Gebruik van wifi op Fontys Hogescholen

Gebruik van wifi op Fontys Hogescholen discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Aangezien ik geen gebruik meer maak van 3G met mijn N95, wil ik graag op mijn school gebruik maken van het Wifi-netwerk met mijn iPhone. ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 11 March 2008, 14:00
Ray's schermafbeelding
Ray Ray is offline
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 February 2008
Locatie: Rotterdam
Berichten: 61
Standaard Gebruik van Wi-Fi op Fontys Hogescholen

Aangezien ik geen gebruik meer maak van 3G met mijn N95, wil ik graag op mijn school gebruik maken van het Wi-Fi-netwerk met mijn iPhone. Alleen kan ik niet inloggen. Iemand toevalling ervaringen mee en een oplossing voor mij?

Gr Ray
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 11 March 2008, 14:10
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 5 October 2007
Berichten: 167
Standaard

Misschien maken ze gebruik van het 802.1x protocol of iets dergelijks.
Neem anders even contact op met de helpdesk van je school.
  #3  
Oud 11 September 2008, 19:03
» iPhone 5 32GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 64GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 30 January 2008
Berichten: 43
Standaard

Even dit draadje omhoog halen.
Iemand ervaring met de Iphone 3G op het fontys netwerk ?
Ik kom er niet op.. krijg wel netjes het certificaat te zien en accepteer dat dan ook...dan blijft ie hangen op "joining fontysWPA" ..
  #4  
Oud 21 October 2008, 10:54
vdvorst's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 320
Standaard

Is hier al antwoord op? zit met hetzelfde probleem...
  #5  
Oud 21 October 2008, 11:02
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Berichten: 20
Standaard

Op mijn school heb ik verbinding kunnen maken met de iPhone Configuratie Utility. Misschien werkt dit ook op jouw school.

www.hva.nl/documenten/its080828-installatiedocument-iphone20.pdf
  #6  
Oud 21 October 2008, 11:16
vdvorst's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 320
Standaard

Ehm, de hele utility werkt hier niet... dus dat is het niet...

Jammer, misschien iemand anders?

Edit: gevonden! wpa beveiliging (bedrijfsniveau)
dan kun je pcn en wachtwoord invullen.

Dan krijg je het certificaat al te zien, maar verbinden lukt niet...

Laatst gewijzigd door vdvorst; 21 October 2008 om 11:32.
  #7  
Oud 24 October 2008, 13:11
vdvorst's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 320
Standaard

Echt niemand?
  #8  
Oud 25 October 2008, 19:18
» iPhone 4 32GB (Wit) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 October 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 10
Standaard

Ik ben morgen op school, en wilde morgen gaan proberen in te loggen via mn iphone... Heb jij een wachtwoord voor me? (fontys bedrijfshogeschool, mollergebouw tilburg)

greets, Sander
  #9  
Oud 26 October 2008, 11:36
vdvorst's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 320
Standaard

Wachtwoord is per persoon verschillend, dat geef je namelijk zelf aan
Dat hoort bij je studentnummer.

Er is niet 1 wachtwoord...
Normaal krijg je zo'n certificaat, en in windows een melding waarbij je gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen (verbinden fontys --> certificaat --> verbinding)

Bij de iphone kun je via bedrijfsbeveiliging dit ook krijgen, dan krijg je ook dat certificaat, maar verder komt het niet...
  #10  
Oud 27 October 2008, 19:11
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 April 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 97
Standaard

nu heb ik ook vraagje,
zit ook op de hva dus dit is heel mooi.
snap alleen 2 dingen niet :S
hoe mail ik m naar me iphone? (als ik op deel klik gaat ie naar mac mail ofzo, wil gewoon met hotmail)
en wat is het emailadres van me iphone?
  #11  
Oud 27 October 2008, 20:42
vdvorst's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 320
Standaard

In je mailinstellingen kun je kiezen wat voor mail je wilt. Daarbij kun je gmail selecteren (hotmail niet, daar heb je een app voor nodig)

Het emailadres van je iphone?
  #12  
Oud 27 October 2008, 20:44
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 April 2008
Locatie: IJmuiden
Berichten: 97
Standaard

ik heb wel de app mboxmail op me iPhone of bedoel jij app voor op me mac?
en ik zie nergens dat ik gmail kan selecteren op me mac.
had hem trouwens via hotmail gedaan maar dan ziet hij het niet als bijlage (dat config bestandje)
  #13  
Oud 27 October 2008, 22:42
» Ik heb geen iPhone [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 July 2008
Berichten: 27
Standaard

ik zit zelf op Fontys Hogescholen R1 in Eindhoven, je hebt daar 2 netwerken , fontysWPA en Fontys. bij 1 van de 2 kun je gewoon je fontys username + password gebruiken die ook gebruikt voor inloggen op een systeem. je krijgt dan een melding van je iphone dat je certicaat moet accepteer, heb je dit gedaan dan zit je op Wi-Fi ....

Misschien is het per fontys anders geregeld ..


ikzelf gebruik hotmail niet meer ,ik heb mijn hotmail naar gmail door laten sturen door hetvolgende truukje : https://forum.iculture.nl/f18/i...s-truukje.html vervolgens heb ik mijn gmail op de iphone ingesteld ..

Laatst gewijzigd door korrel; 27 October 2008 om 22:47.
  #14  
Oud 30 October 2008, 16:57
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.1.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 October 2007
Berichten: 218
Standaard

Voor zover het van toegevoegde waarde is. Fontys Tilburg gebruikt inderdaad het 802.1x protocol.

Met firmwareversies 1.x werkte dat sowieso niet. Met 2.x biedt de iPhone ook ondersteuning voor 802.1x protocols. Wellicht dat het dus nu wel mogelijk is, maar ik heb geen idee hoe.

Bovendien zit je nog met die verrekte licentie volgens mij. Ik heb in ieder geval de hoop opgegeven. Het lijkt zo simpel als je het netwerk selecteert en je "alleen" een wachtwoord in moet vullen...
  #15  
Oud 30 October 2008, 17:20
vdvorst's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 320
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door korrel Bekijk bericht
ik zit zelf op Fontys Hogescholen R1 in Eindhoven, je hebt daar 2 netwerken , fontysWPA en Fontys. bij 1 van de 2 kun je gewoon je fontys username + password gebruiken die ook gebruikt voor inloggen op een systeem. je krijgt dan een melding van je iphone dat je certicaat moet accepteer, heb je dit gedaan dan zit je op Wi-Fi ....

Misschien is het per fontys anders geregeld ..


ikzelf gebruik hotmail niet meer ,ik heb mijn hotmail naar gmail door laten sturen door hetvolgende truukje : https://forum.iculture.nl/f18/i...s-truukje.html vervolgens heb ik mijn gmail op de iphone ingesteld ..
Ik zit ook in Eindhoven... (R3/4) daar is verder gewoon hetzelfde netwerk.
Ik heb inderdaad via wpa proberen te verbinden, maar ik krijg toch alleen het fontys netwerk gevonden.

misschien kan ik eens handmatig fontyswpa intikken dat certificaat heb ik wel ooit gekregen, maar verbinden lukt dat niet..
  #16  
Oud 30 October 2008, 17:30
Yzord's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 128GB (Goud) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Wit) [FW: 8.4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 October 2008
Berichten: 1.051
Standaard

Als je netwerk TTLS gebruikt en laptops kunnen met Securew2 connecten aan het netwerk moet je het volgende eens proberen:

Citaat:
Het proggie heet "iphone configuration web utility"
Als je dat hebt geinstalleerd moet je de volgende stappen doorlopen:
(het programma werkt via je browser, er verschijnen geen icoontjes ofzo!)

Browser http:/localhost:3000
Login met uid:admin pwd:admin
Tab Wi-Fi
SSID=han
Security type: WEP Enterprise
Protocols -> Accepted EAP types TTLS
Authentication --? Inner Authentication PAP
Trust --> Allow trust Exceptions

Export profile jehebt nu een xxx.mobileconfig file Deze mail al je naar je iphone en start deze op je iphone/itouch
Succes
  #17  
Oud 30 October 2008, 17:49
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 May 2008
Berichten: 25
Standaard

Heeft iemand misschien ook ervaring met het netwerk van saxion enschede, Als ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord in gevoerd heb kom ik ook bij een certificaat, als ik dat accepteer blijft ie hangen bij verbinden saxion netwerk
  #18  
Oud 19 November 2008, 13:25
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 32GB (Zilver) [FW: 10.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 October 2008
Berichten: 28
Standaard

Ik zelf zit dus ook in R3/R4.
Heb wel me Fontys mail op me iPhone. Maar het netwerk krijg ik hier nog niet aan de praat. Nog steeds bij niemand enig idee hoe?
  #19  
Oud 25 November 2008, 14:56
vdvorst's schermafbeelding
» Ik heb geen iPhone [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 March 2008
Berichten: 320
Standaard

Werkt inmiddels ja

Daarbij moet je als internet fontyswpa kiezen (ipv fontys)
Dan krijg je een scherm waarbij je gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen.

Certificaat accepteren en klaar
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
gebruik alleen Wi-Fi toch kosten internet wil Wi-Fi 7 26 December 2011 16:04
Kosten bij gebruik van andermans Wi-Fi Angieiphone Wi-Fi 3 11 July 2009 17:13
Windows: gebruik safari met Wi-Fi TeSnel Desktop-applicaties 1 11 October 2008 22:40
Na gebruik Wi-Fi en uitzetten 'activation & Jailbreak' weg! Michel Archief 2 8 October 2007 13:22

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:23.