Wel geconnecteerd maar toch kan hij de server niet vinden

Wel geconnecteerd maar toch kan hij de server niet vinden discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb me onlangs een router aangeschaft (wifi) en die is nu ingesteld als switch. Alles ging heel vlot totdat ik plotseling geen mogelijkheid tot ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 27 December 2007, 20:58
topke's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 November 2007
Berichten: 322
Standaard Wel geconnecteerd maar toch kan hij de server niet vinden

Ik heb me onlangs een router aangeschaft (Wi-Fi) en die is nu ingesteld als switch. Alles ging heel vlot totdat ik plotseling geen mogelijkheid tot internet meer heb. Ik kan me volkomen verbinden met Wi-Fi via settings, maar als ik dan op safari wil gaan, iets doen in installer.. lukt het niet. In safari zegt hij dat hij de server niet kan vinden, en als ik mijn ip adres check is dat anders dan normaal. Ik heb al mijn iphone opnieuw opgestart, maar het werkt nog steeds niet.. Wat moet ik doen?

edit: ik heb de PXL MobileSafari Plugin onlangs gedownload en dan weer gedesinstalleerd.. Misschien ligt het daar aan? Voor dat ik dat installeerde ging Wi-Fi wel perfect...

Laatst gewijzigd door topke; 27 December 2007 om 21:03.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 27 December 2007, 21:02
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Berichten: 136
Standaard

Ditzelfde probleem heb ik dus ook , ik hoop dat iemand er snel mee komt;.....
  #3  
Oud 27 December 2007, 21:11
ironmanixs's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Locatie: Veldhoven
Berichten: 282
Stuur een bericht via Instant Messenger naar ironmanixs Stuur een bericht via MSN naar ironmanixs
Standaard

@darkmanx: maakte jij ook gebruik van de PXL MobileSafari Plugin ?

Welke firmware hebben jullie ?
__________________
  #4  
Oud 27 December 2007, 21:23
topke's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 November 2007
Berichten: 322
Standaard

1.1.1
En zou toch niet mogen liggen aan die plugin?..
  #5  
Oud 27 December 2007, 21:34
ironmanixs's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2007
Locatie: Veldhoven
Berichten: 282
Stuur een bericht via Instant Messenger naar ironmanixs Stuur een bericht via MSN naar ironmanixs
Standaard

- Werkt alleen safari niet, of werken alle netservices niet (zoals Youtube, iTunes) ?
- Heb je MAC-address beveiliging op je wireless router aan staan ?
  #6  
Oud 27 December 2007, 22:30
topke's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 November 2007
Berichten: 322
Standaard

Er werkt niets waarvoor je internet nodig hebt..
Ik kan nu niet onmiddelijk mijn router opties bekijken/wijzigen maar als het ervoor ging, waarom zou het nu dan niet gaan?

ik heb wel dit gevonden en zal het snel even doornemen:

de credits gaan naar viral_dna vanop modmyifone


"Safari can’t open the page because it can’t find the server."

If your iPhone is having troubles connecting to the Internet using Wi-Fi
but you have full or partial signal strength then this guide will help you fix the
problem causing this rather confusing and wide spread occurrence.

If you have a D-Link DI-625 router you will need to shut off the security or purchase a new router.

[SIZE=5]Let's Begin[/SIZE]

How to Quickly Fix DNS Settings on the iPhone:

1st off try this: Settings>General>Reset>Reset network settings.
If that does not work continue on.


With the iPhone turned on select "Settings" from the Springboard (iPhone Desktop)
Select the "Wi-Fi" and once the iPhone has shown your network in the list
press the Blue & White circular arrow next to it.

You should now be in the Wi-Fi settings menu for that connection.

You can try one of two options.

1. Under "DHCP" you can change the DNS servers
2. Under "Static" you can edit all of the information manually.

Option One
Try OpenDNS

Set your DNS to: 208.67.222.222, 208.67.220.220

Option Two:

Set the information under the static tab to the following:

IP Address: 192.168.1.150
Subnet Mask: 255.255.255.0
Router: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1


You may need to edit the Router and DNS address.
For the DNS address you can simply set it to the address listed in option one.
Or the Routers IP address.

For the Router Address you can find this in your Routers user manual or
by trying the address in your browser as you would any website.

Just type 192.168.1.1, or 192.168.0.1 or 192.168.1.255 or 192.168.0.3
etc etc...

If you are trying to Connect at work ask your systems Administrator.

Good Luck!
  #7  
Oud 27 December 2007, 22:35
iCulture's schermafbeelding
Administrator
» iPhone X 256GB (Zilver) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 512GB (Rosgoud) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» macOS
 
Geregistreerd: 15 September 2007
Locatie: Amsterdam
Berichten: 28.444
Stuur een bericht via Instant Messenger naar iCulture Stuur een bericht via Skype™ naar iCulture Send a message via twitter to iCulture
Standaard

In Nederland kun je beter deze DNS-servers gebruiken:
194.109.6.66 en 194.109.9.99 (XS4ALL)
  #8  
Oud 28 December 2007, 00:23
topke's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 November 2007
Berichten: 322
Standaard

Die tutorial klaarde de klus
  #9  
Oud 28 December 2007, 02:40
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Berichten: 136
Standaard

Shit nu pas weer online had het druk vandaag, vandaar . Ik ga dit morgen als het lukt even proberen. @ topke : heb je alle gegevens ingevoerd die in de tutorial staan ?
  #10  
Oud 28 December 2007, 02:47
» iPhone 5s 16GB (Goud) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 December 2007
Berichten: 136
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ironmanixs Bekijk bericht
@darkmanx: maakte jij ook gebruik van de PXL MobileSafari Plugin ?

Welke firmware hebben jullie ?
Niet dat ik weet.... ik heb versie 1.1.1.
ik ga morgen die tutorial proberen
  #11  
Oud 28 December 2007, 11:47
topke's schermafbeelding
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 November 2007
Berichten: 322
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door darkmanx Bekijk bericht
Shit nu pas weer online had het druk vandaag, vandaar . Ik ga dit morgen als het lukt even proberen. @ topke : heb je alle gegevens ingevoerd die in de tutorial staan ?
ja ik heb alles zoals in de tutorial aangepast bij mijn static dinges (option two dus) in mijn Wi-Fi settings, enkel het ip adres van mijn router heb ik ingetikt zoals het is, niet zoals het staat in de tutorial.

edit: die oplossing is wel niet ideaal.. je moet dan telkens opnieuw je settings zelf instellen, en niet iedereen kan zomaar gebruik maken van je Wi-Fi netwerk. Wat ik heb gedaan om het volledig te fixen is dhcp inschakelen, ondanks er mij werd aangeraden dhcp uit te schakelen om die router als switch te gebruiken.. Nu werkt het weer helemaal.

Laatst gewijzigd door topke; 28 December 2007 om 12:56.
  #12  
Oud 2 January 2008, 22:11
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 25 November 2007
Berichten: 70
Standaard

Ik had hetzelfde probleem, dus wel verbinding maar geen internet. Heb de eerste optie gebruikt, dus de DNS server handmatig aanpassen. Het was bij mij echter genoeg om alleen de DNS-server van mijn provider handmatig in te voeren en toen deed hij het al.
  #13  
Oud 14 January 2008, 23:42
» iPhone 7 Plus 256GB (Gitzwart) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro Wi-Fi + 4G 128GB (Goud) [FW: 9.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: breda en omstreken
Berichten: 72
Standaard Wi-Fi op iphone

Ik heb bij mijn iphone de settings handmatig ingevoerd, maar bij mij doet , de Wi-Fi nu helemaal niets meer , in begin had ik wel verbinding , maar kon geen paginas openen.
snap er werkelijk niets meer van , ik hoop dat er iemand is die mij kan helpen,
gr peter
  #14  
Oud 16 January 2008, 06:57
Sharky232's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 December 2007
Berichten: 177
Standaard

Helaas heb ik dit probleem ook en heb ik al het bovenstaande al geprobeerd. Het gekke is dat ik wel precies dezelfde verbinding met mijn router heb als toen mijn Wi-Fi nog wel werkte (gisteren)... Iemand een oplossing?

EDIT: IK HEB DE OPLOSSING (werkte voor mij)
1. settings>general>reset>reset network settings
2. reset je router

Laatst gewijzigd door Sharky232; 16 January 2008 om 07:18. Reden: YES!
  #15  
Oud 28 January 2008, 14:36
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Mijn Wi-Fi doet het hier thuis dus ook niet. Bij mijn zus thuis via draadloos netwerk geen enkel probleem gehad. Nu in eigen huis kan ik wel verbinding krijgen met het netwerk (vinkje staat ervoor) maar geen safari, you tube etc etc.

heb bovenstaande dingen geprobeerd, maar werkt niet. Ben er ook geen ster in, geef ik eerlijk toe.
Heb trouwens een router van sweex, maar weet niet hoe ik admin in moet komen.. standaard adressen in browser typen werkt niet. geeft steeds: kan de server niet vinden.

iemand die er wel verstand van heeft?! bij voorbaat thanx
  #16  
Oud 28 January 2008, 15:38
OwBeeGee's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 113
Stuur een bericht via MSN naar OwBeeGee
Standaard

kan het zijn dat je moet portforwarden ofzo?

heb bij sommige ap's geen enkel probleem en connect zo met inet.

de speedtouch 780 op mijn werk is f#kkin irritant en kom ik niet op inet..


iemand een idee anders welke port(en) ik kan open zetten?
__________________
[ The dreams in which I'm iPhoning are the best I'd ever had! ]
  #17  
Oud 28 January 2008, 15:40
DertKesh's schermafbeelding
» iPhone X 64GB (Zilver) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 28 December 2007
Locatie: Nederland
Berichten: 612
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door OwBeeGee Bekijk bericht
kan het zijn dat je moet portforwarden ofzo?

heb bij sommige ap's geen enkel probleem en connect zo met inet.

de speedtouch 780 op mijn werk is f#kkin irritant en kom ik niet op inet..


iemand een idee anders welke port(en) ik kan open zetten?
8080? tenminste als ik op school ben dan vul ik de proxy in en vervolgens port 8080 en heb/had ik internet..

met 1.1.2 had ik internet nu ik 1.1.3 heb weet ik niet of ik internet heb op school, kan hte pas donderdag uitproberen als ik op school ben
  #18  
Oud 28 January 2008, 15:50
Sharky232's schermafbeelding
» iPhone US 8GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 December 2007
Berichten: 177
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Daalen10 Bekijk bericht
Mijn Wi-Fi doet het hier thuis dus ook niet. Bij mijn zus thuis via draadloos netwerk geen enkel probleem gehad. Nu in eigen huis kan ik wel verbinding krijgen met het netwerk (vinkje staat ervoor) maar geen safari, you tube etc etc.

heb bovenstaande dingen geprobeerd, maar werkt niet. Ben er ook geen ster in, geef ik eerlijk toe.
Heb trouwens een router van sweex, maar weet niet hoe ik admin in moet komen.. standaard adressen in browser typen werkt niet. geeft steeds: kan de server niet vinden.

iemand die er wel verstand van heeft?! bij voorbaat thanx
Om in je router te komen:
Klik op start>uitvoeren>[tik in:]cmd>[tik in dos venster:]ipconfig
Check dan je standaardgateway en typ deze over in een adresbalk van je browser en je kunt zo inloggen met je (default)password. Ik neem aan dat je zo wil forwarden. Als je wilt resetten kun je beter een hard reset doen, want dat is makkelijker. Gewoon met een paperclipje dus.
  #19  
Oud 28 January 2008, 16:37
OwBeeGee's schermafbeelding
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 25 January 2008
Locatie: Den Haag
Berichten: 113
Stuur een bericht via MSN naar OwBeeGee
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DertKesh Bekijk bericht
8080? tenminste als ik op school ben dan vul ik de proxy in en vervolgens port 8080 en heb/had ik internet..

met 1.1.2 had ik internet nu ik 1.1.3 heb weet ik niet of ik internet heb op school, kan hte pas donderdag uitproberen als ik op school ben

lol volgens mij loop ik een 0.0.1tje achter dan want ik heb 1.1.2 erop! D8 dat die update nog niet goed was?!

Maar proxy heb ik geen verstand van dus misschien dat iemand de juiste instelling kan vinden voor de iphone bij portforward.com heb type thomson speedtouch 780.

ja ik ben lui en snap het niet
  #20  
Oud 28 January 2008, 17:09
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2008
Berichten: 22
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sharky232 Bekijk bericht
Om in je router te komen:
Klik op start>uitvoeren>[tik in:]cmd>[tik in dos venster:]ipconfig
Check dan je standaardgateway en typ deze over in een adresbalk van je browser en je kunt zo inloggen met je (default)password. Ik neem aan dat je zo wil forwarden. Als je wilt resetten kun je beter een hard reset doen, want dat is makkelijker. Gewoon met een paperclipje dus.
is zo idd gelukt in in admin te komen! thanx.

Maar nu iemand enig idee hoe en wat ik moet doen om van internet gebruik te kunnen maken? Het probleem zit zich dus niet in het verbinden met draadloos netwerk, want dat doet hij wel (vinkje staat er).

alleen kan niets met internet doen..

thanx
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
cydia kan server niet vinden boomer21 Jailbreak apps en thema's 0 15 May 2011 11:22
hotmail; kan server niet vinden mrmaster iPhone algemeen 3 24 July 2009 21:38
'Zo geweldig is hij niet' of toch wel? Dreissen Archief 2 17 June 2009 21:53
Foto: iPhoto herkent iPhone wel maar toch niet Ruben. Muziek, foto & video 9 5 October 2008 18:54
Nieuwe sources installeren maar toch geeft hij ze niet StevenG Jailbreak apps en thema's 5 8 May 2008 00:58

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 04:34.