Navigon in het buitenland

Navigon in het buitenland discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Even een vraagje over de GPS . Was van het weekend in Londen en had 'dataroaming' uitgezet om niet bij thuiskomst geconfronteerd te worden met ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 1 July 2009, 16:07
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 April 2009
Locatie: Wijk bij Duurstede
Berichten: 9
Standaard Navigon in het buitenland

Even een vraagje over de GPS. Was van het weekend in Londen en had 'dataroaming' uitgezet om niet bij thuiskomst geconfronteerd te worden met een hoge data rekening. Ik had speciaal 2 app's gekocht over londen die met GPS werken. Nou dat kon ik wel vergeten... Ook GoogleMaps werkte niet omdat hij geen netwerk had. Wel had ik gewoon mijn GSM provider maar geen dataroaming. Nou vraag ik me af als ik Navigon Europa koop en dus op vakantie in Frankrijk dataroaming uitzet, deze software wel kan gebruiken. Ik was in de veronderstelling dat de iPhone sowieso een GPS ingebouwd had. Ik heb nog wel een externe BT GPS module. Iemand die weet hoe het nou precies zit met GPS zonder dat je data aan hebt staan?
Ik heb een iPhone 3G
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 1 July 2009, 16:14
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: BelgiŽ
Berichten: 7.372
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Navigon gebruikt helemaal geen data en zal dan ook perfect weken met enkel je ingebouwde gps.
  #3  
Oud 1 July 2009, 16:23
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 29 September 2008
Locatie: Eindhoven
Berichten: 270
Send a message via twitter to Leonk
Standaard

inderdaad dataroaming is helemaal niet nodig om navigon te laten werken in het buitenland.

Google Maps daarentegen die haalt de mappen nog op van internet en heeft dus wel een dataverbinding nodig.
  #4  
Oud 2 July 2009, 09:11
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 April 2009
Locatie: Wijk bij Duurstede
Berichten: 9
Standaard Navigon in het buitenland

OK... daar zit hem dus het probleem van de dataroaming, GoogleMaps gaat via internet. Kon verder al geen regelpaneel vinden voor GPS of zoals bij TomTom zien hoeveel sats hij heeft.
  #5  
Oud 5 July 2009, 11:02
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 9 February 2009
Locatie: Amsterdam
Berichten: 41
Standaard

Ik ben gisteren naar Antwerpen gereden vanuit maastricht en het werkt uitstekend.
Had geen bereik omdat ik het express op tmobile had laten staan, maar had de hele reis perfect gps singnaal. ben er erg tevreden over.
  #6  
Oud 6 July 2009, 18:22
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 6 July 2009
Berichten: 8
Standaard

ik wil graag een iphone kopen zonder een internet abbonement, fijn om te horen dat je dan als nog zonder internet gewoon op de gps kan zien waar je bent!
  #7  
Oud 8 July 2009, 08:11
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2007
Locatie: rotjeknor
Berichten: 8
Stuur een bericht via MSN naar mpdre Stuur een bericht via Skype™ naar mpdre
Standaard

Dus als ik het goed begrijp kan ik als ik naar ibiza ga mijn navigon gewoon gebruiken zonder extra kosten te maken
ik moet alleen data roaming uitzetten en dan kan er niets gebeuren?
zou mooi zijn de clubs zijn namelijk al duur genoeg
  #8  
Oud 8 July 2009, 08:34
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mpdre Bekijk bericht
Dus als ik het goed begrijp kan ik als ik naar ibiza ga mijn navigon gewoon gebruiken zonder extra kosten te maken
ik moet alleen data roaming uitzetten en dan kan er niets gebeuren?
zou mooi zijn de clubs zijn namelijk al duur genoeg
Navigon gebruikt geen GPRS/3G/Wi-Fi. Je maakt dus geen extra kosten door Navigon navigate te gebruiken.

Misschien handig om je eens in te lezen hoe GPS werkt
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #9  
Oud 8 July 2009, 09:05
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2007
Locatie: rotjeknor
Berichten: 8
Stuur een bericht via MSN naar mpdre Stuur een bericht via Skype™ naar mpdre
Talking

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
Navigon gebruikt geen GPRS/3G/Wi-Fi. Je maakt dus geen extra kosten door Navigon navigate te gebruiken.

Misschien handig om je eens in te lezen hoe GPS werkt
Ik lees me suf over al die afkortingen maar door al die info wordt ik zo onzeker als wat Dusssss mocht je ervaring hebben zou er dan iemand is een lijstje kunnen maken van wat ik nou aan kan laten en wat ik uit moet zetten om niet tegen vervelende kosten aan te lopen als ik terugkom van mijn toch al prijzige vakantie?
nu zet ik hem maar standaard op vliegtuig modus want ik neem geen risico maar sinds de navigatie mogenlijk is zou het toch wel fijn zijn om duidelijkheid te krijgen over hoe ik het beste alles kan instellen

alvast bedankt voor de moeite
  #10  
Oud 8 July 2009, 09:07
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Voor gebruik van Navigon hoef je niks uit te zetten in het buitenland. Gaat via GPS (gratis signaal van satellieten).

Er wordt wel aangeraden dataroaming uit te zetten om (per ongeluk) te voorkomen dat je duur data binnen haalt in het buitenland via GPRS/3G voor bv. je mail en andere programma's die zo hun data binnenhalen.

Dus dataroaming uit en voor de rest gewoon gebruik maken van Navigon
  #11  
Oud 8 July 2009, 09:08
colliehome's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Herent
Berichten: 2.478
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome Stuur een bericht via Skype™ naar colliehome Send a message via twitter to colliehome
Standaard

Als je nu gewoon dataroaming afzet dan is het toch klaar. Eventueel - als je zeker wil zijn- zet je 3G/EDGE/GPRS ook af.
Een -normale- TT heeft toch ook geen internet? Het is niet omdat deze navigatie op je iPhone staat dat hij wat gaat verbruiken. Zoals eerder aangegeven doet Google Maps dit wel daar ze online kaarten gebruiken. Als de navigatie toestanden die online kaarten gebruiken hebben op een of andere manier een internet verbinding nodig.
__________________
Australian Shepherds Tinkerooz
Tinkerooz Blog

Slotjes blijven slotjes.

Laatst gewijzigd door colliehome; 8 July 2009 om 09:11.
  #12  
Oud 8 July 2009, 09:12
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door colliehome Bekijk bericht
Als je nu gewoon dataroaming afzet dan is het toch klaar. Eventueel - als je zeker wil zijn- zet je 3G/EDGE/GPRS ook af
En ben je dus telefonisch niet bereikbaar Zonder jailbreak doe je dat alleen door de vliegtuigmodus aan te zetten maar is niet nodig als je dataroaming uit hebt gezet (instellingen / netwerk / dataroaming).
  #13  
Oud 8 July 2009, 09:17
» iPhone 3G 8GB [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 11 November 2007
Locatie: rotjeknor
Berichten: 8
Stuur een bericht via MSN naar mpdre Stuur een bericht via Skype™ naar mpdre
Standaard

Mannen wat een reacties het is mij helemaal duidelijk ik ga op schiphol die dataroaming uit zetten en in Ibiza neem ik een extra biertje dankzij jullie reacties
nogmaals bedankt voor de hulp

gr Andre van Herk
  #14  
Oud 8 July 2009, 09:22
colliehome's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Herent
Berichten: 2.478
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome Stuur een bericht via Skype™ naar colliehome Send a message via twitter to colliehome
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door scorpiosoft Bekijk bericht
En ben je dus telefonisch niet bereikbaar Zonder jailbreak doe je dat alleen door de vliegtuigmodus aan te zetten maar is niet nodig als je dataroaming uit hebt gezet (instellingen / netwerk / dataroaming).

??? , als je geen gegevens invult kan hij ook niets doen hoor....
Telefonisch ben je toch bereikbaar ook al staat dataroaming uit? Je kan alleen zelf niet bellen.
3G kan je uitzetten middels een knop. EDGE / GPRS moet je niet invullen en gaat dus ook niet werken dan.
  #15  
Oud 8 July 2009, 09:27
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 7 Plus 32GB (Zwart) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door colliehome Bekijk bericht
??? , als je geen gegevens invult kan hij ook niets doen hoor....
Telefonisch ben je toch bereikbaar ook al staat dataroaming uit? Je kan alleen zelf niet bellen.
3G kan je uitzetten middels een knop. EDGE / GPRS moet je niet invullen en gaat dus ook niet werken dan.
Jij bedoelt niks invullen bij je APN gegevens denk ik.
  #16  
Oud 8 July 2009, 09:37
colliehome's schermafbeelding
» iPhone 6 Plus 16GB (Zilver) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Herent
Berichten: 2.478
Stuur een bericht via Instant Messenger naar colliehome Stuur een bericht via MSN naar colliehome Stuur een bericht via Yahoo naar colliehome Stuur een bericht via Skype™ naar colliehome Send a message via twitter to colliehome
Standaard

@ scorpiosoft ; idd.

Maar leek me duidelijk.
  #17  
Oud 2 August 2009, 17:52
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 August 2009
Berichten: 2
Standaard

Hallo. Ik ben de afgelopen week in Frankrijk geweest en had gehoopt GPS te kunnen gebruiken om wat trails te kunnen maken, maar helaas is het me nergens gelukt om GPS-coŲrdinaten te ontvangen. In Nederland is me dit wel gelukt. Het enige verschil is dat ik Data roaming had uitgezet, maar ik begrijp uit eerdere berichten in deze thread dat dit in principe niet uit zou moeten maken.

Ik gebruik geen Navigon, maar had geen positie in al deze apps:
* OffMaps
* Maps (wel de hele tijd de 'Data roaming staat uit' melding)
* Trails
* MotionX-GPS lite

Weer, positie, etc. maakten allemaal niet uit. Ik krijg toch de indruk dat GPS gewoon niet werkt als je geen EDGE/3G verbinding hebt.
  #18  
Oud 5 August 2009, 10:46
lEl's schermafbeelding
lEl lEl is offline
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 December 2007
Berichten: 33
Stuur een bericht via Instant Messenger naar lEl Stuur een bericht via MSN naar lEl
Standaard

Citaat:
Weer, positie, etc. maakten allemaal niet uit. Ik krijg toch de indruk dat GPS gewoon niet werkt als je geen EDGE/3G verbinding hebt.
Het zal wel werken zonder, alleen zal het lang duren eer je een GPS fix krijgt, De GPS in de iPhone is een A-GPS, niets minder dan een Assisted-GPS, wat wil zeggen dat hij zich laat helpen door eerst via cellular triangulation te kijken waar je ongeveer bent in afwachting van de GPS fix, die voor meer nauwkeurigheid zorgt. Je bent dus wat mij betreft beter af met een internet connectie (is maar heel even nodig), dan zonder. Al is het wel enorm duur...
__________________
hij komt, hij komt...
  #19  
Oud 5 August 2009, 11:06
dirkuijt's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 November 2007
Locatie: Katwijk ZH
Berichten: 221
Stuur een bericht via Yahoo naar dirkuijt Send a message via twitter to dirkuijt
Standaard

Ik heb Navigon mijn hele vakantie in Frankrijk gebruikt (net terug. Ja, was leuk joh...) met data roaming uit, en ik had geen problemen, werkte super!
Snelle fix hoor, geen probleem.

Het enige waar ik bij Navigon achter ben: als je binnen Navigon start, en niet gelijk een fix hebt, dan kan het als je naar buiten loopt heeeeel lang duren tot je een fix hebt. Navigon buiten opnieuw starten, en gelijk een fix!
__________________
MCMA: Microsoft Certified Mac Addict!
iPhone 4s 16GB | iPhone 4 16GB | iPhone 3Gs 32GB | iPad 16GB Wi-Fi
  #20  
Oud 5 August 2009, 13:17
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.3.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 August 2009
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lEl Bekijk bericht
Het zal wel werken zonder, alleen zal het lang duren eer je een GPS fix krijgt
Ik heb 'm laten zoeken voor minstens een half uur, op verschillende plekken, zowel rijdend als stilstaand. Ik bleef toch overal de 'No satellites found' melding krijgen in Motion-X.
Reageren

Labels
buitenland, gps, navigon


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Gratis Navigon in buitenland DiscoveryV8 iPhone Navigatie 30 13 June 2011 13:02
In het buitenland bert57 iPhone algemeen 0 12 January 2011 22:26
In het buitenland mavvdh Desktop-applicaties 3 12 September 2010 22:37
In het buitenland blaugrana iPhone algemeen 1 15 July 2009 11:17
in het buitenland bestellen ?? schuurar Archief 2 27 April 2008 14:58

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:03.