Navigatie in buitenland

Navigatie in buitenland discussie in iPhone Navigatie forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik wil navigatie gebruiken in het buitenland, maar ik wil geen kosten hebben voor het gebruik. Hoe werkt de navigatiesoftware ( TomTom )?...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > iPhone > iPhone apps en games > iPhone Navigatie
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 14 April 2011, 20:44
» iPhone 6s 64GB (Zilver) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 August 2008
Berichten: 56
Standaard Navigatie in buitenland

Ik wil navigatie gebruiken in het buitenland, maar ik wil geen kosten hebben voor het gebruik. Hoe werkt de navigatiesoftware ( TomTom)?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 14 April 2011, 21:00
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2009
Locatie: Grijpskerk
Berichten: 116
Standaard

Als je TomTom installeert, worden de kaarten op je iPhone ge´nstalleerd. Om te kunnen navigeren maakt TomTom gebruik van de GPS-signalen, die door de in de iPhone ingebouwde GPS-ontvanger worden opgevangen. Die GPS-signalen zijn wereldwijd gratis beschikbaar.

NB: het kan zijn dat je extra pakketten (bijvoorbeeld HD-Traffic) hebt ge´nstalleerd: die kunnen gebruik maken van een mobiele dataverbinding. Dit kun je voorkomen door in de instellingen Dataroaming uit te zetten.
  #3  
Oud 14 April 2011, 21:00
» iPhone 7 128GB (Zwart) [FW: 10.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini 4 Wi-Fi + 4G 64GB (Zwart)  
» Windows
 
Geregistreerd: 30 May 2010
Berichten: 410
Standaard

Net als de navigatiesoftware van Navigon. De data staat op je tel en dus heb je geen dataverkeer nodig om te kunnen navigeren.
  #4  
Oud 14 April 2011, 21:14
» iPhone 6s 64GB (Zilver) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 August 2008
Berichten: 56
Standaard

Bedankt voor jullie info. Wat vinden jullie het beste pakket voor de beste prijs?
  #5  
Oud 14 April 2011, 21:20
» iPhone 6 64GB (Zilver) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.3.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 June 2009
Locatie: Grijpskerk
Berichten: 116
Standaard

Ik zou nu voor TomTom gaan, vanwege de veel betere kaarten (in elk geval in NL). Omdat je een 3GS hebt zou ik er wel een TomTom carkit bij doen, omdat de GPS-ontvanger in je toestel vrij slecht is (die heb je bij Navigon overigens ook nodig).
  #6  
Oud 14 April 2011, 21:59
» iPhone 6s 64GB (Zilver) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 64GB (Zwart) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 August 2008
Berichten: 56
Standaard

Nog maar een keer bedankt.
  #7  
Oud 15 April 2011, 00:06
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 July 2008
Berichten: 128
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door corne64 Bekijk bericht
Net als de navigatiesoftware van Navigon. De data staat op je tel en dus heb je geen dataverkeer nodig om te kunnen navigeren.
Grotendeels mee eens maar kijk toch uit. Bijna alle navigatiesoftware hebben toevoegingen die wel data verkeer kosten als je deze niet uit zet.

En een hoop mensen vergeten dat als ze weg rijden denk aan filemeldingen ed.

Dus wel goed op letten en dan kost het inderdaad geen data verkeer.
  #8  
Oud 15 April 2011, 06:27
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 9.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.674
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rvanhusen Bekijk bericht
Grotendeels mee eens maar kijk toch uit. Bijna alle navigatiesoftware hebben toevoegingen die wel data verkeer kosten als je deze niet uit zet.

En een hoop mensen vergeten dat als ze weg rijden denk aan filemeldingen ed.

Dus wel goed op letten en dan kost het inderdaad geen data verkeer.
Hier hoef je je totaal geen zorgen om te maken zolang je je Data Roaming instelling op UIT laat staan (in het menu instellingen -> Netwerk)
Je hoeft immers ook je e-mail fetch of push instellingen niet apart uit te zetten allemaal, zodra je in het buitenland komt, om data verkeer te voorkomen...
Zodra je op een buitenlands netwerk komt, verdwijnt het 3G of GPRS/EDGE icoontje boven in beeld (dus je kunt het gewoon real time controleren), en kan er simpelweg geen mobiel data verkeer meer plaatsvinden....

Wat ik wel gelezen heb, is dat de iPhone van sommige mensen via Wi-Fi ongemerkt verbinding maakt met betaalde Hotpots, en ongemerkt in kon loggen. Dus als je daar bang voor bent, zet dan Wi-Fi uit op het moment dat je dat niet gebruikt.

Laatst gewijzigd door ballegooier; 10 June 2011 om 09:46.
  #9  
Oud 15 April 2011, 15:58
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 16 July 2008
Berichten: 128
Standaard

Ik maak mij geen zorgen alleen de kreet het kost geen data verkeer kan andere mensen of mensen die net een iPhone hebben op het verkeerde been zetten.
  #10  
Oud 6 June 2011, 20:40
» iPhone 4S 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 August 2009
Locatie: Zierikzee
Berichten: 18
Standaard

Maar volgens mij als je de data roaming aan heb staan en je komt in het buitenland terecht doet je tomtom het niet meer..
Iemand daar ervaring mee gehad?
Mijn tomtom kapt er gewoon mee geen signaal
  #11  
Oud 10 June 2011, 08:43
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 May 2011
Locatie: belgie
Berichten: 3
Standaard

Ik heb nooit dataroaming aan en gebruik mijn tomotom in landen als marokko en rusland en natuurlijk ook onze buurlanden. werkt gewoon zoals het moet.
Alleen kon rusland wel eenvoudiger worden. Weet ook niet altijd hoe iets in crylisch gescreven wordt....
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Navigatie op de 3G lenie100 iPhone Navigatie 1 7 January 2011 23:06
Navigatie in buitenland XanderSnelder Archief 1 27 February 2010 19:12
Navigatie Carlos02 iPhone Navigatie 9 13 June 2009 10:21

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:48.