MobileMe + niet T-mobile abo

MobileMe + niet T-mobile abo discussie in Overige providers Nederland forum; ( verdwijnt na registratie ) Hi, Ik heb ooit, toen ik verminderd toerekeningsvatbaar was, een .Mac abonnement afgesloten. Tot op heden heb ik daar weinig profijt van gehad omdat het ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Overige providers Nederland
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 15 July 2008, 11:47
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 July 2008
Berichten: 4
Question MobileMe + niet T-mobile abo

Hi,

Ik heb ooit, toen ik verminderd toerekeningsvatbaar was, een .Mac abonnement afgesloten. Tot op heden heb ik daar weinig profijt van gehad omdat het altijd supertraag was. Dat lijkt nu beter te zijn.

Mijn vraag is nu of je het synchroniseren via MobileMe alleen kunt doen als je een officieel T-mobile abonnement hebt, of dat het ook werkt met andere data-abonnementen. Ik zit er namelijk over te denken om een iPhone3G uit Zwitserland te halen, en ben niet echt enthousiast over T-mobile.

Groet!


Peerke
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 15 July 2008, 12:08
Nikooos's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Tilburg
Berichten: 3.183
Standaard

lijkt me niet dat het syncen ook maar iets te maken heeft met de provider.
  #3  
Oud 15 July 2008, 12:10
» iPhone NL 16GB [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 July 2008
Berichten: 23
Standaard

Inderdaad, MobileMe gaat niet via T-Mobile maar via internet, en als je nu verbonden bent met Wi-Fi, of met een 3G netwerk, beide is het internet.

Lijkt mij dus dat het geen probleem is om een andere provider te gebruiken.
  #4  
Oud 15 July 2008, 12:16
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 July 2008
Berichten: 4
Standaard

Dat leek me ook, maar Apple zou natuurlijk het synchroniseren kunnen beperken tot de IP-ranges van de providers die officieel de iPhone ondersteunen. Dat lijkt me typisch zo'n consumentonvriendelijke beperking waarmee de iPhone wel meer te maken heeft (al zal dat bij roaming wel weer de nodige problemen opleveren).

Maar het argument van Wi-Fi klinkt vrij overtuigend, dus zal het inderdaad wel gewoon werken. Bedankt!
  #5  
Oud 16 July 2008, 01:17
» iPhone UK 16GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 March 2008
Berichten: 117
Standaard

zoals al werd aangegeven; de provider heeft niets te maken met mobileme. Je moet alleen rekenen dat wanneer jij een import iphone 3g koopt en laten we zeggen dat die simlock vrij is. Ga je gebruik maken van een andere provider dan tmobile die bieden geen 2 mb snelheid aan en niet belangrijk om te vergeten; ONBEPERKT. dus wil jij mobileme gebruiken; met een bundeltje van bijv; vodafone, internet voor een tientje is mobileme nog rete traag. Dus zul je alle tijden (wil je een snelle verbingen willen) gebruik moeten maken van Wi-Fi/hotspots..Tsja..al die moeite..
  #6  
Oud 16 July 2008, 10:52
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 11 July 2008
Berichten: 4
Standaard

Vodafone heeft inderdaad niet dezelfde snelheid voor 10 euro per maand:

Citaat:
Vodafone levert een snelheid tot wel 3600 Kbps voor downloaden en 384 Kbps voor uploaden.(Afhankelijk van je toestel)
Kosten internet op je mobiel

Het internet is dus sneller, bereik is beter, maar het grootste voordeel is dat ik niet twee jaar vastzit aan het abonnement. Dus als bellen/internetten over een jaar goedkoper is, profiteer ik daar ook nog van. En uiteindelijk is het maar een beetje duurder (ik ga in mijn berekening even uit van de Belgische iPhone, maar de Zwitserse is nog goedkoper).

16GB iPhone 3G
Kosten T-mobile: 24*44.95+26.25+79.95 = 1185 euro
Kosten SIM only Vodafone: (30+9.50)*24+620 = 1568 euro (1 jaar 1094 euro)

Daarom vond ik het wel het overwegen waard, maar wellicht vergis ik me ergens... en natuurlijk moet ik even wachten op een SIM-unlock.
Reageren

Labels
iphone3g, mobileme, simlockvrij, zwiterland


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
prijsvergelijking abo T-mobile en Vodafone jongens026 Koopinformatie Nederland 4 5 September 2009 05:16
2 jarig abo T-Mobile DaSamba T-Mobile 9 21 June 2009 18:00
T-mobile Abo Carlos02 T-Mobile 5 22 March 2009 01:57
T-mobile abo! fav-o T-Mobile 2 16 March 2009 20:09
T-Mobile Abo wirehub Archief 1 23 August 2008 13:20

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:22.