bbgt Stuur een bericht via MSN naar bbgt Stuur een bericht via Yahoo naar bbgt Stuur een bericht via Skype™ naar bbgt Send a message via twitter to bbgt
Standaard

Dataverkeer Vodafone:
In de rekeningspecificatie die ik vandaag ontving valt mee (wellicht beetje laat..)
dat er bij Data/Dataverkeer/Omschrijving allerlei ANP'S (?) worden gebruikt.
Ik ben gewoon nieuwsgiering:
live.vodafone.offnet
live.vodafone.onnet
high.vodafone.com
Why?
Ook word ik bij Content/Vodafone Live! Content belast voor Welcomes Tunes
Was is dat? Iemand?
__________________
....i.c.m. een Tele2 sim only 1GB en 100 bel/sms
  #37  
Oud 5 July 2010, 18:16
moose's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone  
» Windows
 
Geregistreerd: 27 April 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 53
Stuur een bericht via ICQ naar moose Stuur een bericht via MSN naar moose Stuur een bericht via Yahoo naar moose
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bbgt Bekijk bericht
Dataverkeer Vodafone:
In de rekeningspecificatie die ik vandaag ontving valt mee (wellicht beetje laat..)
dat er bij Data/Dataverkeer/Omschrijving allerlei ANP'S (?) worden gebruikt.
Ik ben gewoon nieuwsgiering:
live.vodafone.offnet
live.vodafone.onnet
high.vodafone.com
Why?
Ook word ik bij Content/Vodafone Live! Content belast voor Welcomes Tunes
Was is dat? Iemand?
Welcomes Tunes zijn muziekjes of geluidjes tijdens de overganstoon als iemand jou belt.

Offnet en on net heeft te maken met je Internet verbinding
  #38  
Oud 9 July 2010, 12:52
Bertje's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 4 March 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 157
Standaard

Ik heb een vraagje mbt mijn vodafone abbo..

Ik heb nu MMS functie ingesteld op me iphone, maar wanneer ik nu naar mijn sms ga staat daar automatisch dat fototoestelletje. Stuurt hij nu elk smsje wat ik wil sturen door als MMS? (als ik een groeps sms wil sturen staat er nu ook groeps mms) Want dan zullen de kosten lekker hoog oplopen..
  #39  
Oud 10 July 2010, 12:06
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 June 2010
Locatie: Haarlem, Noord Holland
Berichten: 53
Standaard

Ik heb ook een Vodafone abbonement afgesloten, deze gaat begin september van start.
Geen supersim maar een Vodafone 170 abb.
Ik krijg binnenkort mijn iPhone 4 dus dat zal wel lekker werken denk ik!
Iemand uit de buurt van Haarlem die mij kan vertellen welke snelheden er worden bereikt?
  #40  
Oud 10 July 2010, 16:13
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 April 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 378
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Arjan29 Bekijk bericht
Ik heb ook een Vodafone abbonement afgesloten, deze gaat begin september van start.
Geen supersim maar een Vodafone 170 abb.
Ik krijg binnenkort mijn iPhone 4 dus dat zal wel lekker werken denk ik!
Iemand uit de buurt van Haarlem die mij kan vertellen welke snelheden er worden bereikt?
In Amsterdam ga ik niet lager dan 320kB/s en mijn hoogste is 439kB/s. In principe dus goed snel
Reageren

Labels
blox internet, iphone 3gs, vodafone


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Datalimiet sparky07 T-Mobile 1 11 January 2011 16:54
Datalimiet bij KPN ?? bramk KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 3 29 November 2010 20:24
Slim gebruik datalimiet eugje iPad algemeen 2 13 November 2010 17:19
Vodafone datalimiet: hoe besparen joannawed Vodafone 2 15 October 2010 11:45
Simonly met onbeperkt datalimiet joeprutgers Overige providers Nederland 2 18 July 2008 20:33

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:05.