Telefoon als 3G-Modem bij proximus en mobistar

Telefoon als 3G-Modem bij proximus en mobistar discussie in Mobistar forum; ( verdwijnt na registratie ) Citaat: [h1]Telefoon als 3G-modem bij Proximus en Mobistar[/h1] [h2]Operators hebben geen bezwaar tegen 'tethering'[/h2] 18 juni 2009 | Pieterjan Van Leemputten In tegenstelling tot bijna ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Belgi > Mobistar
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 21 September 2009, 17:10
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard Telefoon als 3G-Modem bij proximus en mobistar

Citaat:
[h1]Telefoon als 3G-modem bij Proximus en Mobistar[/h1]
[h2]Operators hebben geen bezwaar tegen 'tethering'[/h2]
18 juni 2009 | Pieterjan Van Leemputten
In tegenstelling tot bijna elke buitenlandse operator maken Proximus en Mobistar geen problemen van tethering. Hierbij kan een smartphone met data-abonnement het 3G of Edge-signaal omzetten naar Wi-Fi (of Bluetooth), zodat je met een laptop mobiel kunt surfen.

Beide operatoren bevestigen aan onze redactie dat ze de methode niet blokkeren en dat er geen extra kosten aan verbonden zijn. Dat wil zeggen dat als je in het data-abonnement voor je smartphone een limiet van pakweg tweehonderd megabyte hebt, dit volume evengoed kan gebruikt worden voor surfen op een laptop.
De meeste smartphones bieden dit niet standaard aan. Daarom moet je eerst een speciale applicatie downloaden voor je telefoon.
Base niet
Base laat weten dat het de dienst momenteel niet aanbiedt op zijn Edge-netwerk. Het bekijkt wel de opties en beslist later of het tethering zal aanbieden.
Door een Edge- of 3G-signaal om te zetten naar Wi-Fi moet je bijvoorbeeld geen speciale usb-stick of een apart data-abonnement aanschaffen. Mobistar biedt dit momenteel aan onder de naam Internet Everywhere. De tegenhanger bij Proximus heet Mobile Internet.

Iphone
Tethering is relatief onbekend in ons land. Toch kan dat binnenkort veranderen. Zo voorziet de 3.0-software van de Iphone die mogelijkheid. Toch zal de Belgische Iphone (elk niet-gehackt model) deze mogelijkheid voorlopig niet hebben. Mobistar wil de functie eerst commercialiseren alvorens haar op dit toestel aan te bieden.

Datalimiet
In het buitenland wordt tethering zeer stiefmoederlijk behandeld door de operatoren. Dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat er onbeperkte data-abonnementen beschikbaar zijn. Een laptopgebruiker zou zo dus ettelijke gigabytes kunnen downloaden, waar een Belgische gebruiker botst op de limiet.
bron:Telefoon als 3G-modem bij Proximus en Mobistar - news - ZDNet - pagina: 1


Moraal van het verhaal: ze willen er bij mobistar geld uitslaan, want geen bezwaar maar het toch niet toelaten...
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 21 September 2009, 21:52
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 November 2008
Berichten: 80
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kal_el Bekijk bericht
bron:Telefoon als 3G-modem bij Proximus en Mobistar - news - ZDNet - pagina: 1


Moraal van het verhaal: ze willen er bij mobistar geld uitslaan, want geen bezwaar maar het toch niet toelaten...
ja hoe zou je zelf zijn... een bedrijf dient winst te maken.
  #3  
Oud 21 September 2009, 22:29
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mindblower008 Bekijk bericht
ja hoe zou je zelf zijn... een bedrijf dient winst te maken.
ja maar dan moeten ze niet naar buiten komen dat ze geen probleem hebben met tethering.
Maar eerlijk zeggen dat ze het niet graag toelaten omdat het het netwerk belast.

Om het ff van de pot te rukken:
"we hebben geen problemen met auto's die vervuilen, maar vanaf morgen verbieden we het"

snap je mijn punt?
  #4  
Oud 5 February 2010, 18:28
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 December 2009
Locatie: Bredene, Belgi
Berichten: 36
Standaard

Ik vind het bullshit. Ik betaal voor mijn 2giga data, als ik dat nu via mijn iphone verbruik of via computer dat is mijn zaak. Als 2giga hun netwerk overbelast dan moeten ze niet aanbieden wat ze niet kunnen waarmaken.
  #5  
Oud 8 February 2010, 11:55
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 December 2009
Locatie: Bredene, Belgi
Berichten: 36
Standaard

Tethering zou mogelijk zijn via mobistar, maar bij mij staat het niet bij mijn verbindingsmogelijkheden. Is er iemand die hier raad op weet? Ik had gelezen dat het iets te maken heeft met de carrier? Ik heb nu mobistar 5.0 en dat zou 5.1 moeten zijn, maar hoe verkrijg je die?
  #6  
Oud 20 February 2010, 13:41
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 49
Standaard

Ze hebben er zogezegd geen probleem mee maar het is ook niet mogelijk.
  #7  
Oud 20 February 2010, 14:19
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 December 2009
Locatie: Bredene, Belgi
Berichten: 36
Standaard

Heb onlangs een mailtje gestuurd naar Mobistar met de vraag of ik kon tetheren... Het antwoord was neen. Proficiat Mobistar, als mijn contract ten einde is binnen enkele maanden ga ik naar Proximus. (Niet dat ze er van wakker gaan liggen...)
  #8  
Oud 20 February 2010, 19:21
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arvidvp Bekijk bericht
Heb onlangs een mailtje gestuurd naar Mobistar met de vraag of ik kon tetheren... Het antwoord was neen. Proficiat Mobistar, als mijn contract ten einde is binnen enkele maanden ga ik naar Proximus. (Niet dat ze er van wakker gaan liggen...)
Officieel kan het niet, maar kan toch zeggen dat het werkt.
Heb dit een paar weken geleden gedaan met mijn android toestel toen ik thuis zonder internet zat. Was wel niet bijster snel maar kan streek gebonden zijn.
  #9  
Oud 23 February 2010, 14:29
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 June 2009
Locatie: Belgi
Berichten: 11
Standaard

Als je es goed rondzoekt vind je heus wel de link naar de website waar je de juiste software kan afhalen. Dit zonder jailbreaken...
Ikzelf heb een iPhone 3G met mail&surf max van mobi* en gebruik mn tethering regelmatig. Het wordt idd nog niet gecommercialiseerd, maar het wordt zeker niet geblokeerd...
  #10  
Oud 14 March 2010, 12:10
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Berichten: 21
Standaard

Hello
iemand reeds tethering met Mobistar.
Of wanneer zal dit kunnen
zonder jailbrake
Bertje

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pj_316 Bekijk bericht
Als je es goed rondzoekt vind je heus wel de link naar de website waar je de juiste software kan afhalen. Dit zonder jailbreaken...
Ikzelf heb een iPhone 3G met mail&surf max van mobi* en gebruik mn tethering regelmatig. Het wordt idd nog niet gecommercialiseerd, maar het wordt zeker niet geblokeerd...
Kan je mij die site eens meedelen
ik heb niets gevonden
Bertje

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arvidvp Bekijk bericht
Heb onlangs een mailtje gestuurd naar Mobistar met de vraag of ik kon tetheren... Het antwoord was neen. Proficiat Mobistar, als mijn contract ten einde is binnen enkele maanden ga ik naar Proximus. (Niet dat ze er van wakker gaan liggen...)
Mobistar kan de pot op
willen geen service geven
en willen tethering niet toelaten
ga weg bij hen naar andere operator
Bertje

Laatst gewijzigd door King1987; 14 March 2010 om 17:26. Reden: edit knop gebruiken
  #11  
Oud 27 March 2010, 14:06
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 31 March 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 49
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pj_316 Bekijk bericht
Als je es goed rondzoekt vind je heus wel de link naar de website waar je de juiste software kan afhalen. Dit zonder jailbreaken...
Ikzelf heb een iPhone 3G met mail&surf max van mobi* en gebruik mn tethering regelmatig. Het wordt idd nog niet gecommercialiseerd, maar het wordt zeker niet geblokeerd...
En dit zonder je MMS functionaliteit te verliezen ? Laatste keer dat ik het probeerde verloor je gewoon MMS. Wel tethering+geen MMS of MMS+geen tethering was de keuze.
Tenzij er nu nieuwe profielen bestaan die wel beide toelaten ?
  #12  
Oud 8 April 2010, 23:08
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 November 2007
Locatie: Washington, DC
Berichten: 72
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pj_316 Bekijk bericht
Als je es goed rondzoekt vind je heus wel de link naar de website waar je de juiste software kan afhalen. Dit zonder jailbreaken...
Ikzelf heb een iPhone 3G met mail&surf max van mobi* en gebruik mn tethering regelmatig. Het wordt idd nog niet gecommercialiseerd, maar het wordt zeker niet geblokeerd...
Met FW 3.1.3?? Kan je me die website dan eens PM-en? Ik heb mn iPhone gedowngraded speciaal voor om tethering te kunnen gebruiken.. Ik lees overal dat het met 3.1.3 en mobistar NIET mogelijk is om te tetheren.

Let me know!
  #13  
Oud 13 April 2010, 06:36
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 May 2009
Locatie: Herentals, Belgi
Berichten: 35
Standaard

Dit wil ik ook wel weten, thetering bij mobi* met FW 3.1.3 ?????
  #14  
Oud 14 April 2010, 19:17
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Berichten: 21
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door g4ce Bekijk bericht
Dit wil ik ook wel weten, thetering bij mobi* met FW 3.1.3 ?????
Tethering met Mobistar en 3.1.3
niet mogelijk
Mobistar wil tetheren betalend
maken
il verandet van provider
Berthe
  #15  
Oud 23 June 2010, 00:36
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 November 2007
Locatie: Washington, DC
Berichten: 72
Standaard

Heb het ergens anders ook al gevraagd, maar niemand kan het antwoord met 100% zekerheid geven:

kan je tetheren met mobistar en ios4 (heb een iPhone 3G)?

Bedankt alvast!
  #16  
Oud 23 June 2010, 01:36
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.761
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door blupblup Bekijk bericht
Heb het ergens anders ook al gevraagd, maar niemand kan het antwoord met 100% zekerheid geven:

kan je tetheren met mobistar en ios4 (heb een iPhone 3G)?

Bedankt alvast!
Nope, met mobistar gaat het niet, met proximus en mobile vikings wel normaal gezien.(ik heb ook mobistar, heb in feite alle providers).

Ik moet eerlijk zeggen ik wel weet wat dat inhoud maar zo begot niet weten hoe dat juist werkt die tethring gedoe .
Heb het eens geprobeerd mee mijn proximus kaartje maar geen flauw idee wat ik moet doen.
  #17  
Oud 23 June 2010, 07:56
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 16 September 2009
Berichten: 21
Standaard tethering mobistar 3gs 3.1.3

Ik denk van over te stappen naar mobile viking ipv mobistar.
Blijkbaar gaat het tetheren zonder problemen.
zijn er nadelen aan dit netwerk? verpreiding bereikbaarheid tov mobistar.
bertje
heeft iemand reeds met ios4 +mobile viking de tethering zonder problemen?
  #18  
Oud 23 June 2010, 09:59
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 November 2007
Locatie: Washington, DC
Berichten: 72
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apotheosis Bekijk bericht
Ik moet eerlijk zeggen ik wel weet wat dat inhoud maar zo begot niet weten hoe dat juist werkt die tethring gedoe .
Heb het eens geprobeerd mee mijn proximus kaartje maar geen flauw idee wat ik moet doen.
Ik begrijp niet goed hoe je kan zeggen dat tethering met Mobistar niet werkt als je het niet eens weet hoe je het kan testen?
  #19  
Oud 23 June 2010, 15:18
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 20 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.761
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door bertjebb Bekijk bericht
Ik denk van over te stappen naar mobile viking ipv mobistar.
Blijkbaar gaat het tetheren zonder problemen.
zijn er nadelen aan dit netwerk? verpreiding bereikbaarheid tov mobistar.
bertje
heeft iemand reeds met ios4 +mobile viking de tethering zonder problemen?
Nadelen vind ik dat deze (iets) meer gaan plat liggen dan mobistar en ze hebben minder 3g bereik en geen mobile tv maar de meeste gebruiken dat niet, ik af en toe wel eens.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door blupblup Bekijk bericht
Ik begrijp niet goed hoe je kan zeggen dat tethering met Mobistar niet werkt als je het niet eens weet hoe je het kan testen?
Omdat je via de iphone naar de instellingen moet gaan om in te stellen; ik steek mijn proximus kaartje in en het staat er op tethring en daar kan je de gegeven dan van ingeven, bij mobistar verschijnt er helemaal nikske en ik heb wat gezocht via google en mobistar doet het (voorlopig) niet dus ik zeg u nogmaals; bij mobistar mag je er tot nu to naar fluiten, alleen mobile vikings en proximus doen dat (alleen van base weetk het niet).

Laatst gewijzigd door Bomans; 23 June 2010 om 15:24. Reden: Multi quote gebruiken aub!
  #20  
Oud 26 June 2010, 23:29
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 November 2007
Locatie: Washington, DC
Berichten: 72
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apotheosis Bekijk bericht
Omdat je via de iphone naar de instellingen moet gaan om in te stellen; ik steek mijn proximus kaartje in en het staat er op tethring en daar kan je de gegeven dan van ingeven, bij mobistar verschijnt er helemaal nikske en ik heb wat gezocht via google en mobistar doet het (voorlopig) niet dus ik zeg u nogmaals; bij mobistar mag je er tot nu to naar fluiten, alleen mobile vikings en proximus doen dat (alleen van base weetk het niet).
Je hebt helemaal gelijk
Maar het rare is dat het wl werkte op mijn iphone met 3.0.1 FW tot voor kort. Plots niet meer nu. Enfin, voor mij een reden om te jailbreaken. Jammer, want had daar eigenlijk niet veel zin in. Maar heb ook geen zin om een apart abo af te sluiten voor mobiel internet voor mn laptop.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Verbinding via telefoon (belbundel) of via Modem (Wi-Fi) paradagroenendijk Wi-Fi 0 28 March 2011 11:56
telefoon als bluetooth modem voor iPod touch koenverbruggen iPhone algemeen 5 2 January 2010 16:04
Belgi: 3G dekking mobistar/proximus Trench Overige providers Belgi 4 10 July 2009 00:03
Belgi: Datapakket Proximus/Mobistar Peter Overige providers Belgi 7 18 May 2008 10:57

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:30.