Siri en Philips Hue

Siri en Philips Hue discussie in iPhone Apps forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een nieuwe starters kit met twee white lights toegevoegd aan mijn bestaande Hue en Lux lampen van Philips. Vanuit de philips app kan ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Apps
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 17 November 2015, 15:22
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 32GB (Wit) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 March 2015
Berichten: 2
Question Siri en Philips Hue

Ik heb een nieuwe starters kit met twee white lights toegevoegd aan mijn bestaande Hue en Lux lampen van Philips. Vanuit de philips app kan ik alle lampen bedienen en ook scenes aan/uit zetten en dimmen.

Voor Siri heb ik in de app alle lampen en scènes die ik wil sturen aangevinkt.
Toch kan ik alleen maar commando's voor alle lampen tegelijk geven, of specifieke lampen.

Dus "hé Siri doe alle lampen aan" gaat goed, ook
- "hé Siri doe alle lampen uit" werkt,
- "hé Siri dim alle lampen"
- "Zet alle lichten op 75%"
- "Dim licht tafel links"

Maar scènes om een groep van lampen te bedienen werkt bij mij niet. Waar moet ik op letten?
Bij "hé Siri doe lichten Tafel uit", waarbij Tafel een scene is, krijg ik als reactie " ik kan geen scènes uitzetten.

Ik krijg ook heel veel "sorry, ik kan op dit moment geen lichten vinden. Bug in Philips software?

Wat is jullie ervaring?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 18 November 2015, 22:18
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.855
Standaard

Hoe heb je die groep gedefinieerd?

Ik heb een nieuwe bridge gekocht voor mijn oude starterskit met 3 (kleuren)lampen en de HomeKit Catalogus App van Apple gedownload en daarmee kamers (bv. "woonkamer") en zones (bv. "begane grond") aangemaakt.

De volgende Siri commando's werken dan (ook via mijn Apple Watch):
  • "zet de lampen in de woonkamer aan"
  • "zet de lampen in de woonkamer uit"
  • "zet de lampen op de begane grond aan"
  • "zet de lampen op de begane grond uit"
Dat vind ik best indrukwekkend. Heb je daar iets aan?

Bij mij werkt de eerste geavanceerdere trigger die ik probeerde ("zet lamp X aan als ik thuis kom na zonsondergang") niet. Vreemd genoeg synchroniseert deze trigger ook niet van mijn iPhone naar mijn iPad (alle andere instellingen wel).

PS: scenes kun je activeren ("Activeer tafel" in jouw voorbeeld), maar ik heb geen voorbeeld gezien dat je een scene kunt "uitzetten".
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #3  
Oud 19 November 2015, 08:42
MCNO's schermafbeelding
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 32GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 February 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 998
Standaard

Welkom op het forum Meanmachine.
Bedankt, XIII ga ik ook eens mee aan de gang!

Is er ook een goed Hue Forum, ik zit o.m. te tobben met IFtt instellingen, dat ziet mijn Lux buitenlamp niet.
  #4  
Oud 19 November 2015, 10:37
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 32GB (Wit) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 March 2015
Berichten: 2
Standaard helpt deels

Dit helpt deels:

Een scene kun je inderdaad aanzetten door te zeggen "activeer tafel" thanx.


Uitzetten kan ik alleen van alle lampen "doe alle lampen uit";

bij individuele lampen geeft het commando "doe verlichting tafel links uit" of "doe lamp tafel links uit" een melding van Siri met "sorry, ik krijg op dit moment geen reactie van de lichten", maar als ik dan daarna gelijk zeg "doe alle lampen uit" dan gaan alle lampen wel uit.

Groepen heb ik niet, alleen scènes (of bedoel je dat?) In homekit kun je naast woning en lampen. ook kamers aanmaken. Dat kan nog steeds niet in de Philips Hue app.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door XIII Bekijk bericht
Hoe heb je die groep gedefinieerd?

Ik heb een nieuwe bridge gekocht voor mijn oude starterskit met 3 (kleuren)lampen en de HomeKit Catalogus App van Apple gedownload en daarmee kamers (bv. "woonkamer") en zones (bv. "begane grond") aangemaakt.

De volgende Siri commando's werken dan (ook via mijn Apple Watch):
  • "zet de lampen in de woonkamer aan"
  • "zet de lampen in de woonkamer uit"
  • "zet de lampen op de begane grond aan"
  • "zet de lampen op de begane grond uit"
Dat vind ik best indrukwekkend. Heb je daar iets aan?

Bij mij werkt de eerste geavanceerdere trigger die ik probeerde ("zet lamp X aan als ik thuis kom na zonsondergang") niet. Vreemd genoeg synchroniseert deze trigger ook niet van mijn iPhone naar mijn iPad (alle andere instellingen wel).

PS: scenes kun je activeren ("Activeer tafel" in jouw voorbeeld), maar ik heb geen voorbeeld gezien dat je een scene kunt "uitzetten".
  #5  
Oud 19 November 2015, 13:31
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.855
Standaard

Ik bedoelde inderdaad "scene" ("Maar *scènes* om een *groep* van lampen te bedienen werkt bij mij niet.").

De HomeKit ondersteuning van de Hue App is inderdaad beperkt; met die voorbeeld App van Apple kan ik veel meer.

Ik kreeg de foutmelding die jij meldt ook af en toe. Ik bleek in de Hue App een scene en een lamp dezelfde naam te hebben gegeven (dat vindt HomeKit niet leuk). Nadat ik die namen veranderde (uniek maakte) werkte het beter.
  #6  
Oud 19 November 2015, 14:34
» iPhone 7 128GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2011
Berichten: 196
Standaard

Even een andere vraag hierover.

Hoe kan je Siri laten weten waarover je het hebt? Ik heb de Hue App en heb Siri gevraagd om alle lampen uit te doen en ik krijg als antwoord: "Ik weet niet waarover je het hebt!".

Waar kan ik Siri toevoegen voor Hue?
  #7  
Oud 19 November 2015, 16:40
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.855
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jcop Bekijk bericht
Waar kan ik Siri toevoegen voor Hue?
In de Hue App: Instellingen | Siri stembediening
  #8  
Oud 19 November 2015, 16:51
» iPhone 7 128GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2011
Berichten: 196
Standaard

Ok, bedankt zal het eens nakijken als ik thuis ben.

Vrij vervelend dat je geen scenes kan aanmaken als je niet op het thuisnetwerk bent.
  #9  
Oud 20 November 2015, 14:34
» iPhone 7 128GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2011
Berichten: 196
Standaard

Heb inderdaad ook gemerkt dat Siri enkel een scene kan aanzetten die uit 1 lamp bestaat. Groepen van lampen kunnen niet aangezet worden. Vrij vervelend eigenlijk. Heb zo een paar scenes die uit een groep van lampen bestaat.

Als er iemand een oplossing voor weet! Ik hoor het graag.
  #10  
Oud 20 November 2015, 14:57
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.855
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jcop Bekijk bericht
Heb inderdaad ook gemerkt dat Siri enkel een scene kan aanzetten die uit 1 lamp bestaat. Groepen van lampen kunnen niet aangezet worden.
Dat gaat bij mij wel meen ik.

Wat gaat er mis?
  #11  
Oud 20 November 2015, 15:09
» iPhone 7 128GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2011
Berichten: 196
Standaard

Ik krijg steeds de boodschap: ik versta het niet.

Een scene die bestaat uit 1 lamp is geen probleem. Doet ie direct.
Meerdere lampen is een probleem.

Heel vreemd.

Iemand trouwens een idee of je ook de timers en wekkers (hue welteverstaan) kan instellen via Siri?
  #12  
Oud 20 November 2015, 15:26
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.855
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jcop Bekijk bericht
Ik krijg steeds de boodschap: ik versta het niet.
Welk commando geef je?

Ik geloof dat alleen "Activeer <schema>" kan.
  #13  
Oud 20 November 2015, 15:34
» iPhone 7 128GB (Zilver) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 64GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 October 2011
Berichten: 196
Standaard

Ja dat gebruik ik.

Bijvoorbeeld: de scene slapen heeft bij mij 2 lampen: 1 in de kamer die aangaat en 1 in de woonruimte die ook aangaat.

Die scene kan dus niet.

Scene thuiskomen: 1 lamp in de woonkamer op bijna volle sterkte: geen probleem wordt onmiddellijk geactiveerd.
  #14  
Oud 9 December 2015, 13:09
» iPhone 7 128GB (Gitzwart) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 64GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 July 2008
Locatie: Utrecht
Berichten: 66
Send a message via twitter to UtregCity
Standaard

Ik heb de nwe bridge al vanaf dat ie uit was in huis, maar ben er in samenwerking met SIRI helemaal niet tevreden over, 9 van de 10 keer krijg ik de melding: "Sorry, ik kan op dit moment geen lichten vinden." Als ik de alles weer opnieuw configureer, dan doet ie wel, maar de vlgde keer weer precies hetzelfde geneuzel. Had gehoopt dat dat inmiddels met allerlei updates wel was verholpen, maar helaas. Heb geen aparte App's gebruik gewoon de Hue-App van Philips met Homekit van Apple. Heb 3 lampen en één zo'n led-strip, die allemaal werken via de App en soms ook met SIRI.

Trouwens de Hue-lampen werken ook via TOON van Eneco en ook op afstand en die doet 't echt altijd. Oh ja, daar ligt 't niet aan dat SIRI vaak niet werkt, want dat heb ik al gecontroleerd.
  #15  
Oud 18 February 2016, 22:59
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.855
Standaard

Wie heeft Siri wel buitenshuis werkend?

Ik heb onderstaande tutorials gevolgd, maar Siri houdt bij mij vol dat een commando niet kan worden uitgevoerd als ik op een cellulair netwerk zit, terwijl het prima werkt als ik met mijn eigen Wi-Fi netwerk verbonden ben.

How to troubleshoot your HomeKit accessories | iMore
How to Enable Remote Access to Your HomeKit Smart Home via Apple TV

Ik gebruik een Apple TV3 met de meest recente software die draadloos met hetzelfde netwerk als de Hue bridge (met HomeKit support is verbonden.

Tips? Ideeën?
  #16  
Oud 25 February 2016, 21:34
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 10.3.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 1 July 2009
Berichten: 9.855
Standaard

Goh, na de iOS 8.4.1 update voor de Apple TV3 van vandaag werkt het wel over 4G...
Reageren

Labels
hue, siri


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:33.